La fiecare aniversare a Anei de pana acum, in loc sa-i organizam o petrecere, am preferat sa plecam undeva cu ea. Luna trecuta, cand a implinit trei ani, am dus-o la LEGOLAND, iar de cand ne-am intors ne tot arata pliantul cu parcul si ne zice ca maine acolo vrea sa mearga 🙂
Stiu ca inainte sa ne hotaram am avut tot felul de intrebari: are ce face la varsta si inaltimea ei, o sa fie aglomerat, o sa aiba rabdare la cozi, o sa ii placa atractiile, o sa ii placa mancarea, etc. O sa le iau pe rand si o sa povestesc experienta noastra, poate va ajuta in organizarea unei viitoare vizite la LEGOLAND.
Cum ajungi acolo
Cele mai apropiate aeroporturi de Legoland Germania sunt Munich si Stuttgart. La Munich se ajunge direct cu Tarom, iar de acolo mai e de condus o ora si jumatate. La Stuttgart zboara Blue Air, iar de acolo mai e un drum de o ora cu masina.
Cum sa economisesti bani si timp cu biletele
Daca vrei sa vizitezi doar parcul, fara sa stai in hotelurile din satul de vacanta, cea mai buna varianta este sa-ti cumperi biletele online. In felul asta le iei si la un pret mai mic (cu pana la 25% mai ieftin), iar la fata locului nu mai stai la coada pentru bilete.
Ca idee, un bilet de-o zi cumparat online pornea in sezonul 2015 de la 31 de euro pentru adulti si 27.75 de euro pentru copii mai mari de trei ani. Exista si un bilet pentru familii – cele cu patru membri plateau 27.15 euro de persoana, iar cele cu cinci membri 26.93 de euro de persoana.
In cazul in care ajungi acolo cu masina, e bine sa stii ca parcarea costa 6 euro pe zi.
Cand e copilul prea mic pentru LEGOLAND
Asta a fost prima intrebare pe care mi-am pus-o: merita sa merg acum cu Ana la LEGOLAND? Avusesem norocul sa ajung intr-un alt LEGOLAND, cel din Danemarca, atunci cand eram cu ea in burtica si stiam, orientativ, cam ce gasesc acolo asa ca mi-a fost simplu sa raspund ca da. In cele doua zile petrecute-n parc n-am avut timp sa ne plictisim, ne-am dat intr-o singura atractie de doua ori si ar mai fi mers sa stam inca o zi ca sa repetam activitatile care ne-au placut cel mai mult.
Cred ca merita sa mergi cu cel mic la Legoland din momentul in care se inalta peste 80 de centimetri, iar daca vrei neaparat sa se poata da in toate atractiile ar trebui sa aiba peste 110 centimetri si patru ani sau mai mult. Ca idee, poti consulta lista cu restrictiile de inaltime si varsta ca sa-ti dai seama in ce se poate da si in ce nu.
Atractii la care am avut acces
Parcul e impartit in noua zone tematice. In fiecare am gasit cate ceva de facut si vazut cu Ana de trei ani si 96 de centimetri totalizand, la final, nu mai putin de 19 atractii bifate:
Temple X-pedition
E unul din putinele locuri in care n-am avut voie sa facem poze. Ne-am urcat intr-o masinuta care mergea automat pe sine si inarmati cu doua pistoale trebuia sa ochim buline de diverse culori. Pentru Ana a fost putin mai dificil sa coordoneze pistolul-laser si sa traga la tinta cu precizie, insa a fost furata de peisajul din interiorul templului si nici ca a mai interesat-o pistolul.
Duplo playground
Cel mai potrivit spatiu de joaca pentru copiii mici, nu intamplator plasat chiar in fata casutei cu produse Hipp. Ana s-a uitat la animalutele colorate, a intrat intr-o casuta, insa si-a pierdut repede interesul comparand cu reactia de la celelalte doua spatii de joaca.
Canoe X-pedition
La Canoe X-pedition mi-a placut super mult ca aveau scaunele de bebelusi pe care le montau in barci pentru copiii intre un an si doi daca era cazul si parintii puteau sa mearga pe langa barca alaturi de ei. Barca mergea si singura pe rau, insa daca cel mic se prindea cum e cu vasla si impingea si el, barca mergea ceva mai repede.
LEGOLANDÂ Express
In parc exista doua trenulete – Express-ul care se plimba prin parc, printre atractii si DUPLO care acopera o suprafata mult mai mica. La Express am prins coada destul de mare, iar privelistea din tren nu mi s-a parut cine stie ce, insa Ana a fost incantata de plimbare.
