Mai tineti minte cele cinci recomandari de hoteluri child friendly de pe litoral primite de la Eximtur? Pentru ca articolul cu pricina s-a bucurat de un numar record de citiri si pentru ca sezonul estival e pe sfarsite, am decis sa va facem o noua surpriza.
Mai jos gasiti alte cinci recomandari de hoteluri child friendly de la Eximtur, de data asta din tara, in special din zone montane. Iar la finalul articolului avem o provocare pentru voi care se lasa cu un premiu – doua nopti de cazare (in camera dubla) cu mic dejun inclus pentru o familie calatore, la Hotel Alpin din Poiana Brasov.
APART HOTEL ALPIN **** POIANA
Hotel Alpin a castigat anul acesta, pentru a treia oara consecutiv, premiul “Leisure hotel of the year 2014” in cadrul Galei Hotel Tourism & Leisure Investment Conference. Dispune de o gradina generoasa cu loc de joaca pentru copii, dotat cu leagane, casute si trambulina de sarit.
Adolescentii isi pot petrece timpul liber jucand Wii, hochei, tenis de masa sau biliard. Pentru cei mai mici exista o gradinita cu personal calificat, gartuita pentru cei cazati in hotel. Si cei mici, si cei mari se pot balaci in piscina exterioara cu apa incalzita pentru copii. De asemenea, la piscina interioara sau la cea exterioara se organizeaza diverse activitati pentru copii.
Cazarea se poate face sau in camere duble, sau in apartamente in 2,3 sau 4 persoane. Copiii pana in 3 ani beneficiaza de cazare si mic dejun gratuite. Preturile incep de la 29.15 euro/persoana/noapte in camera dubla cu mic dejun, acces gratuit la piscina, sauna si sala fitness. Gasiti aici mai multe detalii despre ofertele disponibile in functie de perioada si durata sederii.
COMPLEX CLUB VILA BRAN *** BRAN
Despre Complex Club Vila Bran v-am povestit in repetate randuri. E unul din locurile noastre preferate atunci cand vine vorba de iesiri relaxante cu Ana la aer curat.c Cu o atmosfera destinsa si nepretentioasa, multe familii cu copii in jur si numeroase modalitati de petrecere a timpului liber e locul perfect pentru testat vacantele in trei.
Complexul dispune de doua piscine exterioare din care una incalzita, piscine si spa interioare, loc de joaca pentru copii – tir cu arcul, parc istoric, echitatie cu ponei, sala de teatru, petreceri cu clovni si face painting, terenuri de tenis, fotbal mini golf etc.
Cazarea se poate face in camere duble sau apartamente (noi preferam apartamentele pentru spatiul generos unde Ana se desfasoara in voie). Copiii pana in 6 ani beneficiaza de gratuitate daca nu se solicita pat suplimentar. Preturile incep de la 40RON/persoana/noapte in camera dubla, pret ce include cazarea si accesul la facilitatile complexului. Puteti consulta oferta completa de preturi aici.
HOTEL TERMAL *** BAILE FELIX
Daca aveti pe lista voastra cu locuri musai de vizitat pesterile din Apuseni, Stana de Vale sau Pestera Ursilor, Baile Felix poate fi un loc bun pentru a va caza. De-aici puteti face excursii de-o zi la obiectivele mai sus mentionate, intercalate cu zile de relaxare in apele termale.
Hotel Termal dispune de piscina cu apa termala si tobogane pentru copii, loc de joaca pentru cei mici si balansoar la piscina. In fiecare zi se organizeaza diverse concursuri si activitati pentru cei mici cu premii dulci si medalii de merit.
Cazarea se face in camere duble, iar copiii pana in doi ani beneficiaza de gratuitate la cazare (fara pat suplimentar) si mic dejun. Copiii intre 2 si 12 ani sunt cazati gratuit (fara pat suplimentar), insa platesc pentru masa. Preturile incep de la 185 RON/persoana/pachet de weekend care include 2 nopti cazare cu mic dejun bufet si acces gratuit la piscina. Puteti vedea aici diversele pachete disponibile.
APOLLO WELLNESS CLUB **** SANGEORGIU DE MURES
Hotelul Apollo Wellness Club are piscine acoperite, strand in aer liber cu loc de joaca pentru cei mici, piscina pentru copii si organizeaza pentru oaspeti diverse activitati acvatice.
Cazarea se face in camere duble, iar copiii sub 5 ani beneficiaza de cazare si mic dejun gratuite. Preturile incep de la 132RON/noapte/persoana si includ cazare, mic dejun, taxa hoteliera, taxa salvamont, parcare, acces gratuit la Centrul SPA (cu acces intre 7-22 la piscine, saune, fitness) sau la strand (in sezon). Preturile complete aici.
COMPLEX POPAS TURISTIC BUCOVINA **** SUCEVITA
O zona care noua ne e tare draga si unde vrem sa o ducem mai des pe Ana pentru ca, in Bucovina, inca se pastreaza ici si colo traditiile, portul, mancarea asa cum erau ele pe vremuri. In plus, sunt atatea biserici frumoase, fiecare cu farmecul ei, incat poti umple o saptamana intreaga fara probleme.
Aflat intr-o zona plina de verdeata, Complex Popas Turistic Bucovina pune la dispozitia oaspetilor o piscina acoperita, pista de bowling, spatiu de joaca pentru cei mici, precum si un centru de inchiriat bicicletele.
Cazarea se face in camere duble sau apartamente, iar copiii sub cinci ani sunt primiti fara costuri suplimentare daca nu se solicita pat in plus. Preturile incep de la 24.64 euro/zi/persoana in camera dubla si includ cazarea si micul dejun. Gasiti aici oferta completa.
Cum puteti castiga un weekend la Hotel Alpin?
Spuneti-ne, in comentarii, ce va place sa faceti, impreuna cu cei mici, atunci cand mergeti la munte – fie ca e vorba de locuri pe care vrei sa le vizitati impreuna, sau activitati in natura.
Aveti timp pana pe 3 septembrie (inclusiv). Castigatorul va fi ales de catre un juriu format din reprezentanti miniCalatorii.ro si Eximtur si va fi anuntat pana cel mai tarziu pe 9 septembrie. Gasiti aici regulamentul complet.
LATER UPDATE (9.09.2014) Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mi-as dori ca toti parintii sa fie ca voi, implicati, dornici sa le arate celor mici minunile naturii! Am strans din raspunsurile voastre o gramada de idei de pus in practica cu Ana la munte. Iar raspunsul castigator l-am desemnat pentru principiile pe care le enunta si la care subscriu: sa ai grija sa nu faci rau nici macar vietatilor minuscule din natura, sa fii atent la ce te inconjoara, sa vezi lucrurile simple, sa asculti sunetele din padure, sa-ti dai timp sa fii tu cu tine in natura.
Felicitari, Mihaela Oprisan!
Cand mergem la munte impreuna cu fetita noastra de aproape 2 ani ne place cel mai mult sa ne plimbam in natura, sa culegem flori si sa ne bucuram cat mai mult de aerul curat.
Eu o las sa se joace in apa ,sa faca baraje cu pietre, sa se balaceasca,sa mergem pe carari de munte si privim copacii,plantele si animalele…contemplam natura….pana la urma copiii vad prin ochii nostri!
Ma bucur f mult ca v-am descoperit.Noi adoram sa calatorim si ne-ati ajutat cu multe informatii.Am plecat cu pitica de cand avea 6 luni,la Salonic.Referitor la concurs,multumim mult pt sugestii.deja stiu unde ne vom face urt concediu in tara-Vila Bran:).La munte ne plac plimbarile,vrem sa incercam si echitatia.Acum vom merge la Turda si am citit despre o ferma de animale pe care o vom explora:).Ilinca ,fiind rac,adora si apa…deci suntem si fani piscina.
Pentru ca abia a inplinit cea mica 2 ani si nu am avut parte de prea multe excursii, ne bucura f mult acest concurs. Am fost cu cea mica la Slanic Prahova si am coborat in Salina, ne-am plimbat si la Cheia. Restul locurilor asteapta sa fie descoperite :).
Am descoperit ca cel mai mult ne place sa mergem in drumetii 🙂 Ea (a implinit 2 ani acum 2 zile) nu mai vrea deloc in brate, vrea sa zburde (inclusiv, sau mai ales pe teren accidentat), sa se catere pe oriunde apuca, sa arunce pietricele in rauri, sa admire cascade, sa descopere tot ce e in natura. Iar noi, pe langa astea, murim de drag de bucuria ei 😀 Legatura copiilor cu natura e fantastica si o iesire, chiar de-o zi, ne incarca mereu de energie buna 😉
*implinit. Scriu de pe telefon cu o singura mana, iar cu cealalta ii dau lapticul :).
Buna seara. Suntem 3, deocamdata, pionul principal- Razvan, 1 an. Voinicel! La munte mergem de la 2 saptamani, dar cel mai interesant este acum cand a inceput sa mearga si aventura nu sta pe loc. Ne jucam si cunoastem animalele din curtea bunicilor, mirosurile ii dau batai de cap- se stranba, nu-i plac. Frunze, muschi si alte conuri, multe adunate si ascunse prin jucarii ;), pisica daca o prinde nu-i da pace…cam tot ce poate fi transformat in jucarie si e nou este foarte intrresant. Imi dorec sa mergem intr-o drumetie cu el
Si sper cat de curand sa o facem
Cei doi copii ai mei se bucura enorm de drumetii cu iz de poveste, Cacălătorii prin padure in căutarea sufitei roșii, pescuitul pietrelor de râu, concursul betelor plutitoare, înot… Orice activitate este minunata, cand suntem împreună!!!
Fetita mea are 1 an si o luna aproape si nu merge inca in picioare fara suport. Principala activitate atunci cand suntem in calatorii este sa o lasam libera pe jos sa descopere iarba, floricelele, etc. Este foarte incantata de fiecare data cand face asta si chiar fuge de noi cand vrem sa o prindem sa o luam in brate :).
