In prima zi pe Valea Loarei am infruntat burnita si norii negri pentru a vizita Castelul Usse. Nu e printre cele super cunoscute si nu e nici cel mai cel la vreun capitol anume. Insa se spune ca ar fi castelul pe care Charles Perrault l-a avut in minte cand a scris “Frumoasa din padurea adormita”.
Astazi exista un traseul tematic – “La Belle au Bois Dormant” – care te poarta prin tuneluri inguste, scari in spirala si camere din turn aratandu-ti principalele scene din poveste. Cred ca e simpatic pentru copilasii mai mari, familiarizati cu actiunea.
Ana a fost mai atrasa de camerele castelului care pastreaza mobila originala si de manechinele cu rochii infoiate si bonete pe cap.
Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial al castelului, si-acum las pozele sa vorbeasca de la sine.
Cum ajungi la Castelul Usse?
Castelul Usse se afla la 45 de kilometri de Tours unde e si cea mai apropiata statie de tren. Cel mai simplu e sa ajungi cu o masina inchiriata sau sa mergi intr-un tur organizat care include si castelul acesta.
Cat costa vizita?
14 euro pentru adulti, 4 euro pentru copiii intre 8 si 16 ani, gratuit pentru copiii sub 8 ani.
Cand se poate vizita?
De la jumatatea lui februarie pana la jumatatea lui noiembrie, in intervalul 10 – 18. Din aprilie pana in septembrie programul se prelungeste pana la ora 19. Â Casa de bilete se inchide cu o ora inainte de terminarea programului de vizitare.
Cat de child friendly e?
E ok pentru copiii peste 3 ani, cu bebelusii e mai complicat sa te plimbi pe-acolo. In special pe traseul “Frumoasa din padurea adormita” care e ingust si cu praguri destul de joase. N-are nici spatiu de joaca, nici ferma cu animale, iar gradinile castelului sunt mici.
Dar stiu sigur ca tati il iubeste pe bebe nu gluma,banuiesc ca acel mini carucios pentru spate nu are doua grame, o fi mai greu decat bebe-ul oare?
Nu o fi vrand oare sa se joace cu acele papusi ce sunt in marime naturala?
:)) Nu-i la fel de usor ca Manduca, asta e clar, dar nici cat bebe nu-i. Are doua kilograme si putin, plus bebe care are aproape 10 = 12 kilograme pot sa car si eu 😀
Ce fel de sistem de purtare este acesta? Este ergonomic? Din cate stiu eu manduca merge pana la 20 de kg si permite purtarea in spate, deci care sunt avantajele acestui sistem pe care il folositi voi?
Aura, da Manduca merge pana pe la 3-4 ani, insa la un moment dat Ana n-a mai vrut sa stea in ea, in fata. Iar in spate nu ne simteam noi confortabil sa o purtam, mai ales cand se supara si se impingea cu toata puterea pe spate. Aveam impresia ca o sa cada de acolo… Am vazut copii purtati fara probleme in Manduca, in spate, deci sigur am facut noi ceva gresit..
Cert e ca sunt avantaje si dezavantaje si cu Manduca, si cu rucsacul asta de transportat copilasii de la Deuter. Revin curand cu un articol pe tema asta, caci foarte multa lume m-a intrebat de comparatia manduca – rucsac de bebi.
Felicitari pt. bebe, este superb si taaaareee simpatic in “marsipiu” la tati in spate. Si cred ca e tare fericit pentru ca merge la plimbare cu dvs. 🙂