Nu cred că am avut niciodată atâtea emoţii înainte de o călătorie câte am avut la primul zbor cu bebe Ana. După ce i-am făcut paşaportul, am început să îmi pun tot felul de întrebări: Dacă o să plângă încontinuu? Dacă o să uit lucruri esenţiale acasă? Dacă n-o să mă descurc cu schimbatul? Dacă o să deranjăm oamenii cu triluri supărate şi fâţâială multă?
De atunci au trecut patru zboruri cărora le-am supravieţuit fără incidente majore. Concluzia? Ţinând cont de câteva lucruri simple ai toate şansele să te bucuri de-un zbor liniştit.
Ce e permis şi ce nu
Unele companii aeriene îţi permit să mergi cu căruciorul până la avion, altele te obligă să-l laşi împreună cu bagajele de cala. Pe unele zboruri poţi să vii cu scaunul de maşină în avion, pe altele nu. E bine să citeşti cu atenţie pagina cu termeni şi condiţii ca să nu ai surprize. Gasesti aici un articol cu toate informatiile necesare despre biletele pentru bebelusi achizitionate de la AirFrance, Blue Air, Klm, TAP, Tarom si Wizz Air.
Cu ocazia călătoriei noastre în Sicilia am surprins o familie ajunsă la poartă cu bebeluşul în căruţ, pe zbor low cost, certandu-se de zor cu persoana de la controlul biletelor. De ce? Persoana respectivă le explica regulamentul – e gratis să transporţi căruţul, dar doar dacă îl înregistrezi ca bagaj de cala. Odată ajuns la poartă se consideră bagaj suplimentar şi plăteşti 50 de euro pentru transport.
E păcat să începi miniCalatoria cu fruntea încreţită şi mai puţini bani în buzunar. Puţină munca de documentare şi situaţiile astea pot fi evitate.
Rezervă locuri alăturate
Deşi la zborurile low-cost (Blue Air, Wizz) trebuie să plăteşti câteva zeci de lei în plus, e o învestiţie foarte bună. Mie îmi place să stau la margine, iar Bogdan ocupă locul din mijloc. În felul ăsta Ana ne vede pe amândoi, o mutăm uşor de la unul la altul, iar dacă e nemulţumită putem să ne ridicăm să o plimbăm fără să deranjăm pe nimeni.
Apropos de locuri, din păcate copiii n-au voie să stea pe locurile cu spaţiu de picioare suplimentar (primul rând şi rândurile din dreptul aripilor). Aşa că dacă te gândeai că e mai comod acolo şi te poţi mişca mai uşor, nu e o opţiune validă.
Ia la tine şi hăinuţe mai groase
Oricât de cald e afară, e bine să ai şi o jacheţică pentru bebe şi nişte pantaloni lungi. Niciodată nu ştii cum o să fie în avion, e posibil ca aerul condiţionat să fie prea rece ori prea cald pentru copil. Dacă e frig afară, îmbracă-l pe bebe în straturi astfel încât dacă în avion se face cald să ai ce da jos.
Programeza-ţi zborul în funcţie de rutinele celui mic
La noi, de exemplu, merg foarte bine zborurile în creierii dimineţii (decolare în jur de 5). Ana obişnuieşte să doarmă până pe la 8 şi chiar dacă se trezeşte când o pregătim pentru aeroport, adoarme destul de repede în avion.
Însă dacă ştii că ai un bebe sensibil la gălăgie, care se trezeşte la cel mai mic zgomot, e o idee mai bună să zbori cu el în perioadele în care e treaz. Nu de alta, dar bebeluşii deranjaţi din somn sunt tare morocănoşi şi nemulţumiţi.
Pregăteşte-ţi de acasă pachetele pentru schimbat
Ca să nu mai stai să scoţi din geanta bebeluşului şerveţelele, un scutec, cremă, finetul şi un sac de gunoi, pregăteşte-ţi pachetul ăsta de acasă. Pune-le pe toate într-o pungă şi dacă trebuie să-l schimbi pe bebe ai de luat din geantă doar punga. E mult mai simplu.
Masa de schimbat bebeluşii se găseşte, de obicei, în toaletă din spatele avionului. Locul e cam strâmt şi poate fi incomod să-l schimbi pe cel mic acolo, dar nu-i imposibil.