Sa facem drumetii prin padure astfel ca micuta domnisoara sa aiba ocazia sa observe cat mai multe elemente din natura, ii povestim tot ce vedem, iar dupa ce coboara din Manduca ne apucam sa culegem tot felul de accesorii de pastrat in cufarul ei cu comori: conuri de brad, pietre, flori etc. Indiferent care ar fi activitatea suntem noi 3 impreuna si ne simtim extraordinar ceea ce dorim tuturor!
Buna, eu, sotul si cei doi baieti (7 si 3 ani) suntem inebuniti dupa aventurile in natura. In vara aceasta, fiindca au mai crescut, am experimentat prima noastra iesire cu cortul la a carui montare au participat cu incantare. Le place sa se catare in copaci, sa-si faca sabii din crengile lor cu care mai apoi sa ne luptam precum muschetarii, sa colectioneze diferite modele de frunze, sa facem pe detectivii cautand cu lupa diferite obiecte sau semne pe copaci, sa pescuiasca impreuna cu tati si multe alte nebunii de baieti. Desi vacanta se apropie de final, sper sa mai ajungem la munte inainte de inceperea scolii si gradinitei (poate castigam :)).
Te pup!
La munte facem drumetii, trasee montane mai simple (din cauza noastra, ca din partea copilului se pot toate); a invatat cu noi sa se uite pe unde calca 😀 (acum descopera broscute, melci si paianjeni si e incantat ca, daca e atent, nu distruge), sa verifice rocile intai cu un picior, sa coboare oblic o panta abrupta…
Apoi noi identificam rocile, aflam cand si cum s-a format muntele respectiv, identificam pasarile, insectele, copacii si florile montane. Muntele pt noi- si sper ca si pentru el – e un loc de regasire, liniste si armonie. (in lipsa lui m-ar tara la muzeul de stiinte ale naturii in fiecare zi)
Da, nu sunt multe activitati si nici foarte complicate… insa sunt esentiale pentru a invata sa asculte/observe fiecare lucru in jur. Nu pot sa descriu in cuvinte bucuria cu care descopera ei o specie noua de pitigoi de exemplu (si multe sunt noi in primii ani de viata 🙂 )
Noi ne dorim, încă de cand era bebe in burtica, sa mergem cu bicicletele prin pădure 🙂
Un concurs cu tema calatorii la munte… : )) noi am mers cu cel mic deocamdata doar la munte, pentru ca ne place mult… : )), marea ne place in masura in care este deosebita si avem ce vizita la mare, doar bronzatul nefiind prea funny pentru noi…
Cel mic avand 2 ani inca nu putem spune ca mergem pe munte ci la munte, cu mici trasee usoare si plimbari prin padure…am mers pana acum cu cel mic in zona Busteni, Predeal si Moeciu de Sus.
Ce activitati ne place sa facem cu cel mic ?… sa ne relaxam jucandu-ne, sa pictam in gradina la masuta inspirand aerul de munte, sa ne murdarim pe maini, sa modelam plastilina, sa stam pe paturica pe iarba si sa mancam dejunul.. : )) si daca este o zi foarte calduroasa pentru munte avem si piscina mica, de fapt raportat la bagaj nu e chiar asa de mica… : )
La micul dejun iarba e plina de roua numai buna de alergat cu cel mic si de schimbat multe perechi de incaltaminte, am tot zis ca ii luam cizmulite de cauciuc…ne place sa ne plimbam prin padure, sa adunam conuri de brad …sa le asezam frumos in gramajoare… sa jucam fotbal.. : )).
Suntem fani babywearing si ne este usor la mers cu el cand oboseste…ne place sa facem trasee mici, cum este Busteni – Cascada Urlatoarea… sa ne jucam in parcuri de divertisment, cum este cel de la Trei Brazi, unde au si activitati atat pentru adulti cat si pentru copii, pentru cei care minicalatoresc in 4, ca noi, cu bunica.
Vizitam diverse obiective din zona respectiva de ex. Palatul Cantacuzino are o gradina superba pentru explorat de catre cei mici… Pivnitele Rhein Azuga ….de asemenea au o curte interioara deosebit de frumoasa.
Alegem cazare cu loc de joaca sau gradina mare, cel putin… la fel si daca mancam la terasa…e ideal sa fie loc de joaca…si lucrul cel mai important, cel mic are intotdeauna ocazia sa vada animalute, pasari de aproape…atat cel mic cat si noi ramanand uimiti de paunii si de iepurii de la Manastirea Caraiman…
Ar fi multe de spus, insa primordial este ca piticii nostri, in minicalatoriile pe care le facem, sa aiba parte de momente de neuitat, de aer pur, de relaxare, pentru ca tara noastra are atatea locuri minunate de vizitat.
Ce de recomandari bune! Cat despre ce ne place sa facem la munte, primul lucru de care ne bucaram din plin este aerul curat cu miros de rasina, racoros si placut in acelasi timp! Pofta de mancare vine odata cu el, pofta de viata si joaca sunt stimulate la maxim, asadar incepem exploratul, plimabatul si invatatul prin experiente frumoase! Iubim locurile de joaca unde ne mentinem antrenati, dar si peisajele pur romanesti ce ne incanta privirea, ne jucam cu animalute prietenoase si adoram sa calcam pe iarba verde crud, prietenoasa cu talpitele piticului de 2 ani! Si uite asa ne incarcam bateriile pentru zilele de “ne-vacanta”, dar in care pastram imaginea locurilor minunate din tara noastra!
Muntele e preferatul meu, marea a sotului meu.
Anul trecut, in iulie, imediat dupa ziua mea, am plecat impreuna cu fiica noastra de 2 luni jumatate si nasii ei la Gura Humorului. Am ocolit putin pe la Gradina Zoologica de la Piatra Neamt (noi fiind din Iasi), si apoi drum intins pana la Gura Humorului. Nu stiu daca mi se permite sa scriu si numele locatiilor, eu il voi scrie, administratorul blogului poate sa le stearga.
Am ajuns si ne-am cazat. Nu cine stie ce, mai ales pentru un bebe de 2 luni si jumatate, dar pentru noi a fost totul super. Ca sa sarbatorim putin, am mers la Pensiunea Acasa in Bucovina, o minunatie – mancare buna, munte, padure, ferma, iepurasi, caine, oite, cai si ponei de calarit. Abia astept sa mai mergem (poate la anul, cand o voi pune sa calareasca un ponei adevarat, nu cel de jucarie 😀 ). A doua zi am mers la piscina la Complexul Arinis si ne-am luat sezlonguri si umbrele exact langa piscina. Bebita sta, gangura, a si adormit, apoi ne-am facut plimbarea si multe poze. Pentru mine, sa o scot din casa pe ea, la o varsta atat de mica a fost o bucurie. Nu am avut deloc probleme si stiu ca si ea s-a bucurat de mini-vacanta noastra.
Acum cand e mai mare (un an si 4 luni), deja ma gandesc la mai multe cand caut un loc de cazare: in primul rand sa fie spatios, curat, sa aibe mancare buna, proaspata si gandita special pentru cei mici. Sa existe un loc de joaca, chiar si pentru cei mai mici ca varsta, poate si o gradina, animalute (nu trebuie o gradina zoologica, dar se pot tine iepuri si pui, ratusete si poate chiar broscute testoase – copiilor le plac extrem de mult si sunt foarte fericiti cand le vad)
In rest, ce ma mai intereseaza pe mine e sa fie spatiu larg de miscare, mult aer curat, noi locuind la bloc. E asa minunat sa-ti vezi copilul zburdand alaturi de un catel si de o rata prin gradina, in aer liber, chiuind de bucurie ca are cu cine se juca.
Cred ca se poate scire mult si bine pe acest subiect, important e sa te simti bine in locul ales pentru cazare, sa fie o zona interesanta si sa fauresti amintiri pentru toata viata.
Ola! Noi suntem la inceput de drum, cu un bebe de 4 luni si jumatate cu care nu am reusit sa plecam deocamdata intr-o calatorie, avand in vedere ca au intervenit ceva probleme medicale si a fost nevoie sa fie operat de curand.
Acum, avand in vedere ca suntem pe drumul cel bun, ca am scapat cu bine de aceasta incercare si ca puiut si-a revenit eroic si e tot energie, misculatie, zambet si ochi, ca e un exemplu de putere pentru noi, e timpul sa ne gandim la un moment de relaxare, un prim moment eroic impreuna, ca familie intr-o calatorie spre o oaza de frumusete, unde sa ne putem incarca cu energie si cu o atmosfera pe care sa o savuram de la cele mai mici detalii.
Imi doresc sa ne plimbam, sa ne balacim, sa putem canta melodii de bebelini pe drum spre locatie, sa ne jucam, sa dormim, sa vorbim, sa radem, sa mancam din bunatatile zonei, sa-i aratam zone si oameni noi lui bebe care e super curios de felul lui, face mereu ochii mari la tot ce e nou prin jurul lui.
Vrem sa se simta iubit si protejat alaturi de noi, care ii vom putea transmite o stare de liniste, de relaxare, de care avem atata nevoie cu totii.
Ne place sa radem si sa-l privim cum ne raspunde si el prin gangureli si zambete strengaresti.
Ne dorim sa-i oferim un mediu frumos si cald, sa-l facem astfel sa se bucure in felul sau de o prima vacanta in familie, in care sa-i demonstram inca o data cat de iubit este, cat de frumoasa e viata, ca o pretuim si ca ii suntem recunoscatori Cerului pentru minunea daruita prin ingerasul acesta drag si ca vom face tot ce putem sa aiba parte de momente chipese, de calitate care sa-l ajute sa devina un om frumos pe dinauntru…ca pe dinafara l-a inzestrat natura. Pupicioi. 🙂
Buna, la munte am reusit sa ajungem doar in drum spre casa de la mare. Am oprit la Sinaia. Am fost doar la o plimbare prin centru si imprejurimi bucurandu-ne de aerul curat de munte. Avem in plan mai multe drumetii cat mai departe de tumultul oraselor, sa se joace prin padure, sa alerge chiar si descult prin iarba poienilor, sa culegem fructe, sa ne bucuram de tot ce ne ofera muntele, de sanatate si aer curat care iti incarca bateriile vietii. Piticul nostru are 1.8 luni si impreuna vrem sa pornim in aventura cunoasterii.
