Pentru noi, Sibiu este un loc aparte. Pe langa atmosfera relaxata, stradutele pietruite si spectacolele care par sa aiba loc acolo aproape weekend de weekend, e orasul in care am mers pentru prima data in formula completa. De atunci, din decembrie 2012, am tot poposit in Sibiu cate doua – trei ore, de fiecare data in trecere si de fiecare data zabovind mai mult decat ne-am propus.
De ce? Pentru ca ne plaaaaceeee! Stam la o terasa din Piata Mica sau Piata Mare si uitam cat de repede trece timpul. Nu ne putem satura de dulciurile de la Cafe Wien servite pe acorduri de pian sau de panorama cu orasul privit de sus, din Turnul Sfatului. Iar Ana parca a prins si ea drag de Sibiu de cand a descoperit ca exista un muzeu cu tu-tuuuuu – locomotive cu abur, preferatele ei de o vreme incoace.
Pe langa Muzeul Locomotivelor cu abur, mai sunt si alte lucruri pe care le poti face cu cei mici in Sibiu. Mai jos sunt doar cateva idei pentru o zi de hoinareala prin oras. O sa completam lista pe masura ce experimentam si alte activitati cu Ana pe-acolo.
Incepe cu o plimbare prin Piata Mare, Piata Mica si stradutele din jur.
Daca tot esti in Piata Mica, urca in Turnul Sfatului.
Ana s-a distrat copios in Turnul Sfatului. Eu voiam sa fac niste poze de sus si ma gandeam cu groaza ca o sa trebuiasca sa o ducem in brate pana in varf. Cand colo, s-a avantat pe scari tinuta de mana, a explorat fiecare etaj, fiecare caramida si fiecare bucatica de scandura. Sus s-a uitat si ea pe geam, ca mai toti cei prezenti in incapere si s-a amuzat gadilandu-ne cand pe mine, cand pe Bogdan.
Bine de stiut! Turnul Sfatului e deschis zinic, intre 10:00 si 20:00, iar intrarea e 2RON/adult. Ana a intrat gratis.
Opreste-te la pranz la una din terasele din piata.
Noi, de cele mai multe ori, optam pentru Cafe Einstein sau Atrium Cafe. De data asta am mers la Einstein unde Ana a impartit cu Bogdan o supa crema de rosii si un smoothie. E tare placut sa stam afara, langa forfota din Piata Mica, atunci cand soarele e prezent la datorie.
Atunci cand stim ca avem foarte putin timp la dispozitie si ea trebuie sa se dezmorteasca, mergem la Atrium pentru ca au loc de joaca pentru copii si mancarea nu e rea deloc. Servirea lasa usor de dorit in ambele parti daca localurile sunt pline.
Dupa o masa copiasa, merge de minune o plimbare pana la trenulete.
Putin mai jos de gara, pe Strada Dorobantilor nr. 22, se afla Muzeul Locomotivelor cu Abur. Noi ne-am invartit putin cu masina pana sa-l gasim, insa am inteles ca pe jos, daca urmaresti peronul din gara, dupa care aleea de langa sine ajungi imediat la el. E deschis intre 8:00 si 16:00, intrarea e libera, iar pentru a intra trebuie sa completezi un registru cu datele tale.
Pasiunea Anei pentru trenulete a inceput in Austria, unde am urcat pe varf de munte cu un tren cu abur. De-atunci nu trece zi fara sa-si aduca aminte de experienta si sa exclame: tu-tuuuuu! La Sibiu am vazut cateva locomotive dezafectate, ne-am plimbat printre sine si vagoane si am putut trage cu ochiul in interiorul locomotivelor. Ea era pe jumatate adormita, deci nu s-a putut bucura la maxim de vizita, dar chiar si daca era odihnita, nu cred ca am fi avut ce face in muzeu mai mult de jumatate de ora.
Descopera fiecare lacatel prins de Podul Minciunilor.
Daca simti nevoia de o pauza, Atrium Cafe e chiar alaturi, cu tot cu spatiul lui de joaca pentru copii.
Bucura-te de soarele care se lasa dupa casele din orasul vechi.
Locul nostru preferat pentru admirat apusul este Wien Cafe, chiar langa Biserica Evanghelica. Are o curte mica, cu 4-5 mese marginite de zid, iar dincolo de zid se vad acoperisurile caselor din orasul vechi si soarele care coboara incet dupa ele.
Sibiul ne place si noua:)
Anul asta am tot fost prin Sibiu facand naveta Bucuresti – Sibiu:) cam o data pe luna . deisgur cu copilul dupa mine..copil de 3 anu jumate…prin urmare am cateva recomandari de facut :
-Muzeul de Istorie Naturala, un fel de Antipa la scara mai mica…intr- o jumatate de ora maxim e gata
-Muzeul de Arme si Trofee…s-a cam speriat de animalele impaiate
-Muzeul Astra
-Gradina Zoologica
-Parcul sub Arini si plimbatul cu poneii
-Teatrul Gong ..am vazut piesa “Hansel si Gretel” …..i-a placut maxim
De mers si la Cisnadioara ( nu-I departe de Sibiu, cam 10 km ) …aici recomand de urcat la cetate .
Totodata tin sa-ti multumesc …citind blogul tau am planificat o super vacanta prin Viscri, lacul Sf. Ana, Tinovul Mohos. Multumesc inca o data!
Ce de informatii utile! Multumesc mult, Simona!
Ma bucur mult sa aud ca ati ajuns pe la Viscri si Sf Ana. Sunt doua locuri care noua ne plac enorm.
[…] am pornit-o la drum prin Transilvania, in cautare de poze reprezentative pentru zona. Am revazut Sibiul si Sighisoara, dar am descoperit si locuri noi, pline de farmec, ca Viscri, unde Ana si-a facut o […]
[…] Acolo si atunci au inceput miniCalatoriile noastre. In Sibiu ne-am tot intors cu Ana si-am explorat ce ofera orasul pentru copii. De data asta am revenit in formula de patru curiosi sa vedem cum mai e piata lor de […]
Anul acesta profitam de zilele libere de 1 dec si mergem cu copiii In Sibiu , am mai fost o data anul trecut si ne-a placut foarte mult . Acum mergem sa vedem Targul de Craciun , sper sa nu fie foarte frig asa cum ne-au anuntat prietenii :)) Multumim pentru recomandari !