Manduca e întotdeauna utilă
Niciodată nu se ştie când ai nevoie de mâini libere, fiind cu bebe în braţe. Micul dejun de la penultimul zbor a prins-o pe Ana trează. Şi ca o mică pofticioasă care se respectă a dat să înhaţe ce era pe tavă. Sucul era să zboare în poalele vecinului de peste culoar, iar gustărelele în poalele mele. Dacă aş fi avut Manduca la mine m-aş fi ridicat cu ea şi-aş fi ciugulit în timp ce o plimbam doi paşi în stânga, doi paşi în dreapta.
Şi-n aeroport poate fi extrem de utilă, mai ales dacă zbori cu o companie aeriană care nu-ţi permite să mergi cu căruciorul până la avion.
Intră printre ultimii în avion
Deşi familiile cu bebeluşi au prioritate la îmbarcare, noi am evitat să profităm de ea. Nu de alta, dar vrem să minimizăm cât se poate timpul petrecut într-un loc strâmt, cu multă lume şi posibilitate redusă de mişcare. Dacă bebe e treaz, mai bine îl plimbăm cât de mult putem sau îl lăsăm să mişune singur dacă spaţiul o permite. Iar dacă doarme, sigur doarme într-o poziţie mai confortabilă decât cea impusă la decolare.
Ia-ţi lângă tine cele necesare pentru decolare
După patru zboruri cu bebe m-am mai relaxat, dar tot am oroare de cele 20-30 de minute de la decolare şi aterizare. Nu-mi place să fiu ţintuită de un scaun cu un bebe (imprevizibil) în braţe. Bebe căruia îi place şi mai puţin decât mie să fie ţinut locului dacă n-are stare. Şi cum în cele 20 de minute nu poţi să iei nimic din bagajul de deasupra ta, e de dorit să pui în buzunarul din faţa scaunului toate lucrurile de care ai putea avea nevoie: o jucărie – două, suzeta (dacă foloseşte cel mic), şerveţele, jacheţica, etc.
Zâmbeşte însoţitoarelor de zbor
Am citit undeva că însoţitoarele de zbor pot face diferenţa între un zbor plăcut şi unul mai puţin plăcut. Şi tind să-i dau dreptate celui care a spus asta. Când am mers în Sicilia cu low costul, şefa de cabina ne-a văzut cu bebe (zâmbitor şi el) şi după ce toată lumea s-a aşezat a mutat persoana de lângă noi ca să avem spaţiu de desfăşurare. Nu vă spun ce bine ne-a prins!
Ţine cont de posibilele întârzieri
Întotdeauna există posibilitatea ca decolarea să fie amânată cu o oră – două – trei, iar şederea voastră în aeroport să se prelungească. E bine să fiţi pregătiţi şi pentru varianta asta, mai ales când vine vorba de mâncare şi scutece.
Ia jucării noi cu tine
Şi când aşteaptă în aeroport, şi când e în avion, dacă nu doarme probabil că bebe o să vrea să facă ceva, să fie distrat sau să descopere lucruri noi. Jucăriile noi îl pot ţine ocupat o vreme, iar ţie îţi lasă câteva clipe de respiro.
Papa la decolare şi aterizare
Aşa cum pe (unii dintre) noi ne dor urechile în avion, şi bebele poate resimţi aceleaşi senzaţii neplăcute. De aceea e recomandat ca în timpul decolării şi mai ales în timpul aterizării să-i dai celui mic să bea sau să sugă. Dacă e treaz.
E bine de ştiut că poţi trece de scanare cu mai mult de 100ml de lapte pentru bebe, iar în avion le poţi cere însoţitoarelor de bord apă fiartă pentru a prepara laptele pe loc. Dacă alăptaţi e şi mai simplu. Mie îmi place să-mi iau şorţuleţul minune despre care v-am mai povestit ca să nu deranjez vizual pe nimeni. 🙂
Păstrează-ţi calmul
Bebeluşii sunt imprevizibili. Poţi să-ţi iei toate măsurile de precauţie din lume şi tot există riscul să izbucnească într-un ropot sfâşietor de plânsete şi vaiete. Cel mai bun lucru pe care-l poţi face e să-ţi păstrezi calmul. Chiar dacă nu-i rezolva lui problemă care-l face să plângă, îi transmiţi energii pozitive şi simte că eşti acolo pentru el.