Buna!
Noua si baietelului de 2 ani,ne place la munte sa adunam multe conuri pe care le folosim pe drept de minge, construim cu ele, le aruncam catelului care le adora si el . 🙂 cautam mure, capsunici daca le este timpul si alte fructe , sau ciuperci(doar doua feluri pe care le cunoastem ft bine) cu care facem apoi un gulas delicios acasa. 🙂
Salut! Lui Alex 2 ani si 5 luni ii place la munte, cel mai mult anul acesta a descoperit drumetia pe carari de munte si e incantat sa urce, sa exploreze natura.
Multumim! pt recomandari, sunt f bune si locatiile sunt superbe 🙂
Pt ca baieteii nostri, Albert 4 ani si Robert 1 an <3 , momentan sunt prea mici pt escaladat munti sau alte activitati montane asemanatoare, preferam locurile de joaca, unde se distreaza de minune impreuna sau cu alti copii, fiind f sociabili si prietenosi, iubesc apa si locurile unde e rost de balaceala, ne place sportul, dansul si muzica, asa ca reusim intotdeauna sa gasim/inventam activitati distractive pt ei, mai ales ca ne distram si noi, adultii 🙂
La munte ca si in parc unde iesim in fiecare zi, fetitei mele de 2 ani ii place sa alerge prin iarba si sa se dea cu tiroliana. La leagane ar sta tot timpul daca ar putea :)) Ma face atenta cand bate vantul pentru ca observa ca se misca frunzele 🙂 Ar fi incantata si la piscina sau sa urcam pe trasee montane usoare.
Multumesc.
Soarele numai ce se ivise pe cer cand Cavalerul Muntilor a plecat in prima drumetie.Avea doar 3 luni pe atunci , dar cele 6 ore i-au trezit o iubire vesnica pentru calatorie, pentru poieni inflorite si creste inverzite, pentru rauri repezi si ciripit de pasarele.Acum Cavalerul Muntilor are 4 ani si nimic nu ii place mai tare decat sa colindam pe poteci umbroase, sa intindem zmeul urias si colorat la lasarea serii, sa alergam dupa iepurasi salbatici, sa prindem fluturasi in plasa si sa le dam drumul in ploaie de culori si zambete pana la urechi, sa ne cocotam in copaci, ca facem cununi de flori de camp si sa fim personaje de poveste, sa facem “ierbare si insectare fotografice” , sa imitam animale , sa construim casuta din frunze si crengi, sa ne adapostim de ploaie cu frunze uriase pe cap, sa facem “broasca” cu pietre plate in apa, sa cercetam natura cu lupa, sa facem arc cu sageti si sa tintim in mere rosii, sa ne rostogolim pe deal in iarba inalta si parfumata, sa inchidem ochii si sa numaram cate sunete diferite se aud (ciripit de pasarele, izvor, frunze, vant, catei, talangi…), sa coacem cartofi in jar in timp ce ne incalzim la foc si povestim amintiri din copilarie cu bunici in straie populare si inimi blande, sa ascultam greierii in liniste, sa privim cerul instelat stand pe spate in iarba, sa bem la stana lapte proaspat muls sa radem de mustatile cavaleresti, sa mancam mamaliga cu branza si untura pe pita calda cu ceapa, sa cantam si povestim multe si marunte, sa culegem mure si afine si fragi si zmeura si sa mancam pe saturate, sa mergem desculti, sa citim in soapta povesti sa nu deranjem padurea, sa ne le legene vantul in hamac si noi sa ii multumim si sa mai vrem, sa ne facem leagan deasupra unui paraias si sa ne trecem varful degetelor prin apa rece, sa ne facem sabii dintr-o simpla crenguta si sa devenim neinfricatul Robin Hood,sa facem barci din scoarta de copac si sa le dam drumul pe ape repezi si sa le urmarim pina se pierd in zare, sa urmarim licurici scaparici si sa ne pumem frontale stralucitoare sa fim ca ei, sa oferim bomboane si baloane copiilor din sate uitate, sa ne batem cu apa si sa ne uscam hainele pe tufe la soare, sa radem mult si sa multumim naturii pentru bucuria ce ne-o da! Aventura abia acum incepe!
Pentru Marcu, care are abia 10 luni ar fi prima excursie si in primul rand i-as arata superbul “cer de munte” cu multitudinea lui de stele, ceea ce dintre blocuri la oras nu are cum sa vada.
Sa dormi dimineata tarziu ca e racoare si bine, si fosnetul frunzelor te odihneste… sa cobori la micul dejun si sa fii servit cu o cafea buna, si altii sa se ocupe de micul dejun .. sa colinzi in natura, sa te bucuri de verdele unic al padurilor, de susurul cursurilor de apa, de mirosul specific … si reintorsi pe seara la locul de cazare, sa aiba copiii un loc de joaca unde sa-si consume surplusul de energie, in timp ce parintii zac in balansoare confortabile si se destind, neavand grija prepararii cinei… si seara, dupa ce mititeii au cazut rapusi de oboseala, sa te inghesui alaturi de partener intr-o patura pe balcon, ca e racoare, si sa pui visele in ordine, privind la luna mereu prezenta pe care de obicei n-ai timp s-o observi….
Cele mai minunate experiente din viata de familie le-am avut in drumetiile la munte,Suntem pasionati de plimbarile in aer liber,drumetii pe carari salbatice de munte,sa descoperim flori pe care le-am vazut doar in atlasul botanic,sa exploram pesteri ,cascade,sa vizitam obiective turistice cunoscute si mai putin cunoscute,sa gustam mure,fragi,zmeura ,alune de padure din padurile fermecate pe care tara noastra le detine.
O placere deosebita imi face savurarea unei cafele aburinde in aerul curat si puternic ozonat ,iar seara admirand multitudinea de stele in jurul focului de tabara .
Fetele mele au prins pasiunea fotografiei si fotografiaza fiecare floare,insecta,stanca ,apoi le admiram si le adaugam la albumul din viata noastra.
Imi plac activitatile in aer liber ,cat mai multe,cat mai diversificate.De la cataratul in copaci ,la urcat pe trasee montane usoare si accesibile pentru copii,la balacitul in piscina sau in Parcul Acvatic din Brasov pentru care venim tocmai din Constanta.Recent am descoperit Arka Park Paltinis si ne-a cucerit.Fetita mea are 8 ani si se descurca foarte bine cu tiroliana,cu sigurantele , cu hamurile.In orice calatorie bifam si cate o salina.Imi doresc sa ajung cu ea si in statiuni cu ape termale.Uneori alegem sa ne cazam in tabere de copii special pentru a prinde si noi focul de tabara.
cu gemenele noastre de 6 luni dorim sa ne plimbam in poiana ,sa urcam cu telecabina, poate mai vine si demonstratia celebra de drifturi
am mai stat la hotelul alpin si am fost foarte multumit
cu speranta ca o sa castig premiul va salut si va doresc o zi buna!
Ne plac drumetiile, sa admiram panorama din teleferic si tot ce ne ofera ca si relaxare localitatea respectiva…
Activitati la munte?…nenumarate indiferent de ce varsta ar avea copilul , desi tendinta este de a nu pleca prea departe de ‘cuib’ cu puiu’.Puiu’ nostru are 2 ani si 2 luni iar muntele la vazut pe fuga intr-o dupa-amiaza la Cheia…A fost frumos dar nu am avut timp sa facem drumetii in trei in adevaratul sens al cuvantului. Am fi dorit sa sa ne jucam cu mingea pe pajiste,sa jucam badminon, sa citim sa coloram , sa culegem mure si alte fructe de padure, , sa vada ca zmeura care io cumpara mami nu creste in supermarket sau la piata .Ar fi o ocazie excelenta sa cunoasca animalele domestice sau mai putin domestice , sa mangaie un miel , sa vada un cal sau o vaca , sa auda cantecul pasarilor de padure. Aerul de munte este benefic pentu oricine cu atit mai mult pentru un copil mic, iar un wek acolo departe de televizor, calculator etc si rutina de zi cu zi , ajuta pe cel mic sa interactioneze altfel cu lumea inconjuratoare, sa fie mai sociabil, sa invete lucruri noi.
Ce poate fi mai frumos decat sa-ti vezi copilul jucandu-se cu alti copii pe o pajiste inverzita sclipindu-i in ochi bucuria ?..
Suntem iubitori de natura eu ,sotul si fiul nostru.Ne atrage muntele este racoare si foarte multa liniste ,aer curat.Ne bucuram de ceia ce ne ofera natura .
Dragi prieteni,
Intotdeauna am fost de parere ca inaintea locului, compania este cea mai importanta. Un copil este, in mod garantat, o companie distractiva si distrata in acelasi timp, motiv pentru care, atunci cand vorbim de copii nastrusnici cu pofta de viata, de lucruri noi, poate ca locul capata, brusc, importanta vitala. A te distra cu un copil inseamna sa razi cu gura pana la urechi si cu ochii mijiti de ras, sa observi totusi daca nu cumva cel mic e in pericol.