Observation Tower
In schimb, privelistea panoramica 360 din turn mi s-a parut uau. Din pacate pentru Ana, ne-am hotarat sa urcam pe la pranz si a adormit gramada pe scaun inainte sa ajungem in varf. 🙂
Lego City Police Station
La sectia de politia am dat de doua zone distincte. Mai intai am trecut printr-un labirint si-am incercat sa evadam de-acolo printre fire-laser care declansau alarma. Dupa ce am evadat am ajuns intr-un loc in care cei mici puteau sa mestreasca la diverse machete sau sa interactioneze cu figurine mari de LEGO.
Pedal a car
Pe un circuit suspendat am pedalat de zor ca sa vedem parcul de sus. Panoramele nu-s la fel de spectaculoase ca cele din turn, dar daca ar fi sa aleg intre LEGO Express si Pedal a car as alege mai mult ca sigur ultima varianta. Pedalele se trag mai in spate sau mai in fata, insa Ana (96 de centimetri) n-a reusit sa ajunga la ele trase la maxim inspre ea.
Royal Joust
Dintre toate piesele LEGO pe care le are acasa (si are o gramada), calutii i-au captat atentia cel mai mult. La Royal Joust a avut ocazia sa se urce pe ei si sa plece intr-un turnir.
Caterpillar ride
Si-am ajuns la atractia ei preferata – o omida care se invarte cu viteza cand in sensul acelor de ceas, cand invers. Eu era sa lesin acolo, am tipat, mi-au dat lacrimile, iar ea imi zicea entuziasmata “ute, mami, nu mani” (ca nu se tine cu mana de bara). Bogdan a facut poze de pe margine, insa viteza era asa mare ca n-a iesit nici una in care sa nu fim semi-fantome.
Duplo Express
Al doilea trenulet din parc, dupa LEGO Express, e potrivit pentru copilasii mici. Ana cam depasise momentul in care s-ar fi putut bucura de o cursa lina cu trenuletul colorat. Dupa cum ziceam mai sus, era in cautare de adrenalina sau de atractii care sa o solicite mai mult. Probabil ca Ana de un an – doi s-ar fi simtit super in micul tren, Ana de trei ani a ramas indiferenta.
Lego Factory
Vizita in asa zisa fabrica a inceput cu un film in care un omulet LEGO era personaj principal. Filmul, simpatic de fel, avea un mic minus (pentru Ana) – era in engleza si germana. Cred ca a prins ideile si fara sa inteleaga limba, cert e ca s-a bucurat mult mai mult de a doua parte a vizitei. S-a uitat cu ochii mari la banda de asamblare a unui omulet LEGO si a mesterit la panoul de comanda. Trebuie sa recunosc ca si mie mi-a placut super mult linia de asamblare. Habar n-aveam cum sunt facute piesele si mi s-a parut interesant sa descopar procesul pas cu pas.
Shipyard playground
Spre deosebire de DUPLO Playground, Shipyard si Adventure playground sunt spatii de joaca pentru copii ceva mai mari. Ana era cam la limita, cativa centimetri in plus ar fi ajutat-o sa se urce prin anumite zone, insa ca o mamimutica veritabila s-a descurcat si asa.
Harbour cruise
Alta atractie pe care duminica a fost bataie, Harbour cruise – barcile care-ti permiteau sa fii capitan pentru cateva minute. M-am bucurat ca s-a dus Bogdan cu Ana caci trebuia sa ai habar de cum sa invarti volanul ca sa mentii traiectoria barcii. La inceput BOgdan a lasat-o pe Ana la carma de-au ajuns in 20 de secunde perpendiculari pe traseul corect. S-au redresat cumva, au trecut prin ploaia de stropi de pe la mijlocul traseului si cand am ajuns la final parca ar mai fi vrut o tura.
Airport
Avioanele au fost a doua atractie preferata a Anei, dupa Omida vitezomana. Ele se invarteau si tu puteai sa controlezi dintr-o maneta daca sa urce sau sa coboare.
Stepping tones
In fata unei fantani muzicale se gaseau niste patratele pe care daca sareai activau sunetul instrumentului din dreptul lor. Sau cel putin asa am presupus, desi nu la fiecare topait al Anei se auzea ceva. Oricum, ei i-a placut sa se zbenguie pe-acolo pe finalul unei zile pline, pline.
Adventure playground
Ana a incercat de doua ori, fara succes, sa se catare pana in varful locului de joaca, acolo de unde pornea un tobogan super inalt. A treia oara i-a iesit si eram convinsa ca o sa ramana acolo blocata de frica. Deja ma vedeam urcand printre copilasi, dupa ea, sa o recuperez cumva. Nici n-a apucat imaginea asta sa se deruleze in minte ca am si zarit carliontii blonzi in vant si o Ana chiuind pe tobogan. Simt si-acu un gol in burta cand ma gandesc, dar ma bucur ca ea n-are raul meu de intaltime si are curajul sa experimenteze.
