Pentru mine Saschiz are gust de dulceata de lapte, interpretarea saseasca a sud americanului dulce de leche. Acolo am luat prima inghititura din minunatia asta, sub privirea calda a doamnei de la biroul de informare turistica. Se intampla acum vreo patru ani, cand faceam un tur al bisericilor fortificate din Transilvania. Pe-atunci biserica din Saschiz, aflata in Patrimoniul UNESCO, era inchisa publicului. Luna trecuta, cand am ajuns din nou in satucul cu case colorate si obloane de lemn, am putut sa o vizitam.
Ba chiar am ajuns si pe dealul cu cetatea taraneasca, aflata in ruina. De la biroul de informare turistica ne-au explicat pe ce drum de tara sa o luam ca sa ajungem la cetate, iar sus ne-am dat seama ca mai mult decat pentru cetate merita mers acolo pentru panorama faina cu casele din Saschiz si turnul bisericii.
Cum ajungi la Saschiz
Cel mai simplu, cu masina. Din Bucuresti se fac in jur de 4 ore (280 de kilometri). Ca idee, Saschiz e foarte aproape de Sighisoara (20 kilometri parcursi in jumatate de ora). Daca nu aveti masina puteti ajunge acolo cu maxi taxi-urile care circula fie pe ruta Targu Mures-Bucuresti, fie pe Bistrita Nasaud – Brasov.
Cand se poate vizita biserica fortificata
Marti e inchisa publicului. In rest, se poate vizita intre 10:00 si 18:00.
Cat costa
Biletul de intrare pentru adulti e 4RON, iar pentru copii 2RON.
Imi place satul, este colorat, pare putin medieval, dar prietenos. Imi place zulufii bebitei Ana. Fiica mea, nu stiu din ce cauza, abia-abia de ii creste parul, iar la un an si 4 luni zici ca are parul unei bebe mic si aproape chelios. 🙂
Imi plac si fotografiile voastre. Cata bucurie se citeste pe fetele voastre! Numai bine!
Multumim, Alexandra! Da, e un sat foarte prietenos si fotogenic. Salutari celei mici!
[…] ea, si pentru Ema. Poate ca s-au si antrenat una pe alta, dar daca stau bine sa ma gandesc si Ana s-a distrat la Saschiz cand era de varsta […]