Atunci, muntele trebuie sa fie neaparat child-firendly. Pentru ca Andruta si Vladut sunt versiunea umana a unui titirez, imi place sa le ofer privelistea unei gradini mari, unde fie ascundem in prealabil mici jucarioare pe care sa le caute,alergand evident, fie ne jucam leapsa, dar o leapsa “munteneasca”, in care nu trebuie sa ne atingem pur si simplu, ci sa ne alergam si sa ne atingem cu flori. Asa, cei doi paznasi au invatat la fel de multe flori ca mamica lor, zana florilor cu 1001 ghivece pe balcon. V-ati gandit vreodata cat de distractiva si utila poate fi mima in mijlocul unui peisaj de munte? Dupa ce-am aflat despre flori, despre animale si poate despre cativa munti, joculetele prind o nuanta intelectuala. Dar nici miscarea nu-i de colo, asa ca drumetiile usoare (pentru tata, nu neaparat pentru copii) sunt nelipsite din vacantele la munte. La un moment dat, chiar ne-am jucat Hansel si Gretel, lasand frimituri in urma, pe care nu le-am mai gasit la intoarcere.
Cred ca cel mai important, atunci cand esti la munte cu copiii, este sa le oferi o felie de viata pura, sa-i desprinzi de mirajele citadine care le limiteaza imaginatia si le stimuleaza o competitivitate usor bolnavicioasa, si sa le arati bucuria vietii simple, frumusetea naturii si simplitatea activitatilor in familie, in aer liber. Pentru nu doar locurile trebuie sa fie bune pentru copiii nostri, dar si noi trebuie sa lasam niste copii buni pe aceste pamanturi.
Avem un print de 18 luni.E un nazdravan si ii place sa fuga si sa descopere tot ce e nou.In vacanta la munte ne place sa ne plimbam,sa ne relaxam,sa vizitam,sa facem drumetii,sa culegem floricele din paduri,sa adulmecam aerul curat de munte,sa uitam de noi si de toate.De abia asteptam sa mai creasca bebe si atunci vom face mai multe joculete si drumetii.
Bun gasit!
Cine spune ca e usor sa mergi cu copiii in concediu sau in weekend?… E o aventura care incepe cu cateva luni sau saptamani inainte de marea plecare de acasa, care numara ore de ganduri petrecute in fata calculatorului, incercand sa gasesti o destinatie care sa surprinda prin minunatia ei si sa intereseze intr-atat de mult incat sa dea uitarii dorul de casa si locurile dragi. Ei bine, cum sa nu apreciezi atunci hotelurile child-friendly, care se ofera sa iti preia din griji si ganduri prin locurile de joaca frumos amenajate pe care le pun la dispozitie copiilor? Cum sa nu te bucuri atunci cand activitatile in-door pot injumatati ingrijorarile cu privire la schimbarile meteo de la munte, plictiseala din dupa-amiezile cu ploaie rece, cand nimeni nu se-ncumeta sa scoata nasul afara? Asadar, atunci cand se termina distractia drumetiilor, cu fiecare pietricica numarata si fiecare miscatoare arhivata, jucariile favorite ale parintilor raman locurile de joaca amenaje pentru copii. Cu o conditie: sa fie sigure, fara pericole ascunse, iar o persoana din gasca parintilor sa supravegheze iedutii, sa nu care cumva sa apara lupul cel rau!
Pe langa facilitatile pensiunii sau hotelului in care suntem cazati ne place sa ne bucuram de natura , facand trasee pentru an e bucura de privelistile oferite de munti , si sa fotografiem tot ce intalnim in cale.
Iubesc iesirile in aer liber si curat de la munte, deoarece imi da o stare de liniste, de relaxare. Iar daca alaturi de frumusetea naturii se afla si cei mici, peisajul este complet. Imi place sa stam pe iarba sa privim muntii, natura, florile , sa facem poze frumoase.
Ne place sa mergem oriunde..conteaza sa iesim din casa, dar vara asta nu am mai fi vrut sa plecam de la Complex Vila Bran :). Excursiil prin iarba verde si floricele, drum forestier sau poteca ce serpuiste muntele..toate o incanta pe Maria si noi ne bucuram ca este rezistenta la efort si nu renunta cand vine vorba de mers pe jos. Concediul s-a terminat, dar cine stie?!..poate ii facem o bucurie Mariei si revenim la munte! 🙂
Avem un baietel de aproape 10 luni. Ii place in natura, la aer curat, am fost la plimbare in padure cu ajutorul marsupiului, ne place sa simtim iarba, florile direct cu mana, apoi le rupem.
Ii plac calatoriile lungi cu carutul in aer, mai ales daca drumul are denivelari, adoarme mai repede.
Acum suntem in judetul Covasna pentru a scapa dintre betoane. Cel mai mult ii place sa fie dat in leagan.
Cand merg la munte , impreuna cu mama mea, ne place sa mergem in natura ,sa respiram aerul proaspat si curat ,sa ne plimbam printre copaci , sa alergam si sa cantam. Facem poze si ne bucuram de atmosfera de calator hoinar pe carari de munte. Cu ea totul este distractiv si amuzant !
Sa invatam arborii dupa denumirea in latina, sa auzim cantecul pasarilor si sa observam anotimpul.
La noi in familie, timpul petrecut in aer liber este o a doua natura ;). Vrem sa il obisnuim pe Robin cel de 9 luni cu mult verde, cu aer curat, cu pietre, crengi, zgomotul apei si voia buna din drumetii. Ne place sa o luam la pas prin padure si sa i-o descriem cat mai entuziast. Inca e mic dar se distreaza foarte bine cand ne troznesc crengi sub picioare sau o luam la goana la vale. Cucu bau se joaca de minune dupa cate un copac 🙂
Avem in plan mult cutreierat, la munte, prin paduri, la balaceala (responsabila 🙂 ) in lacuri, la joaca in 3 ca sa il facem sa ii fie drag exploratul si sa ne astepte cu rucsacelul in dinti dimineata.
In iulie am fost cu fetita noastra de 9 luni in Maramures. Ne-am oprit la lacul Bodi, din statiunea Mogosa, situat intr-o frumoasa zona montana impadurita. Acolo, bebe Luna a mers prin iarba, sustinuta de noi, cu pasi mici si vioi, ca de vrabiuta. Am facut plimbari prin padure, iar Luna a cercetat in voie frunzele, florile, firele de iarba si pietrele. S-a uitat fascinata la copacii inalti si a urmarit pasarile zglobii. Pe lac am admirat rate salbatice. Noi, cei mari, am inotat in apa rece a lacului si ne-am plimbat cu barca. Tati, mai curajos, a incercat tiroliana.
In timpul excursiei, am facut picnicuri, pe pajisti inmiresmate sau la umbra padurii. Am gustat traditionalele placinte crete, delicioase. Ne-am oprit sa admiram peisajul superb, muntii maiestuosi si dealurile line presarate cu capite de fan, costumele populare purtate cu mandrie in zilele de sarbatoare in satele maramuresene, portile traditionale din lemn.
Am vizitat o ferma de animale, unde Luna “a stat de vorba” cu un catel haios, a mangaiat o pisica care dormea intinsa la soare si a ras in hohote cand o caprita prietenoasa i-a lins degetelele. A admirat o familie de rate, ce mergeau in sir indian prin iarba.
Ne-a placut manastirea Barsana si vechea biserica de lemn din sat, parte a patrimoniului UNESCO. In Baia Mare am fost impresionati de centrul vechi, cu case cu fatade renovate, de curatenia de pe strazi si atmosfera linistita, de oras mic.
Pentru urmatorul concediu in Maramures avem pe lista alte obiective: excursie cu mocanita pe valea Vaserului, vizita la cabana Suior, unde se urca cu telescaunul si la Cascada Cailor de langa Borsa.
Prima noastra escapada la munte in 3 s-a intamplat cand bebe avea doar 3 saptamani, iar atunci ne-am bucurat de peisaj si aerul tare din luna aprilie. De atunci a trecut un an si 5 luni, iar el a invatat sa iubeasca muntele. A adunat primele branduse, a alergat dupa caprite si ieduti, a facut plaja in luna august, in anul acesta si chiar am facut primul party de munte. I-am taiat motul chiar la pensiunea din Bran unde am mers si pentru prima data. Muntele ne-a cucerit si devine parte din “familia” noastra.
in padure..invatam copacii,,culegem frunze pentru ierbar si dupa,un picnic si un domn adevarat in padure.
Un domn sau un somn adevarat? :))
Ne place mult sa ne plimbam si sa ne bucuram de natura, sa culegem flori, sa alegam dupa fluturi, descoperim insectele. Avem in plan sa urcam pana la Babele si sa facem mici drumetii prin natura
Eu ,sotia si băietelul nostru de 3 ani ne place să facem trasee să ne jucăm în pădure să stăm la piscină (daca există) sau pur si simplu sa ne plimbăm respirând aerul curat.
Cand merg la munte cu baietii mei, ne place sa ne plimbam in natura, sa cautam fructe de sezon (vara: fragi, zmeura, afine , mure). Ne luam o patura si ne asezam pe iarba verde si respiram aerul proaspat de munte. Cautam cosasi, soparle si neuitam dupa uliu. Ne place sa inaltam zmee si sa ne jucam de-a ecoul. Avem intodeauna la noi un binoclu, lanterna si busola si incercam sa-i invatam pe baieti sa se orienteze dupa muschi. iarna obligatoriu facem schi si ne dam cu saniuta. Suntem mari iubitori de munte, mai ales ca bunicii din partea sotului sunt din Vatra Doreni 🙂
Vacanta la munte este binevenita in orice anotimp,dar acum la inceput de toamana ,e necesar!Culorile acelea usor ruginii ,aerul racoros si aromele padurii ne cheama in aceasta perioada sa o redescoperim.
In 2012 am descoperit in Predeal ,Fun Park -Trei Brazi Predeal – este un parc de distractii si aventura pentru copii amplasat la capatul drumului ce duce spre Cabana Trei Brazi.Copilul este incantat ,face miscare ,iar noi,parintii,obosim,doar urmarindu-l …….
Asezat pe o poienita insorita si cu o priveliste splendita spre Muntii Bucegi, parcul gazduieste 14 trasee prin copaci, de dificultate medie, o tiroliana, trasee de tubbing, inchirieri de mini atv-uri, trambulina de sarituri, loc de tras cu arcul la tinta.