Atlantis by SEA LIFE
Dupa ce ne-am uitat la un filmulet despre un submarin, ni s-au deschis portile catre fundul marii. Ne-am plimbat pe langa un bazin mare cu pesti de toate culorile, am incercat sa localizam caracatita si sa potrivim cochiliile unor scoici. Pentru mine cred ca a fost atractia preferata, poate si pentru ca in Legoland Danemarca n-am avut ocazia sa vad asa ceva. Mi-a adus aminte de Oceanario din Lisabona.
Safari tour
Masinute dungate ne-au plimbat printre multe animale construite din caramizi LEGO. Chiar daca viteza de miscare nu era foarte mare, in combinatie cu animalele s-a creat o experienta care a incantat-o pe Ana.
Miniland
Lumea in miniatura, construita din caramizi LEGO, i-a atras imediat atentia Anei. Eu eram aproape convinsa ca o sa treaca nepasatoare de zona asta, insa a zabovit acolo mult si nu se mai dadea dusa. S-a suparat un pic ca n-avea voie sa puna mana pe case, pe avioane, pe navetele spatiale, insa a descoperit butoanele care actionau diverse obiecte din Miniland si i-a mai trecut din suparare.
Cum e mancarea
In parc ai mai multe optiuni in ceea ce priveste mancarea. In functie de cat vrei sa dai pe ea si cum vrei sa o mananci (la masa, in picioare, etc) poti sa te orientezi catre unul din cele circa 15 puncte de vanzare.
Noi am fost la Pizza Mania, un impinge-tava cu pizza si paste, am luat floricele (3,5 euro parca punga mica) de la una din tonetele raspandite prin parc si am mancat o friptura la Dino Grill. Restaurantele au si meniu pentru copii, iti semnalizeaza optiunile mai sanatoase, iar pentru cei mici exista o casuta Hipp de unde poti cumpara borcanase, sucuri si squeezuri de toate felurile.
In cele doua restaurante in care am ajuns exista un loc de joaca dotat cu piese LEGO, iar atmosfera era foarte relaxata. Ana chiar si-a facut somnul de dupa amiaza pe canapeaua de la Pizza Mania.
Cum sunt preturile la LEGO
Seturile LEGO au preturi similare cu cele de pe emag, de exemplu. I-am luat Anei o casuta DUPLO cu 19.99 euro, iar pe emag vad ca e 83.99 RON (adica 18.85 euro) si n-am scapat fara sa-i luam si un set cu Plusica pe care nu mai tin minte daca am dat 19.99 sau 24.99, iar pe emag e 130RON (19 euro). Teoretic iesi mai bine daca le iei din tara, chiar si numai pentru simplul fapt ca nu trebuie sa le cari cu avionul de acolo, insa e greu sa rezisti in fata insistentelor celor mici ajunsi in paradisul LEGO 🙂
Unde poti sa dormi
Exista mai multe hoteluri prin zona, insa daca bugetul iti permite satul de vacanta LEGOLAND Feriendorf e o varianta foarte buna pe care ti-o recomand calduros si despre care am scris mai multe in reviewul separat. La finalul zilei, cand eram toti trei storsi de energie ajungeam in 10 minute la hotel, iar camera decorata tematic era ca o continuare a aventurii noastre in parc.
Bine de stiut daca mergi in sezonul de varf
Noi am fost doua zile la rand in parc, in extra sezon (octombrie). Duminica am asteptat si cate 15 – 20 de minute la coada, luni batea vantul la majoritatea atractiilor pentru copilasii mici. Imi inchipui ca daca ajungi in weekend, in sezon, iti petreci o mare parte din timp asteptand, iar pentru noi asta e moartea pasiunii.
Contra cost (incepand de la 15 euro/zi/persoana) poti sa-ti iei un Express Pass. In octombrie, mai ales luni, noi nu i-am gasit rostul, insa daca era mai aglomerat l-am fi luat cu siguranta. De ce? Pentru ca iti permite sa-ti rezervi locul la coada si in loc sa astepti acolo poti sa faci orice altceva. Cel mai mult am asteptat la barcute, tren si avioane. Ana nu mai avea rabdare, voia sa se zbenguie, n-avea cum si unde. Daca am fi avut Express Pass-ul standard am fi selectat atractia, ne-am fi rezervat locurile la coada si am fi stiut la ce ora ne vine randul sa ne dam in barcute. In loc sa asteptam acolo, am fi putut merge la unul dintre spatii de joaca din parc si ne-am fi intors la ora comunicata de pass-ul digital. Mi se pare o super optiune pentru familiile cu copii mici, cunoscuti pentru lipsa de rabdare 🙂
Exista si Express Pass-uri Premium si Gold care nu doar ca iti rezerva locul la coada, dar iti si reduc asteptarea cu 50%, respectiv 90%. Si pretul creste automat, ideea e sa gasesti varianta cea mai ok pentru tine, tinand cont si de buget.