Da, e foarte probabil să dai de oameni iritaţi de zgomot care fac tot felul de remarci răutăcioase. E posibil să dai de însoţitoare de bord acre care se uite urât la tine tot zborul. E posibil să nu poţi sta jos decât atunci când eşti obligat de proceduri. Însă plânsul o să se termine, iar la destinaţie vă aşteaptă o miniCalatorie frumoasă în trei!
Bun articolul! Sfatul de a intra la sfarsit in avion ne-a prins f bine, tot de la voi il retinusem.
Concluzia noastra dupa (doar) 2 zboruri cu cel mic (avea 9 luni) este ca intr-adevar decolarea si aterizarea pun cele mai mari probleme si dau cele mai mari emotii, din simplul motiv ca bebe este constrans, trebuie sa “stea locului” :)), iar aproape tot ceea ce e e interesant pt el (de ex tavita din fata) e interzis.
La dus, am luat de bun ceea ce ne-a spus echipajul, si anume sa il tinem in centura lui, cu fata “la drum” – dezastru! El nu era obisnuit cu pozitia asta, in bratele mele statuse doar cu fata la mine, si noi ne-am straduit sa il tinem asa. A plans, dar a trecut.
Pana la intoarcere, deja aflasem de la o prietena ca depinde totusi de echipaj, unii sunt mai permisivi, asa ca am intrebat daca il putem tine totusi cu fata la noi, in centura lui. Ne-au spus ca se poate, asa ca a fost MULT mai bine.
Inca o observatie: noi nici macar nu ne-am gandit sa ne programam zborul in functie de el, pana pe la 9-10 luni rutina lui (somnurile) s-a schimbat f mult, iar pt un zbor planificat cu ~2 luni inainte, nu prea ai pe ce sa te bazezi de fapt. Desigur, depinde de copil, dar am mentionat si aspectul asta.
Ma bucur ca am putut ajuta putin, putin 🙂
Legat de personal, oricum in timpul decolarii si aterizarii insotitorii de bord nu se plimba pe culoar sa vada cum iti tii copilul. Important e sa aiba centura pusa, pozitia o mai poti adapta in functie de cum se frichineste cel mic. Eu eram destul de stresata cu alaptatul, ca era cam complicat in pozitia recomandata de zbor, dar pana la urma am ajuns la concluzia de mai sus 🙂
Da, asa e, depinde de copil. Daca ai un bebe cu program previzibil atunci poti sa te dai dupa programul lui. Daca nu, asta e.
Buna! Ce am voie sa iau in bagajul de mana al copilului? E prima data cand merg cu avionul si il am si pe BB de 6 luni! Multumesc!
Buna! Si eu am calatorit cu bebe din Bucuresti la Stuttgart cand avea doar 5 saptamani si a fost totul super. acum are 10 luni si mi-e destul de frica sa mai zbor cu el (am facut numai drumuri cu masina de atunci).
Am o intrebare: ati avut vreodata probleme cu presiunea din urechi? Se poate face ceva? Prima data i-am pus niste vata, dar care intr-o ureche statea cat de cat, iar din a doua cadea mereu..
Multumesc si calatorii placute! si noi calatorim cu bebe si preferam sa il tinem in rucsac (rucsac de bebe), pentru ca deja e prea greu pentru Mandunca. e mereu curios si doarme foarte bine dupa
A dormit tot zborul, nu?
E greu de zis daca am avut probleme cu presiunea din urechi, ca bebe nu ne poate spune de ce e asa agitat. Da, am avut un zbor in care a trebuit sa stam cu ea mai mult in picioare ca sa nu “incante” lumea cu triluri, dar cred ca era pur si simplu obosita.
Eu am probleme cu urechile si ma dor in 75% din cazuri, iar vata nu functioneaza. Doar cascatul, inghititul sau asteptatul sa aterizeze avionul si sa pocneasca la un moment dat 🙂 Mergand pe principiul asta, m-am gandit ca si la Ana cam astea ar fi solutiile si la aterizare si decolare ii dau sa bea laptic daca e treaza. Pana acum a functionat ok.
Succes cu urmatorul zbor! Si sa ne spui si noua cum a fost si ce ai mai descoperit ca functioneaza.
Buna, si mie mi-a fost de folos articolul tau intr-o oarecare masura si pentru ca m-ai ajutat, vreau si eu sa te ajut cu un sfat: incearca sa mai faci si altceva in viata, pare ca pierzi enorm de mult timp sa scrii aici. daca nu faci si bani din asta e pacat de timpul tau….