Jocurile sunt recomandatate atat familiilor cu copii,dar si tinerilor si tuturor celor care vor sa se distreze! (si pentru noi,parintii)
Prezentare frumoasa a Hotelului Alpin**** la inceputul articolului,ne determina sa ajungem cat mai repede aici…sa stam in leagan….sa sarim la trambulina dar si sa vizitam imprejurimile de poveste!
Nimic nu se compara cu o minivacanta la munte……toamna!!
Avea 4 luni..la mine in burtica.Visam deja la vacantele pe care o sa-le petrecem impreuna.
Primisem in dar un port-bebe si deja prima iesire la munte fusese programata: o excursie Canionul sapte scari.Deja il vizualizam in port-bebe chiund pe malul paraiasului ,chiund la auzul mugetelor vacutelor,adormind pe malul cascadelor ce insotesc drumul pana la canion.
Din pacate visul meu nu s-a indeplinit,dar au urmat multe iesiri la munte cu multa alergare in poienite,
cu vizitare de castele,cu urcusuri usoare pe coline line,cu jocuri in piscine (Alpin),cu plimbari cu poneiul prin padure(e in Poiana Brasov o locatie in padure care asigura pt.copii plimbari si lectii de calarit).
Ce facem acum la opt ani la munte ?Combinam activitatea fizica cu reprezentarea in lumea reala a informatiilor cititita seara de seara in cartiile cu povestiri istorice,enciclopedii,etc.
Avea 4 luni…la mine in burica….Acum are opt si tot ce-am visat o sa devina realitate..Deja am planuit ce-o sa gatim pentru picnic,ce-o sa citim pe malul paraiasului,cum o sa ne cataram pe scarile noi de la canion.
Copilul va fi fericit la munte la orice varsta..De multe ori nu e nevoie decat de-un peisaj frumos ,o poienita si …o minge.
Ne place sa vizitam Manastiri, pesteri, sa ne jucam cu cateii, cantam si orice activitate care o putem face in aer liber si in linistea naturii 🙂
Ne plimbam foarte mult: pe jos, in carca lui tati, cu telecabina. Vizitam castelele din imprejurimi si mai invatam nume de regine…a da si sa culegem floricele si fragi.
Îmi place sa merg la mare și la munte
Cu bebelusul de 5 luni am fost prima oara la munte-cand era in burtica. Atunci am fost la Rasnov. I-am povestit cat de frumoasa este natura si pe ce planeta minunata va sosi. i-am spus ca noua lui casuta va fi la campie cu multa verdeata si flori ( s-a nascut primavara) dar ca o sa-i arat si muntii si apele de pe planeta minunata. Acum cateva zile am fost din nou la munte in zona Piatra Arsa. De data asta la mami si tati in brate. Si a vazut muntele si padurea cu ochii lui. Ii place sa puna manutele lui mici pe frunze si sa traga miste din nasuc cand bate vantul!!!
Cand ma duc eu si fratele meu cu cei mici intr-un camp deoarece avem un ONG care se ocupa cu cercetasia si aveam mai multe jocuri care sutn impartite pe categorii: Jocurile de prezentare şi cunoaştere, Jocurile de afirmare, Jocurile de încredere, Jocurile de comunicare, Jocurile de cooperare si Jocurile de relaxare.
Noi suntem fascinati de orice, de frunzele care cad si in care ne place sa ne jucam, de furnici si buburuze, de vant de soare de aerul curat de la munte, de natura. Si ne este dor de o iesire la munte o escapada, un moment de in care sa lasam Bucurestiul in spate si sa ne bucuram
Cel mai mult ne place sa dormim in cort si sa mergem cu picioarele goale prin iarba moale
Ador sa mergem la munte!Ne relaxam cantand,organizand tot felul de joculete si preferatul fetitei este picnicul la iarba verde..Profita de ocazie mereu si imortalizeaza aceste momente pentru ca asa cum spune ea aici ne aflam de fapt in povestea,, Heidi,fetita muntilor”si le arata prietenilor,, dovada”cand ajungem acasa.
Cel mai mult imi place atunci cand merg la munte sa privim peisajele naturii, sa calatorim prin padure, sa ne plimbam si sa vedem animale salbatice, sa ne spalam pe fata cu apa pura de izvor.
Muntele iti ofera foarte multe avantaje cel mai bun este aerul curat.
Sfaturi utile:
La inceput incercati sa mergeti la munte cu cortul cu copiii pentru un weekend. Obisnuitii treptat cu dormitul in sacul de dormit, cu zgomotele noptii. Daca cel mic are pana in sase ani, cel mai bine ar fi sa dormiti si parinti si copii intr-un singur cort, asa nu se vor speria daca noaptea se va auzi un zgomot ‘suspect’.
Luati si un ruscacel pentru copii si incurajatii sa care si ei ceva, in functie de varsta si forta lor. O sticluta cu apa, o jucarie, niste haine, un pic de mancare etc. Cand va trebui instalata tabara ceretile ajutorul si copiilor – instalati cortul impreuna, adunati lemne pentru foc, pregatiti mancarea, spalati vasele etc.
Este foarte important sa spalati vasele in fiecare seara (asa ca alegeti un loc de campat nu foarte departe de apa curgatoare) si sa atarnati mancarea mai departe un pic de tabara si de preferinta intr-un copac, pentru a nu atrage animale domestice (caini) sau salbatice.
Va trebui sa va obisnuiti cu mersul la toaleta in natura si cu mai putine dusuri. Sau puteti incerca sa incalziti un pic de apa in vasul pentru gatit si apoi sa amestecati apa calda cu cea rece de izvor pentru a va putea spala pe fata, pe dinti dimineata si pe corp.
Luati cu voi lanterne rezistente si baterii de rezerva. La munte, in conditii de umezeala, bateriile se vor descarca mai repede.
Perioada cea mai buna pentru mersul la munte cu cortul e iulie-august cand nu mai ploua atat de mult.
Hainele copiilor ar trebui sa fie in culori vii, usor de vazut pentr a nu-i pierde din ochi. Ne-a fost recomandat un fluier pentru cei mici, in cazul nefericit in care reusesc sa se desparte de grup. Trebuie sa le atrageti atentia ca daca nu va mai vad sa fluiere si sa stea pe loc.
Noi la munte cand plecam
Tare mult ne mai jucam
Alergam fara-ncetare
Topaim si radem tare
Ne-nvartim, rostogolim
Si pe munte ne urnim
Foarte tare cand strigam
Ecoul il ascultam
Prin paduri cand ne plimbam
Vegetatia admiram
Cautam si veverite
Cand mai stam in poienite
Cascadele ascultam
Si cu apa ne spalam
Toata ziua ne distram
La munte cand noi plecam
In minicalatorie
Cu mica bijuterie
ne plimbam ff mult,vizitam manastiri,ne bucuram de natura…..
Imi place sa le spun fetitelor mele tot ce inseamna natura: cum se formeaza, in cat timp si ce trebuie sa faci pentru a avea si ocroti minunatiile naturii.
Din lista de propuneri nu am bifat pana acum decat Vila Bran, pe vremea cand eram doar 2 si ne-a placut tare mult. Intre timp am vizitat Cheile Nerei in 3, am admirat peisajele superbe, cascadele si am ”cautat” pupeze si mancare pentru ele 🙂 In urmatoarea plimbare la munte probabil o sa cautam lupi pentru ca asta este ultima pasiune in materie de animale 🙂
Cu fiul nostru, Gabriel inca de la 6 luni am inceput sa facem mici iesiri, vacante si excursii, profitand de concediul meu si de timpul frumos in general..tin minte ca aveam masina doldora de bagajaje, carucior, sterilizator, chiar premergatorul la un moment dat in caram…Am fost in Bucovina la manastiri cu el unde am vizitat aceste locasuri si ne-am bucurat de aerul curat, la Bran unde tot asa am vizitat castelul, am facut mici excursii si ne-am bucurat de natura…Ideea de baza este ca intotdeauna veneam acasa incarcati de energie..acum ca am crescut putin ne place de pilda la Sinaia sa ne dam cu telegondola, sa mergem iarna cu sania si schiurile..iar vara sa pescuim in familie acolo unde se poate si sa ne dam cu bicicicleta pe cararuile practicabile…
Ne place mult sa calatorim, sa ne aducem aminte ca si noi am fost plimbati de catre parintii nostri. Si de fiecare data, excursia este menita sa copilarim si noi, adultii, pentru ca ne coboram (fizic si mental) la nivelul copiilor si vedem altfel iarba, florile, gazele, albinele, stam cuminti si ascultam pasarile cum canta si incercam sa le si vedem, ne pregatim cu nuci pentru veverite, urmarim fluturasii in zbor. Mereu aducem acasa, in bagaje, cate un con (sau mai multe) de brad, o piatra interesanta dintr-un rau, incercam sa facem coronite din flori si le purtam pana se usuca. Sigur, sunt importante si aspectele mai moderne, adica locurile de joaca, piscinele, asa ca incercam sa le imbinam pe amandoua, natura si jocurile, pentru ca e nevoie de cate un moment de respiro, chiar daca doar pentru o cafea de dimineata.
Tragem aer in piept, ne plimbam, ne golim mintea de ganduri si griji..si traim 🙂 fiecare moment, intens, precum aerul curat pe care-l inspiram!