[…] povestit pe larg despre experienta noastra atat cu parcul tematic LEGOLAND, cat si cu satul de vacanta in care ne-am cazat. Ce mi-am dat seama ca am uitat sa va spun e ca […]
Foarte util articolul! Chiar cautam informatii despre Legoland, vrem sa mergem si noi anul asta. Am o intrebare (scuze, daca e tampita): atractiile din parc se platesc separat sau sunt incluse in costul intrarii?
Nati
Ma bucur ca m-ai intrebat, am uitat complet sa precizez asta in articol. Biletul iti asigura accesul gratuit la 99% din atractiile parcului. Practic o data ce ai intrat, poti sa te dai in ce vrei, de cate ori vrei, atata timp cat stai de fiecare data la coada 🙂 Exista 2-3 activitati care se platesc separat daca chiar vrei sa le faci, gen cautatorii de aur. Iti dadeau o sita si cu ea separai “aurul” de nisip si parca asa zisul aur iti ramanea tie. Numai stiu exact ca era sfarsit de octombrie, Ana era racita si activitatea asta presupunea sa stai cu mainile in apa asa ca n-am testat-o. Toate atractiile de care am scris mai sus au intrat in bilet. Suplimentar am platit mancarea si Legoooooo-ul 🙂
Multumesc mult pentru raspunsul prompt! Poate revin si cu alte intrebari, daca apar. O zi buna!
Nati
Cu drag, sunt aici daca mai ai intrebari. Spor la organizat iesirea la Legoland 🙂
Planuim sa merge la inceputul lunii mai si am vazut ca biletele de intrare sunt reduse daca sunt achizitionate online cu cel putin 5 zile inainte. Intrebarea este: Daca ploua, avem ce face in parc sau mai bine luam bilete cu data flexibila?
Sunt cateva spatii interioare: Police Station, Atlantis, LEGO Factory, turnul panoramic si inca vreo doua parca, dar alea erau pentru varste mai mari si nu stiu sa-ti zic nimic de ele. Plus restaurantele si magazinele. Nu stiu ce sa-ti zic, noi am luat bilete pentru DisneyLand saptamana viitoare si prognoza anunta ploaie in toate cele patru zile. Eu inca sper sa se schimbe, dar daca nu i-am cumparat haine de ploaie, cizmulite si o sa incercam sa profitam cat putem fara sa ne imbolnavim sau sa ne stresam.
Va tin pumnii sa aveti parte de vreme buna. Distractie maxima
Adriana, cum a fost si anul asta la Legoland? Ati prins vreme buna?
Noi mergem in mai putin de o saptamana, abia asteptam cu totii!
Si tot asa, speram din suflet sa fie vreme frumoasa.
Nati.
Bună Adriana.spune-mi poÈ›i sa vizitezi tot parcul intr’o singura zi?cât costa cazarea în interiorul parcului?se face programare dinainte?
In principiu da, poti, dar depinde foarte mult de viteza pe care o bagi si de aglomeratie. Noi am fost la Legolandul celalalt, din Danemarca, in doi, in extrasezon si n-am avut nici o problema sa ne dam in tot ce-am vrut sa ne dam intr-o singura zi. Cu Ana la purtator aici in Germania nu cred ca am fi reusit sa ne dam in tot intr-o singura zi, ca na, ritmul e altul.
Preturile la cazare fluctueaza in functie de perioada, grad de ocupare, etc. Noi pe un pachet cu trei nopti, intrari in parc, avion si masina inchiriata am dat 1500 de euro(pentru 2 adulti si un copil), dar nu stiu sa-ti zic defalcat. Pe booking vad ca in iunie-iulie cand mai au nopti libere in castelul regelui e cam 150 de euro/noaptea.
Buna, poti sa ne spui cum e mai avantajos : sa luam tichet de familie 4 persoane on line sau exista si posibilitatea ca copii sa nu plateasca intrarea daca prezinti un catalog lego?
Ramona, eu nu stiam de posibilitatea asta cu catalogul lego. O fi vreo oferta recenta de-a lor..