Plicti, mersi ca ti-ai facut timp sa-mi scrii comentariu asta. Sa stii ca sunt mare si vaccinata. Stiu sa-mi port singura de grija si imi place sa cred ca-mi traiesc viata asa cum imi doresc, nu cum se asteapta altii sa mi-o traiesc.
[…] Mai sunt multe de spus pe tema asta, le-am detaliat intr-un articol pe miniCalatorii.ro […]
[…] companii aeriene au taxe infime pentru bebelusi (sub 2 ani), pe zborurile europene. Cautam ieri bilete de avion pentru Paris si totalul mi-a smuls un zambet. Stiam ca e o oferta […]
Vai ce stresata am fost la prima calatorie cu avionul cu bebita mea, mai ales că tati a rămas acasă şi eram singură! Bebiţa mea avea atunci 10 luni . Cu o săptămână înainte deja eu nu mai dormeam bine, aveam în minte o mulţime de scenarii de groază, că nu se va opri din plâns, că nu va avea stare, căăăă….etc. Iar articolul de sus surprinde multe lucruri esenţiale pe care decă le-aş fi citit m-ar mai fi liniştit. Oricum, călătoria a decurs cum nu se poate de bine. Fetiţa mea a dormit dusă tot drumul şi a fost cuminţică foc, mai ales că alăptam şi înainte de nani i-am dat să pape (domnii de lângă mine au fost extrem de eleganţi şi s-au străduit să nu ne deranjeze pe cât posibil).
E bine cand totul se termina cu bine. Incotro ati zburat?
Ca s-o spun pe aia dreapta, eu si acum am emotii mari inainte de zborurile cu Ana. Si nu cred ca as avea curajul sa plec la drum fara Bogdan 🙂
[…] pe randul din spate are un camarad de joaca. Destul de diferit de ce va povesteam in articolul cu sfaturi pentru calatoriile cu bebe in avion, […]
La Wizz Air, taxa pentru bebelusi este de 25 de euro/ segment. In unele cazuri taxa de bebelus e cu mult mai mare decat biletul pentru o persoana adulta (cum a fost si in cazul biletelor pe care le-am rezervat noi)
Ovidiu, am citit, de curand, ca cei de la Wizz si-au schimbat politica de taxare pentru bebelusi si daca pretul pentru un adult e mai mic decat taxa pentru bebelus, atunci platesti pentru bebelus cat pentru adult:
“Copiii cu vârsta sub 2 ani pot călători cu avionul contra unei taxe pentru copii sub doi ani, în braţele adultului care îi însoţeşte. Totuşi, dacă preţul biletului pentru o singură călătorie a adultului însoţitor este mai mic decât taxele curente, pentru bebeluş va fi aplicată o taxă având aceeaşi valoare.”
Buna, foarte interesant ceea ce ai scris si sper sa imi fie de mare ajutor, plec doar eu cu bebe( Antonia 9 luni jumatate) si am foarte mari emotii, ati plecat cumva cu wizz?poti merge cu carutul pana la avion?imi este foarte teama sa nu planga si sa aud comentarii rautaciose din partea calatorilor 🙁
Si ce daca plange si ii deranjeaza pe cei din jur? sa fie sanatosi! nu moare nimeni din asa ceva. trebuie sa ne concentram sa ii facem pe copilasi sa se simta bine, nu pe niste straini.
In alta ordine de idei, stie cineva daca poti transporta copilul in carucior in tren? bineinteles in vagon fara compartimente. mie mi-e mai groaza de drumul pana la Bucuresti (vreo 6 ore) si pana la aeroport, decat de zborul propriu-zis, care dureaza 2 ore.
Gaby, da, poti merge cu caruciorul pana la avion. Intrebarea ta m-a inspirat sa scriu articolul asta: http://www.minicalatorii.ro/sfaturi-si-idei/biletele-de-avion-pentru-bebelusi/
Scuze ca te corectez,dar, in codul bunelor maniere spune ca:”Atunci când călătoriţi cu copii la bord asiguraţi-vă că ei nu deranjează pe nimeni. Copiii tind să se plictisească repede și să înceapă să țipe, să sară, să plangă, etc. Aduceţi cu voi niște jucării, bomboane sau cărți. Atunci când vor să meargă la toaletă, cel mai bine ar fi să-i însoțiți, conform etichetei la bord.”