Abia astept sa mai mergem..abia ne-am intors, insa, din concediu.. de asta data, am fost la Paltinis 🙂
Poate parea ciudat, tinand cont de restul raspunsurilor inregistrate, insa nu am avut ocazia pana acum sa merg ca baietelul meu la munte, desi imi propusesem si ne doream tare mult anul acesta sa bifam si acest obiectiv (din lista noastra de “vise”). Chiar daca nu am ajuns la munte, acest lucru nu m-a impiedicat sa ma gandesc la ce ne-ar placea sa facem “la fata locului” si printre activitati se numara: vizitarea unui castel/palat (caci sunt o sumedenie in zona de munte), mersul cu telecabina (stim doar de telegondola deocamdata) si, neaparat, realizarea unui traseu montan (unul adaptat varstei si posibilitatilor). Tatal meu a fost in tinerete ghid montan si cu siguranta ne-ar fi oferit sugestii in acest sens, indiferent de statiunea unde ne-am fi cazat. Nu neg insa ca mi-ar placea si sa-i arat baietelului meu monumente ale naturii cum sunt Sfinxul/Babele sau chiar flori de colt, dar acestea raman de introdus intr-o lista ulterioara (dat fiind altitudinile mai mari si efortul fizic mai solicitant). Pe lista celui mic de activitati distractive sigur se numara un foc de tabara (pe care nu-l stie decat din filme), statul la cort (pe care inca nu a avut ocazia sa-l incerce) si joaca pe malul apei (fie ca e vorba de pescuit, aruncat pietre in apa sau balacit). Cine stie ce ne rezerva viitorul? Poate totusi vom reusi sa vedem si muntele.
ATUNCI CAND MERG LA MUNTE IMPREUNA CU FAMILIA IN PRIMUL RAND DORESC SA FAC DRUMETII DEOARECE SUNT MULTE LOCURI DE VIZITAT IAR TARA ACEASTA ESTE PLINA DE FRUMUSETI ALE NATURII!!!
Cand mergem la munte cu familia, ne place sa facem drumetii, sa descoperim locuri noi si sa ne incarcam bateriile cu aerul minunat de curat.
…inainte de toate simtim pamantul si iarba…desculti! Inspiram adanc, clipim in graba pentru ca in secunda urmatoare sa ne trantim in iarba si sa admiram cerul…fara limite impuse! Dupa aceea…suntem atenti la mirosuri…si la sunete de vietati mici ce ne gadila urechile…Si abia dupa aceea suntem pregatiti de ” facut planuri de relaxare”
ne place sa mergem pe jos cat mai mult – prin locuri cat mai “virgine”; sa invatam unii de la altii si de la natura, sa ne bucuram de orice avem in cale: o floare, o frunza, o gaza etc.
Ne place foarte mult sa ne plimbam, pentru ca si noi,la randul nostru, am fost plimbati de catre parintii nostri. Incercam sa stam cat mai mult in natura, sa admiram florile, fluturii, ne lasam furati de copilarie la propriu si sa le aratam copiilor lumea noastra de la inaltimea lor, acolo unde iarba se vede altfel, unde gasim fel de fel de gazulite printre flori, gasim conuri de brad si ghinde si le aducem acasa, facem coronite din flori. De la un an la altul se vede ca percep altfel lucrurile si isi aduc aminte ce au vazut data trecuta, se pregatesc cu nuci pentru veverite, isi gasesc bete de aparare. Ne mai aventuram la cate un traseu micut si ajungem sa ii caram in carca pe copii, dar e minunat sa stai in natura. Sigur, nu e de neglijat nici aspectul cu locul de joaca amenajat, pentru ca e bine-venit un moment de respiro pentru parinti. Multumim pentru sugestiile facute!
Vai, ce concurs fain si cat mi-as dori sa castig, mai ales ca de ziua Elizei vrem sa mergem chiar la Brasov 🙂 Anul asta in loc de petrecere, vrem sa petrecem un week-end impreuna, sa mergem la Aventura Park si la Paradisul Acvatic, sa facem o drumetie la Sapte scari, sa mancam ceva bun, sa cumparam dulceturi cu fructe de la munte si sa ne facem amintiri frumoase impreuna. Cred ca tocmai am rezumat in cateva cuvinte ce ne place noua sa facem la munte 🙂 Drumetii usoare pentru a inspira aer proaspat si a vedea natura in toata splendoarea ei (mai ales ca in octombrie muntii vor fi in schimbare), multa miscare (fie ea organizata, de genul Aventura park, sau spontana – la piscina), testat gastronomia locala (si eu si Eliza suntem niste mici gourmet si cautam mereu mancare buna oriunde am merge) si luat respectiva gastronomie acasa (mereu ma intorc cu borcane cu dulceturi, siropuri, fructe, miere, branza, pastrav afumat si alte cele prin bagaje). In plus amandurora ne place sa facem poze, avem fiecare aparatul propriu si incercam sa facem cat mai multe poze frumoase pe care sa le pastram amintire. De altfel, astea sunt singurele suveniruri cu care venim de la munte, pozele, borcanele si juliturile 🙂 A, si promisiunea ca data viitoare ne vom imbraca mai gros pentru ca noi mai mereu suntem imbracate prea subtire. Ea nu se plange, ca nu e friguroasa, dar eu daaaaaa!
Tocmai ne-am intors de la munte 🙂 . Am fost pe Transalpina, cu pauza de o noapte la Obarsia Lotrului. Pentru copilul nostru de 2 ani si 4 luni activitatea principala este joaca, asa ca tot ce am facut am facut in joaca. Am facut o scurta drumetie in timp ce adunam conuri de brad si culegeam iarba, am facut o plimbare la Vidra unde si-a gasit partener de joaca un catel, am mancat afara ( la pranz, cand temperatura a permis). Astea sunt activitati de primavara-vara, iarna mergem la sanius si joaca in zapada. Avem si avantajul de a locui la poalele Semenicului. 🙂
Buna , am evadat cu cei 2 copii ai noștri, unul de 2 ani si celălalt de 8 ani , la munte ! astăzi am fost in poiana Brașov la hotel rest Escalade , este un loc foarte frumos , cu un mare loc de joaca si aparate fitnes langa restaurant , ceea ce le permite părinților sa mănânce in liniște , in același timp putând sa își supravegheze copilul / copiii. Au meniu PTR copii, foarte tare!!! Si foarte bun ! Au mâncare fooooarte buna si prețurile sunt foarte ok . De ex un meniu copii costa 9,5 RON .
Acum suntem cazati la complex piatra Craiului din Sinaia , intr-un studio , din vila . E foarte curat, foarte ok , loc joaca copii, restaurant cu prețuri puțin mai piperate .
Buna ziua! Suntem parintii unei fetite de 4 ani. Cand ne planificam concediile incercam sa contopim preferintele ei (balaceala muuulta in apa cat mai calda) cu preferintele noastre (plimbari in natura si vizitare obiective turistice). Astfel ca, de cele mai multe ori, in cautarea locatiei pentru petrecerea concediului avem ca principale criterii: zona montana si piscina interioara/exterioara cu apa incalzita. Si-i multumim Romaniei ca ne poate oferi aceste lucruri. Trebuie doar sa le descoperim si sa le apreciem ca atare. Multumim si site-urilor, precum este al vostru, pentru ajutorul pe care ni-l oferiti in alegerea concediului potrivit!!
Iarna iubim sa mergem la schi. Pot spune ca este o pasiune de familie. Vara facem multe drumetii,incercam mereu sa ajungem in locuri nevizitate pana la acel moment si ne bucuram de fiecare clipa frumoasa petrecuta impreuna. Inchiriem biciclete si incercam sa facem mici plimbari.
Am fost la Predeal de curand. Ne-a placut foarte mult plimbarea la inaltime si ne-am distrat de minune (mai ales cea mica). Aerul de munte a fost asa de bun, ca micuta a dormit adanc mare parte din zi si toata noaptea. Sper ca pe masura ce creste sa avem ocazia sa mergem mai des la munte sa ne oxigenam plamanii si sa ne bucuram de liniste.
Cel mai mult când mergem la munte ne place sa hoinarim prin padure. Baiatul nostru este mai mare si e foarte incantat atunci când ii spunem ca vom merge la munte. Ne plac fructele de padure (mure, zmeura, fragi). Admiram de fiecare data frumusetea muntelui!
Cu Maia mica, la munte, cel mai mult si mai mult ne place sa ne balacim in apa raului si sa cautam cu privirea dar si cu pasul toate “vacutele” posibile. Excursia din acest an la Bolboci – Pestera a fost perfecta. In plus am descoperit o noua placere … sa alergam in sus si-n jos pe munte. Sa vezi somn dupa toate balacelile si alergaturile 🙂
Cand mergem la munte cu fetita noastra ne place sa culegem frunze, conuri si ghinde cazute din copaci. Ne strangem in cosulet si apoi le asezam in ierbare de frunze iar din conuri si ghinde cand ajungem acasa confectionam jucarii si le pictam. Ne mandrim mult cu ele. Pentru a strange aceasta colectie cutreieram muntii si inspiram aer curat. Cand plecam pe munte nelipsit plecam cu nuci poate, poate dam de cate o veverita. Nelipsite sunt parcurile cu topogane. Daca dam de cate un topogan nu plecam de acolo decat mituiti. Dupa drumetie pe munte ne place sa ne relaxam, mami la spa si tati cu fetita la piscina. Asa decurg calatoriile nostre la munte.
Mergem desculti prin iarba sau frunze, adunam frunze si flori; fotografiem totul . Aruncam cu pietricele in toate baltile . Facem picnic pe orice traseu (adoram picnicul) …. Ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara.
La munte ne plac mult drumețiile, Maria avea 2luni când am fost prima data la Sinaia, am urcat cu ea in brațe la Castelul Peleș, vrem sa vedem cat de frumoasa este tara noastră. Cele 5destinatii sunt nemaipomenite, cele cu piscina super ne place mult bălăceală, mulțumim pentru idei!
La munte cel mai placut e linistea, susurul raurilor si parailor, asa ca cel mai mult admiram natura. Toti suntem dornici de asta, mai ales cand lipseste. Privim cerul, adunam flori, facem drumetii, inaltam zmeie sau dam drumul la baloane, cumparam paine, gem si siropuri, fructe de padure, le mancam cu nesat. Inspiram aerul diminetii, admiram serile, ma uit la bondari si la ce frumos, curat si verde este totul. Iar mereu langa mine o am pe pitica noastra care imi deschide ochii si spre alte frumuseti pe care nu le vad.
cand mergem la munte cu copiii, cel mai mult ne place sa facem trasee montane foarte lungi, apoi la revenirea in hotel sa ne balacim in piscina si sa facem sauna ! ce poate fi mai relaxant?
noi cand mergem la munte , fetitei noastre de 6 anisori ii place cel mai mult sa se plimbe prin padure , sa descopere frumusetile naturii , sa faca poze lucrurilor nou intalnite. Nu ii place sa stea inchisa in camera s-au sa stea la piscine, doreste foarte mult sa urce pe munte , fie cu telecabina fie pe jos.Este o mare iubitoare a muntelui.