Este mai avantajos cu codul din catalogul LEGO. Am fost eu cu fiica mea, la sfarsitul lui aprilie 2017. Am platit biletul intreg de adult la ghiseu si copilul a avut acces gratuit, prezentand pagina cu codul promotional din catalogul LEGO 2017. Am platitit 359 DKK (1 adult + 1 copil).
Buna Virginia, imi poti spune, te rog, ce catalog ai folosit? Am vrea si noi sa ajungem in oct. Multumesc!
[…] vizita noastra la Legoland Germania v-am povestit pe larg in articolul asta. Foarte pe scurt, vi-l recomand calduros pentru copii […]
Difera legolend danemarca de cel din germania in ceea ce priveste atractiile? Sunt atractii si ptr copii 13 ani?
Mie mi s-au parut foarte asemanatoare. E drept ca am mers la o distanta de aproape 5 ani si cand am fost in Danemarca nu vedeam lucrurile din perspectiva de parinte calator (eram cu Ana in burtica), dar traiesc cu senzatia ca-i cam acelasi lucru. Inclusiv la capitolul cazare, am gasit camera tematica identica cu cea in care am stat noi si-n Danemarca. Si da, sunt si atractii pentru copii mai mari, cu adrenalina si nu numai.
Buna, Adriana!
Pt a merge la Legoland Germania, ai apelat la o agentie de turism sau pe cont propriu?
Multumesc!
Buna, Andreia. Am luat un pachet prin agentia de turism cu care mergem noi de obicei atunci cand le luam pe fete din simplul motiv ca vrem sa avem storno si e mai simplu asa. Altfel, e usor de organizat calatoria asta la Legoland pe cont propriu.
Salutare!
A fost cineva cu trenul de la Stuttgart? Poata sa ne spuna mai multe detalii?
buna! imi poti spune te rog cam cate zile sunt necesare pt vizitarea parcului? nu vrem sa fie ceva pe graba, ci in tihna sa putem savura la maxim.multumesc frumos!
Cand am fost doar noi doi in cel din Danemarca ne-a ajuns o zi sa-l vizitam. Cu Ana am avut trei zile la dispozitie si a fost suficient sa ne bucuram de tot ce ne puteam bucura in trei, in tihna. Cred ca merg si doua, dar nu mai putin mai ales vara cand cozile sunt mai mari.
Salut, Adriana. Ai fost cumva si in Anglia la Legoland?
Nu imi dau seama de pe site-urile lor daca e mare diferenta, insa pe internet nu am vazut multe comentarii ok (nu e asa bine intretinut..) si nu stiu daca sunt mai putine atractii saue la fel de mare.
Multumesc!
Buna ziua, curiozitate masculina: Avem si noi o ANA 🙂 de 3 ani. Dorim anul viitor sa facem un tur al parcurilor de distractii din Europa (macar 3). Unul din ele este Legoland. Ne poti spune te rog daca ai mai fost si in alte locatii potrivite pentru Ana si nu numai? Gen Portavenura (Spania) sau asemanatoare. Multumim pentru toate informatiile legate de Legoland, inca o data. ZI buna.
Buna Stefan. Am mai fost la Disneyland, la Legoland Danemarca, la Tivoli si in cateva parcuri tematice (mai mici) din Austria (am scris aici despre ele http://www.minicalatorii.ro/destinatii/austria/3-super-parcuri-alpine-de-vizitat-cu-copiii-zona-tirol/).
In afara de Portaventura care stiu ca are atractii potrivite si pentru copii mai mici, restul parcurilor de distractii super cunoscute din Europa (gen Gardaland) mi s-au parut mai potrivite pentru copii mai mari. Dar n-am facut un research aprofundat, deocamdata preferam plimbari prin satuce, muzee interactive si natura.
Sunt curioasa ce parcuri o sa alegeti, poate revii sa ne povestesti cum a fost. Have fun!
Buna Adriana, e foarte util articolul tau, multumim mult pt timpul alocat si toate specificatiile. Noi am fost cu baietii nostri gemeni de 8 ani anul trecut in Danemarca la Legoland, au fost mai mult decat incantati, si noi parintii de asemenea. Anul asta ne gandim sa mergem la legoland in Germania. Ce as vrea sa stiu e daca ti s-a parut in vreun fel mai prejos parcul din Germania decat cel din Danemarca? Intreb asta intrucat exista o diferenta de pret considerabila intre cele 2, dar poate e vorba doar tara diferita si oferta parcului sa fie aceeasi sau foarte similara. Multumesc!
As dorii mult sa cumpar un catalog Lego,ma ajuta si pe mine cineva unde gasesc dups ce ajung in germania