Mie mi s.a intamplat.plangeau copiii dar mamele nu faceau nimic in acest sens si nici insotitoarele de zbor(am zburat cu wizz) si fiind si zvor de noapte si sa planga 3 BEBELUSI nu prea cred.
Copii sunt imprevizibili, ar fii o prostie sa fii deranjat de un copil, toti am fost copii si toti avem sau vom avea copii! Sa te superi pe un copil, pe un bebelus??? Cum sa-i explici unui bebelusi niste reguli de conduita, sa-i explici pasaje din codul bunelor maniere? Da, il poti calma, il poti ajuta sa se simta in siguranta, poti sa-i distragi atentia si cam atat!
Sunt stewerdesa. Ce crezi ca as putea face daca un bebelus plange ??!😂😂😂Nu pot face absolut nimic.
[…] incet, o sa povestesc despre fiecare zbor cu bebe Ana, despre ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la fiecare companie aeriana. Insa pana atunci te […]
Multumiri pt.sfaturi….ffff utile
O mica intrebare……conteaza marimea.caruciorului? Adica sunt acceptate doar cele tip sport ce se strang ca o umbrela?
Diana, noi n-avem carucior care se strange ca o umbrela. E normal, pe la 8 kg, si se pliaza in doua. Ne-au lasat cu ele fara probleme.
Merci mult , si al nostru e la fel , tot in doua se pliaza
Sper sa fie totul bine , dat fiind k voi fi singura cu un Stefan de 9 ani si un Dragos de 1 an si 9 luni la bord…
O zi buna iti doresc!
[…] cu faptul ca nu sunt o mama care se streseaza usor, dar Doamne ce emotii am avut inainte de primul zbor cu bebe Ana! Nici acum, dupa opt zboruri n-am scapat de emotii, insa din fiecare noua experienta am invatat […]
Buna Adriana,
Ce asigurari de sanatate recomanzi pt calatorii pt bebelusi?
mersi
Alexi, noi avem asigurare pe un an, world-wide, de la Allianz Tiriac si n-am testat-o pana acum, din fericire. Cand ne expira politele, vrem sa ne facem direct de la Mondial Assistance, am auzit din mai multe surse ca ar fi cei mai seriosi.
Este folositor ce spui
Am avut si noi fel si fel de probleme.
O data am pierdut caruciorul si am ramas singura cu un copil mic fara carucior si cu bagaje.
Alta data mi s-a refuzat incalzirea apei pentru lapte.
si … toate au trecut
Acum sunt ceva mai mari au intre 2 si sase ani si trebuie sa le fac desene si jocuri pentru avion
Am facut cateva si am pus deja un articol cu unul din desene pe http://www.copiicreativi.com
Multumesc din suflet pentru acest articol, si multumesc si celor care au scris la comments, imi sunt toate de mare ajutor, Vreau sa plec si eu cu bebelina mea, are aproape 7 luni.. si am fff mari emotii dar m-am mai calmat cand am vazut ca si alte mamici au trecut prin experienta asta cu brio.
Buna!Avand in vedere ca nu am zburat niciodata,acum trebuie sa merg pana in Madrid cu piciu,are 8 luni si…intradevar sfaturile tale sunt foarte utile,dar cum nu toti oamenii sunt la fel…pana nu ma intorc in tara sa vad cum e cu adevarat,nu imi trece teama…ce ma fac?cum sa ma calmez?
Dya, sper ca a decurs bine primul vostru zbor 🙂
Foarte utile informatiile. Si noi urmează sa zburam cu un bebe de 1 an si 2 luni cam 2 ore si sunt foarte stresata din acesta cauza.
As vrea sa te întreb ceva…noi vrem sa ducem borcanele cu papa pentru el in concediu si ne gândeam sa le punem in bagajul mare din cală, dar mai nou am auzit că ar fi radiate bagajele si implicit mancarea din ele. Stii ceva? E adevarat?
Q8: Is it safe to eat food, drink beverages, use medicine, or apply cosmetics if any of these products have gone through a cabinet x-ray system?
A8: There are no known adverse effects from eating food, drinking beverages, using medicine, or applying cosmetics that have been irradiated by a cabinet x ray system used for security screening.