Noi cand mergem la munte cautam pajisti pline de frunze uscate (iubim muntele toamna) si mergem cu picioarele desculte printre ele.E atat de placuta mangaierea frunzelor incat simti cum te contopesti cu natura.Mai facem mici trasee si ne alegem un copac pe care desenam cu acuarele o floare (atat cat se poate desena la patru anisori).Ne facem coronite din flori si respiram aer curat,proaspat.Iubim natura,padurea si pasunile pe care doar peisajul de munte ni le ofera!Si cand nu facem nimic ne distram!
Ce poate sa fie mai frumos decat iubirea fata de munte, fata de aer curat, fata de plimabrile pe care le iubesc. Ador drumetiile prin munti, sa pozez florile si ciupercile care imi fac viata mai linistita.
Felicitari pentru ideea concursului! Noi cu copiii la munte ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara, adunam plante pentru ceaiuri impreuna, pescuim, seara ne uitam la stele si incercam sa traim cat mai simplu cu putinta in decorul linistit din preajma muntilor iar o noapte sus pe munte e musai macar. 🙂
CAnd mergem la munte, asteptam cu nerabdare sa vina noaptea ca sa privim stelele, caci unde altundeva se vad stele mai clar ca pe munte? Cautam Carul Mare si Carul Mic, steaua Nordului si Luceafarul de Zi. Daca avem noroc, numaram si stelele cazatoare. Ne mai place sa mergem in mici excursii prin jurul cabanei, trasee de maxim 2, 3 ore si sa vizitam pesterile sau lacurile din zona. In padure invatam speciile de copaci iar fetita noastra aduna ghinda sau jir pe care le-am plantat acasa in ghivece. Dupa indelungi incercari, anul acesta a incoltit o ghinda si drept urmare avem un mic stejarel la ghiveci, Am invatat sa ne orientam dupa busola si muschiul de copac. Ne plac foarte mult izvoarele de munte si petrecem mult timp in jurul lor, facem mici baraje si locuri pentru scaldat.
In primul rand, trebuie sa spun ca pentru mine muntele inseamna libertate, aer curat ( ce da pofta de mancare si celor mai mofturosi copilasi), joaca, distractie si, mai ales, multe drumetii!
Am doi copii, de varste diferite ( o fetita de 2 ani si un baietel de 9 ani), care iubesc muntele pentru ca aici au posibilitatea sa se joace in voie, sa chiuie, sa se distreze fara sa le atrag atentia ca deranjeaza!Se simt liberi ca pasarea cerului, alearga, topaie si fac tot ce le trece prin capsorul lor! Datorita lor am inceput sa imi amintesc denumirile copacilor, sa ma bucur de forma si coloritul frunzelor, de tot ce inseamna Mama-Natura.
Cum este normal, in vacantele la munte preferam sa facem drumetii, stabilim trasee nu foarte lungi, vizitam muzee,si, in mod obligatoriu, de fiecare data cautam un paraias in care micutii arunca pietre, nestingheriti, si se joaca in apa cristalina, oglindindu-si chipul in ea, fericiti si incantati!
Referitor la muzee, cred ca toti copiii sunt avizi de informatie, vor sa cunoasca multe lucruri despre istorie sau natura, dupa caz, deci aceasta activitate ( vizitarea muzeelor) este o atractie importanta!
Ca si marea, muntele are farmecul sau aparte, si cred ca sta in puterea noastra, a parintilor, sa ne determinam copiii sa prefere activitatile in aer liber, sa se bucure de farmecul naturii, de tot ce inseamna flora, fauna, istoria locurilor…
Cand mergem la munte ne place sa facem fotografii in natura, sa jucam Geocaching si sa ne bucuram cat mai mult de aerul curat si privelistele minunate.
Cand merg impreuna cu familia la munte, fetita mea fiind foarte curioasa de fire ii place sa exploreze tot ce ne inconjoara, munte, peisaje, flori, pomi, sa mearga pe carari de munte, in aventura, de ficare data incerc sa ii captez imaginatie cu tot felul de lucruri noi si jocuri noi, cum sa recunoastem natura, pomii, florile, ii explic avantajele pe care le ofera natura, cum sa protejam natura.
Am o deosebita placere sa calatoresc.Fie munte ,fie mare ,activitatile cele mai placute se desfasoara in natura .Astfel, eu si copilul meu ,Andrei, ne bucuram de aerul proaspat al zonei de munte .Activitatile preferate ale copilului meu se desfasoara pe timpul iernii,insa orcare ar fi vremea ,Andrei este un adevarat iubitor al muntelui.
Buna , imi place sa calatoresc impreuna cu voi ,asa vedem si noi locuri unde nu prea cred ca o sa ajungem.
Sunteti niste parinti super,super ok. ,Ana o sa va multumeasca pentru toate lucrurile frumoase care le vede dar si pentru lucrurile frumoase care le invata alaturi de voi . Am reusit sa iesim si noi la munte anul asta ,e preferatul nostru …ne plac plimbarile ,si dorim sa vedem cat mai multe locuri . Ptr. noi iesirile sunt un prilej si de a fii toti patru fara intreruperi ,doar noi …relationam,ne jucam ,cantam intr-un cuvant e un lucru excelent de a te apropia de copilul tau . Noi avem doi baieti ,unul de 13 ani si unul de 2ani asa ca e foarte ,foarte multa nevoie de rabdare ….Multumim de concurs ,dar si de sugestii .
De curand am petrecut o saptamana la munte in Padis, jud. Bihor cu fetita noastra de 1an 7luni. La munte cel mai mult ne place sa plecam in drumetie. Fiind micuta am luat un rucsac pentru transportul copiilor care s-a dovedit o achizitie excelenta si am plecat sa vedem Cetatile Ponorului, Cetatile Radesei, Cheile Somesului Cald, Poiana Ponor, Cheile Galbenei, Ghetarul focul Viu si altele. Ne-am bucurat de aerul de munte si de padure, micuta a gustat un con de brad, a vazut ce inseamna sa umbli si altundeva decat pe asfalt. Am vazut turme de oi si vaci, am mancat placinte motesti, am cules mure si zmeura si ne-am intins pe muschii de padure.
Parcul Natural Muntii Apuseni din care face parte si Padisul este de o frumusete uimitoare cu trasee variate de dificultati diferite, multe pesteri si alte formatiuni unde cu siguranta ne vom intoarce.
Concediul este singurul timp prelungit si de calitate oferit copilului nostru. Am mai spus-o si in alt context, noi, adica eu, sotul meu si Rares, baietelul nostru de 4 ani, nu am stiut de la inceput, insa am invatat sa fim o echipa. Ceea ce inseamna ca am invatat sa ne acordam timp, respect, ne oferim dragoste, ne acceptam si ne iubim asa cum suntem si chiar tocmai pentru ca asa suntem, ne completam, ne sustinem, si toate astea cand suntem impreuna. Iar, in concediu, suntem mereu impreuna, fara laptop-uri, fara telefoane mobile, fara clienti, fara responsabilitati profesionale disturbatoare.
Desi suntem de la mare sau, poate, pentru ca suntem de la mare, adoram muntele. La munte, ne simtim mai liberi si echipa noastra castiga la “puncte”.
Cunosc parinti care nu-si iau copiii in concediu, argumentand ca sunt prea mici si nu-si vor aminti nimic. Insa eu subscriu la ceea ce spune Maya Angelou despre oameni si am convingerea ca se potriveste excelent pentru relatia parinti-copil: “Copilul tau ar putea uita ceea ce i-ai spus, ar putea uita ceea ce ai facut, insa copilul tau nu va uita niciodata cum l-ai facut sa se simta.”
Ultima data la munte, am urcat pana la Cascada Urlatoarea, ne-am udat la rau, ne-am intins in poienite si baietii mi-au cules flori, am purtat negocieri cu animalutele de la Manastirea Caraiman (Rares a comunicat cu fiecare dintre ele si tuturor le-a propus sa vina sa locuiasca in apartamentul nostru!), am savurat zmeura culeasa de noi, Rares s-a dat cu tiroliana, a tras cu arcul, a punctat la tir in uralele noastre, ne-am luptat cu sabii-crengi de copac, am jucat fotbal, am adunat conuri de brad. Dar, cel mai important, ne-am dat drumul la maini doar cand drumul era mult prea ingust.
Aaa, era sa uit ceva foarte important: copilul nostru si-a dorit foarte mult sa-l intalneasca pe Baloo, dar n-a fost sa fie… Poate, data viitoare! 🙂
As vrea sa fac ce n-am facut niciodata …si sa fie prima data pentru amandoi.
As vrea sa mergem impreuna , sa urcam cu telescaunul pana sus , sa mancam jos, direct pe iarba, sa ne bucuram de priveliste, sa ne harjonim , sa jucam fotbal,sa ne bagam picioarele in apa rece de rau, as vrea sa-l aud razand si chitaind cum imi place mie sa spun , are un fel de a rade foarte frumos, ras de copil curat.
As vrea sa-l duc intr-o rezervatie de zimbiri sau animale .. stiu ca exista pe undeva dar nu stiu unde..sau mi-ar place sa-l asez pe spatele unui ponei , e inebunit dupa cai pur si simplu…Mi-ar place sa existe o piscina sa ne balacim impreuna seara inainte de nani, mi-ar place sa se cuibareasca la mine in brate extenuat de o zi atit de plina.
la munte orice tip de activitate este ..fun..atat timp cat esti cu familia ta
Am f la 1 an si 1 luna….doar am admirat natura, ne-ám plimbat cu telecabina ,ám admirat muntii…acum probabil o sa adunam conuri, privim brazii…..culegem fragi daca gasim, poate gasim o cascada , ne dorim sa ajungem si la munte in aceasta toamna avem aproape 2 ani.
