Weekendul trecut am descoperit un nou restaurant pe litoralul nostru, cu atmosfera relaxata, mancare buna si plaja la un pas distanta. Cherhana (sau Khirhana) la Stuf se numeste si este in Eforie Nord, vis-a-vis de Lacul Belona.
Obligati-fortati de o nunta am stat in Mamaia, insa am ales sa mancam cat mai departe de statiunea “vedeta”. Fiind cu Ana, am vrut sa mergem la Pescaria lui Matei. Nu ne-am gandit sa facem rezervare. E septembrie, cat de aglomerat poate sa fie?! Foarte. Atat de aglomerat incat pe la unu jumatate cand am ajuns aveau restaurantul rezervat complet pana la patru.
Cu un pic de ajutor de la nenea Google, am dat de Cherhana La Stuf. Ne-a placut ideea ca e tot pe plaja si Ana se poate juca in voie. Singura problema era ca aveam doua adrese posibile (Aleea Belona si Strada Dorobanti FN), iar cand am sunat la singurul numar de telefon gasit pe net ni s-a spus ca e greseala.
Am luat-o la nimereala si am avut noroc. Era, intr-adevar, pe Aleea Belona. Gasiti aici o harta cu locatia exacta.
Cum e atmosfera La Stuf?
Foarte relaxata. Cel putin acum, la inceput de septembrie. Terasa era plina cam pe jumatate, chelnerul ne-a adus imediat meniurile, iar Ana a aterizat direct in nisip, locul ei preferat de la mare.
Cum e mancarea?
La recomandarea chelnerului, Bogdan si-a luat calcan cu mamaliga si mujdei, eu am optat pentru inele de calamar pane, iar mama si-a ales o portie de midii cu sos rosu picant. Iar pentru inceput ne-am luat o ciorba de peste si una de vacuta.
Verdictul lui Bogdan dupa ce a mancat si ciorba de peste, si calcanul a fost: delicios. Proaspat, usor, aromat. Calamarii mei au fost buni, usor de mestecat (da, mi s-a intamplat sa primesc in alte parti inele-talpa), completati perfect de sosul de smantana cu marar si usturoi. Singurul minus a fost paneul. Cam prea consistent, nu punea deloc in valoare gustul delicat de calamar.
Ana a rezolvat problema rapid. Mi-a furat din farfurie un inel, l-a gustat spre nemultumirea mea (ca prea-i prajit in ulei), a strambat din nas si a reusit in doua secunde sa extraga inelul de calamar din pane si sa-l manance doar pe el.
La midii m-am uitat cu neincredere. Le prefer pe cele in carapace poate si pentru ca, din experienta, cele fara carapace sunt mai tot timpul congelate sau de la conserva. Dar n-a fost cazul. Mari, gustoase, intr-un sos de rosii putin picant, cu rosii proaspete in el.
Portiile au fost mari, iar la finalul mesei, cand am primit nota a fost neasteptat de mica. 126RON pentru felurile de mancare mai sus amintite, o carafa de vin si apa plata. Pacat ca nu mai aveau icre, tare as fi vrut sa le compar cu cele de la Pescaria lui Matei.
Concluzii
Nu stiu cum e in plin sezon Cherhana La Stuf, insa la inceput de septembrie am avut o experienta foarte placuta cu pranzul luat acolo. Servicii prompte, mancare buna, atmosfera relaxata si marea la cativa pasi distanta.
Si noi am mers intr-o dupa-amiaza la cherhanaua La Stuf din Eforie si am ramas profund incantati. Pe locul intai ramane insa Popasul Pescarilor din Olimp, desi in ultimii 2 ani mi se pare ca s-a cam populat, se merge doar pe rezervari, etc. Asa ca din toate aceste motive am ajuns si in Eforie in cautarea altei cherhana si am fost placut surprinsi.
Am mancat astazi aici….mai bine nu mancam! Borsul de peste,o bataie de joc, cu peste cel mai probabil congelat, sau fiert de mai multe zile si nu cred ca avea bucatica aia mai mult de 50g. Mixul de peste la fel ca tentativa de bors de peste. Saramura parca mai avea putin gust ( era condimentata) , dar cu gandul la pestele din bors am ciugulit in sila. Ii recomand patronului sa mearga sa manance la Pescaria lui Matei sau Popasul Pescarilor!!
Buna, ma uit pe net, citesc, ma tot decumentez si vad ca multi nu stiu de fapt ce sa ceara la o cherhana.
te duci acolo ca sa mananci totul pane si totul congelat?cartofi congelati, pestele ala pane din congelat, midiile la fel…..pai adevarul este ca ne meritam soarta.
cand mergi la o cherhana mananci peste proaspat si nu ulei incins si expirate!