The radiation dose typically received by objects scanned by a cabinet x-ray system is 1 millirad or less. The average dose rate from background radiation is 360 millirad per year. The minimum dose used in food irradiation for food preservation or destruction of parasites or pathogens is 30,000 rad.
(de pe site-ul Departamentului American de Sanatate http://www.fda.gov/Radiation-EmittingProducts/RadiationEmittingProductsandProcedures/SecuritySystems/ucm116421.htm)
Sper sa te ajute. Noi am calatorit foarte des cu Hipp-uri in bagajul de cala.
[…] nu tin de mine, asa ca fiecare zbor este o noua provocare. Despre cum sa te pregatesti pentru o calatorie cu avionul, cu cei mici am scris mai demult. Astazi vreau sa va povestesc despre cateva jocuri si jucarii care mi-au facut […]
Buna. Urmeaza sa calatoresc singura cu prichindeii mei. Cel mare de 3 ani si jumatate iar cel mic de 8 luni. Imi este atat de frica, cel mare e un neastamparat si nu sta locului o clipa… As vrea un mic sfat, o incurajare… daca se poate.. Va fi un zbor de 3 ore ( cred ca cele mai lungi 3 ore ) dar sper ca va fi bine, dupa aterizare ne asteapta tati pe care nu l-am vazut de 6 luni
Dupa ultima calatorie cu Ana (3 ani) in care n-a vrut sub nici o forma sa stea cu centura pusa la aterizare de s-au luat insotitoarele de zbor cu mainile de cap nici nu stiu ce sa-ti spun. De fapt, stiu. Fa tot posibilul sa ajunga la aeroport super odihniti astfel incat agitatia mare de-acolo (check in, control, boarding) sa nu-i aduca in punctul ala de suprastimulare in care pur si simplu nu te mai poti intelege cu ei. La noi cam asta a fost cauza problemelor de fiecare data (Ana obosita, orar aiurea de zbor) Iti tin pumnii, sa treaca usor cele trei ore si sa va bucurati de tati!
multumesc mult !
Buna ziua. Noi vom vrea sa mergem Bologna Iasi cu bebe de aprox 2 luni.cu tarom. Avem trio cam combi si vrem sa luam landoul. Calatoria va fi iarna in nov. Putem merge cu landoul pana la usa avionului sau il lasam la bagaj de cala? Platim in plus pt landou?carutul se strange Oare cum va fi calatoria cu bebe asa mic?am f mari emotii nu am vazut comentariu cu aceasta situatie. Help mamici
Paula, la carucior nu mi-e clar daca vrei sa iei doar landoul sau si partea sport, si landoul. Daca iei doar landoul (plus picioarele bineinteles) nu e nici o problema, o sa-ti puna doua etichete pe carut sa nu se piarda vreo parte si poti merge cu el pana la scara avionului. Daca iei si partea sport, si landoul, unul dintre ele va trebui trimis ca bagaj de cala fragil.
Legat de calatoria cu bebe de 2 luni, noi am zburat cu Ana prima data la doua luni in Sicilia, iar cu Ema tot la 2 luni in Corfu si a fost totul foarte ok. Important e sa fii tu relaxata pe cat posibil, bebe sigur e pregatit de-o aventura cu avionul 🙂
Buna, urmează sa călătoresc cu fetița de 3 luni, as dori sa știu daca se permite sa iau cu mine o pernuța mica pe care sa poată dormi mai comod micuța?
Sigur, atata timp cat te incadrezi in bagajul de mana permis (adica sa-ti incapa in geanta/rucsac) Oricum, cand te vad cu bebelusi in general sunt mult mai permisivi.
Va rog tare mult cine ma poate lamuri.cum fac cu bebe 4 luni la avion (wizz air) hrănit cu lapte praf.am voie sa iau lp în capacele speciale,termos cu apa sau lapte gata făcut sigilat din magazin la sticluțe. Sau cate biberoane pot sa am în geanta.se apropie prima călătorie și am emoții cu hrănitor. Mulțumesc.
Buna
Urmeaza sa zbor cu copilul dar nu stiu exact daca caruciorul se incadreaza in standardele copaniilor aeriene.
Practic este compus din landou si carucior pliabil. Este permis?
[…] MiniCalatorii: link […]
Buna …ce reactie au bebelusi in timpul zborului ?al meu are 4luni ,si mi.e asa o frica pt ca nu stiu cum osa fie .ore o sa fiu ajutata in cazul ca va plange ?