Toti copii iubesc muntele iar micuta noastra de 4 ani nu poate fi altfel . Alaturi de ea , in vacantele noastre petrecute in natura , ne simtim mereu copii. Adoram plimbarile de dimineata cand totul se trezeste la viata . Frumusetea clipelor traite laolalta nu poate fi descrisa in cuvinte . Cautam gaze adormite , culegem floricele acoperite de roua cu care ne impletim coronite de printese , colectionam frunze cu forme si culori interesante , privim norii , ceturile care se ridica alene de peste vai , strangem pietricele multicolore cu care marcam drumul ca in poveste , ca sa stim cum sa ne intoarcem acasa , improvizam culcusuri din crengi si frunze uscate in care ne ascundem ca niste exploratori adevarati ce suntem… Toata vacanta ne-o transformam intr-un joc in care totul pare o poveste iar noi adultii nu putem decat sa inchidem aceste amintiri dragi ,in cel mai adanc colt al inimii si sa le pastram prin timp ca pe-o comoara pretioasa
Eu si sotul meu calatoream foarte des prin tara , fiecare zi de nastere , sarbatoare in familie noi o petreceam calatorind, am vazut Transfagarasanul de vre-o 3 ori , am fost la cabana FANTANELE, tot de vre-o trei ori , in Bicaz , Brasov ( orasul in care am dori sa locuim, numai ca nu ne permite job-ul , adica ne e frica sa dam cioara din mana pentru cea de pe gard ) , la mare si in multe alte locuri ! Au scazut in intensitate calatoriile cat timp am fost insarcinata , apoi s-a nascut Sofia si ne-am permis sa plecam doar la parintii nostrii , cat ea a fost mica , mica . Norocul nostru ca parintii mei locuiesc in Nistoresti, Jud. Vrancea , adica la munte , astfel Sofia avea parte lunar de cate un weekend de aer “filtrat” de pini si fag ! Am avut luni in care am stat si cate o saptamana, am fost uimiti de fiecare data de faptul ca fetita noastra progresa “vizibil” dupa o “sedinta” de bunici ! Cu muntele stiam ca e ok , au inceput insa intrebarile legate de mare, se apropia vara, Sofia trecuse de un an , tati nu stia daca sa isi ia concediu sau nu! Stati ca nu v-am spus tot legat de Sofia, Maria Sofia s-a nascut de Paste anul trecut, la 3.40 dimineata, este un TAUR cu ascendent in berbec, va las pe voi sa trageti concluziile , va ajut doar cu niste cuvinte cheie : “incapatanata” , ” hiper – activa” , “curajoasa” , “curioasa” , “perseverenta” , ” ducace…” , ” neiubitoare de somn” , “nemancaciaoasa” , atat, doar atat! Am plecat in concediu pe 6 iulie, cu rugaciuni ( la propriu) si curaj, mult curaj! Am ajuns la mare, fetita noastra, cuminte – suspect de cuminte – , i-a placut marea din prima si nisipul fierbinte ,sezlongul , piscinuta , soarele , tot , pana si mancarea! Am rasuflat usurati si am avut parte de cel mai frumos concediu ! Am fost atat de relaxati si de “zen” incat sotul spunea ca gaseste el un job in port, e rost de mutat la mare ! Deci, indrazniti sa mergeti cu bebelusii in concediu! Si nu uitati trusa de urgenta! Nu imi permit sa fac aici o lista cu “lucruri care sa nu va lipseasca din bagaj”, dar pun pariu ca cei care calatoresc cu piticii stiu si ce trebuie sa aiba la ei !!!! Va pupam dulce! Sandita, Paul si Maria Sofia! P.S. Oriunde am merge cu fetita noastra adoram sa o vedem zambind si sa o simtim fericita! Si facem tot ce ne sta in puteri pentru asta!!!!!
Suntem la inceput de drum cu bebe Ema si nu prea avem atat de multe activitati in excursii, dar la munte cel mai mult ne place sa stam pe iarba si sa ne uitam la ea cum merge de-a busilea si cum sta si analizeaza iarba.
Buna seara.Astazi am aflat de minunatul dvs concurs si nu-mi vine sa cred ca mai sunt si parintii ce isi iau dupa ei rodul iubirii .
Noi suntem o familie modesta,tanara formata din mami,tati si fetita comoara inimii noastre,Andrada Maria in varsta de 1 an si 5 luni.
Legat de iesirea cu copiilasi sunt total de accord dar sunt dezamagita ca am ratat anul trecut excursia in 3 la tatal meu in Grecia din pricina gurilor rele si a soacrei care ne-a tocat efectiv la cap cu plecarea copilasei in strainatate,Imi pare rau ca nu v-am descoperit din timp sa putem argumenta cat de frumos este la drum cu galusca ,si uite asa am stat acasa ,dar anul asta nu am plecat atat de departe tocmai la munte dar am fost la padure unde lucreaza sotul meu si a fost o experienta superba ,am mers cu masina,fetita mea este foarte incantata cand ii explici mergand in masina de pomii floricele si fiind drumul lung credeam ca i se face rau ,dar din contra a fost o iesire trimfatoare din cauza aerului dar si a curbelor poate credea ca o legan a adormit bustean pana cand am ajuns.Acolo o astepta catelusii micutii care ne tot povestea sotul nu va spun cat de incantata era cat radea cat de fericita si cat a putut sa mearga culegeam floricele ia mami ,atat de dulce sa primesti din mana propiului tau copil,nu va zic de conurile cazute de la brad a mai gustat asa putin din el dar nu se compara in special aerul,drumul alergarea dupa mure ,prima mura nu nu dar apoi obisnuindu se nu dorea sa le mai lase.Atat de emotionati am fost amandoi cand o vedeam fugarind mai si usor clatinandu se dar nu regretam deloc Contrar tuturor am mers,sunt ff fericita.Ne dorim sa castigam aceasta excurisie ca acum pe 8 Septembrie sa ne sarbatorim fetita de Sfanta Maria Mica si exact in ziua aceea aniversam 8 ani de cand ne cunoastem ,si cu o iesire in afara orasului nu am avut norocul sa mergem la munte ,dar am ajuns la concluzia copii nu trebuie lasati acasa niciodata ,de cand o avem nu am plecat in excursii sa ne cazam la hoteluri,ne suiam in masina si o porneAm spre natura unde nu ai nevoie decat de un timp bun o priveliste frumoasa SI NU IN ULTIMUL RAND comoriile langa tine AAAA sa nu uiti camera foto,NOI Avem multe amintiri memorate in fotografii si filmulete.
Buna gasit!Noi avem doi copilasi : o fetita de 9 ani si juatate si un baietel de aproape 6 ani,care au facut cunostinta cu viata pe munte inca din burtica.Si dupa ce s-au nascut i-am luat peste tot cu noi,fiind iubitori de drumetii,asa ca sunt invatati de la cateva saptamani cu iesirile in natura.Desigur,cand aveai cateva luni,ii fascinau plimbarea,vorbeau cu spiridusii padurii si nu le placea cand ne intorceam acasa.Nici acum nu le place,de altfel.Odata ce s-au marit au descoperit ca pot alerga in voie,alaturi de gaze si veverite,ca pot arunca cu pietricele in apa,ca-si pot potoli setea din izvoare limpezi,sa guste din fructele padurii,ca le place sa urce sa vada unde duce cararea si se minuneaz de peisajele ce se ivesc,le place sa se catere pe stanci,nu se sperie dar si o tura cu tiroliana in Parc de aventura.Noi fiind plecati mai mult cu cortul,nu si-au petrecut timpul in spatii special amenajate,dar cand am stat pe langa vreo cabana si -au gasit de joaca cu altii copii.
la munte imi place sa adun conuri. floricele. frunzulite, pietricele
sa ne cataram in scopul cautarii…de flori..etc
Baietelul nostru are 11 luni si deja a fost la munte de 3 ori 🙂 Prima data cand am fost avea Roby 7 luni, am urcat la Babele, ne-a placut f mult. In general ne place mult sa ne plimbam la aer curat si daca gasim si un loc de joaca, e perfect !
In mai la munte an cules flori si le-am prins cu panglici multicolore si le-am uscat apoi. In iunie am cules flori de tei in borcane colorate. In iulie am strâns pietre de râu pe care apoi le-am pictat. In august am strâns conuri si le-am păstrat pe cele mai frumoase. Iar in septembrie vom face o colecţie de frunze ruginii. Sperăm să completam astfel un calendar întreg al primului an cu fiul nostru.
Multumesc mult de tot!!! S-a dus mitul cum ca in familia noastra nimeni nu castiga nimic nemuncit! Am castigat pt prima data ceva! Va mutumesc inca o data!
Noua ne place sa ne plimbam prin padure, sa facem picnic, sa admiram natura. Ne place sa facem fotografii si sa ne plimbam cu bicicletele..
[…] tineti minte cele cinci hoteluri de la mare si de la munte recomandate familiilor cu copii? Am vazut ca ati consultat de nenumarate ori listele de-a lungul […]
Suntem mai in varsta dar inca puternici si preferam sa petrecem concediile la munte, impreuna cu nepoata noastra de 7 ani. Plimbarea in padurile de munte este o desfatare si o lectie despre natura si viata. ,,Excapadele” in paduri sunt o placere pentru Olivia si este impresionata la tot pasul de fosnetul frunzeleor, gazele descoperite la tot pasul, ciripitul pasarelelor, coloritul ciupercilor si apele cristaline ale izvoarelor. O invatam sa iubeasca si sa respecte natura dar si sa deosebeasca cupercile comestibile de cele otravitoare, asa cum si eu am invatat de la bunicul meu.