Imagineaza-ti un hotel construit in coasta unui deal. Cand ajungi acolo, parchezi masina pe acoperis. Receptia e la etajul -1, alaturi de cele opt camere disponibile. Daca mai cobori un nivel ajungi la restaurant si iesi pe terasa pensiunii de unde poti admira lacul si casele de pe marginea lui. Camerele n-au numere, ci culori. Camera portocalie. Camera albastra. Le recunosti dupa cele cateva buline colorate de pe mocheta. In rest, decorul e unul aerisit, cu tente scandinave, scaldat in bej si alb. Plus o panorama cu lacul numai buna de admirat prin usile mari, de sticla. Asa e la ATRA Doftana, o pensiune draga noua unde am fost cu Ana de doua ori, pe cand avea doar cateva luni.
La ATRA, intr-o stare de relaxare maxima, ne-a venit ideea cu Trei intr-un pat, in jurul lumii. Tot acolo am avut parte de experiente culinare inedite si momente de tandrete sub razele soarelui. Ce mai, ne inspira locul si tocmai de-asta nu inteleg cumde nu am povestit inca despre el, mai ales ca e foarte child friendly.
Weekendul trecut ne-am intors in doi plus o burtica, in ultima iesire dinainte de nastere. Cand am vazut copilasii si bebelusii veniti cu parintii lor la relaxare mi-a parut rau ca n-am luat-o si pe cretolina, dar ne-am tratat remuscarile cu bunatati, aer curat si leneveala. Multa leneveala š
Cum sunt camerele la ATRA
Foarte naturale, cu lambriuri de lemn pe pereti, un pat, un puf si-un lampadar, toate bej sau albe. Singurele accente de culoare sunt tabloul de deasupra patului si bulinele de pe mocheta. Nu le-as descrie ca fiind extrem de spatioase, ci potrivite pentru a te simti bine in ele. Oricum, daca vrei sa faci miscare, ai la dispozitie peluza din fata pensiunii, care da in lac.
Tin minte si acum senzatia pe care am avut-o in ianuarie 2013 cand am pasit pentru prima data in camera: uaaa, locul asta e asa de aerisit si cald! La mai bine de doi ani distanta, cand am intrat in camera de la Atra senzatia a fost aceeasi cu un mic plus: uaaa, locul asta arata ca acasa! :)) Cu lambriuri, mobila alb-bej si lampadar identic cu cel din sufragerie :)) Ce-i drept, acasa n-avem privelistea cu lacul si nici puful in care te scufunzi cu totul si e perfect pentru alaptat (pe testate ;))
Cum e mancarea
Prima vizita la ATRA a fost fabuloasa din punct de vedere culinar. Cand am ajuns a doua oara, se schimbase bucatarul si n-am mai fost chiar pe aceeasi lungime de unda cu el. Acum, cei de acolo au ales sa mearga pe un meniu a la carte cu doar cateva feluri de mancare. Am incercat o mare parte din ele si variaza de la bune la foarte, foarte bune.
Preferatele noastre au fost, de departe:
Salata de ciuperci calde cu parmezan (cea din stanga)
Puiul cu Harissa, iaurt si fulgi de chilliĀ (sper sa nu ma insele memoria papilelor gustative, caci poza cu meniul a disparut misterios din aparat)
Rulada de mere si bezea cu sos anglaise
N-au fost rele nici celelalte preparate incercate. Vita cu ciuperci si sos de foie gras ti se topea in gura, iar supa de conopida era foarte bine condimentata, servita intr-o portie generoasa.
Ā
La micul dejun, inclus in pretul camerei, servesc branzeturi, mezeluri, cereale de vreo trei feluri, iaurt si omlete (simple, cu cascaval, cu ciuperci, cu sunca) facute la comanda, special pentru tine.
Cat de child friendly e ATRA
Foarte. La restaurant au scaune pentru copii, pe peluza exista un spatiu de joaca cu leagane, tobogan si trambulina, iar cei mici se pot juca in voie in iarba sau pe malul lacului. In zona de relaxare de langa receptie au cutii cu lego si mini-balansoar. Au si patuturi de bebelusi, in caz ca e nevoie de asa ceva. Trebuie doar sa le spui inainte de a ajunge ca vrei sa-ti instaleze unul in camera.
In restaurant se fumeaza, dar daca vrei sa mananci in liniste si departe de fum poti sa comanzi de mancare in camera. Noi asa am procedat primele dati, cand Ana avea 3, respectiv 6 luni, si ne-a fost foarte bine.
Ce ne-a placut
- designul luminos si natural al camerelor
- privelistea cu lacul
- spatiul verde din fata pensiunii
- atitudinea personalului fata de cei mici
- locul de joaca
- mancarea
- pardosealaĀ incalzita din baie
- constanta serviciilor – personalului din pensiune s-a purtat ireprosabilĀ de-a lungul tuturor celor trei sederi
Ce nu ne-a placut
- internetul care mergea in reprize
- drumul forestier, de circa 800 de metri, care duce la pensiune ingheata/se innamoleste usor. Are ditamai haul intr-o parte si-mi da emotii de fiecare data cand simt cum patineaza masina. (da, am rau de inaltime, ceea ce nu ajuta)
- strict pentru cei care ajung acolo cu copii mici, care stiu sa mearga si sunt curiosi, exista cateva locuri cu risc de cadere de la inaltime. De exemplu,Ā acoperisul terasei restaurantului e o zona cu iarba despartita de hau cu niste bare printre care incapeĀ si un adult.
- felul in care e gandit dusul, fara o posibilitate de inchidere pe toate partile. Avand un perete lipsa, fara perdea sau paravan, cand faci dus se face apa pe jos in toata baia
Una peste alta, Atra Doftana ramane o oaza versatila de zen in care ne place sa tot revenim. Ā Spun versatila caci nu stiu multe locuri din tara la care sa ma gandesc si cand vreau sa merg intr-o iesire cu toata familia, dar si cand vreau sa-l surprind pe Bogdan cu o escapada romantica. Marele meu of este legat de mancare, caci dupa ce ne-am rasfatat cu bucatele din prima vizita, acum parca nimic nu se mai ridica la nivelul ala. Insa daca n-ai gustat ananasul la gratar cu otet balsamic si inghetata de vanilie sauĀ crevetiiĀ la tigaie cu mere coapte in coniac si rosii cherry probabil ca o sa fii incantat de mancarea servita š
PS Avand doar opt camere, locurile se ocupa repede. Noi am fi ajuns de mult mai multe ori pe-acolo, daca am fi gasit camere libere. Asa ca daca vrei sa vezi cum e la Atra, e bine sa faci rezervare din timp.
- Spatiu de joaca
- Scaune de copii in restaurant
- Izolare fonica
- Gradina generoasa
- Meniu copii
- Personal prietenos cu cei mici
- Piscina
- Patut bebe
Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la ATRA Doftana pe banii nostri, ca simpli parinti calatori, nu bloggeri. Toate review-urile din categoria Hoteluri child friendly respecta aceasta regula.
La recomandarea dumneavoastra, am fost si noi la Atra Doftana pentru o zi. Initial am vrut sa mergem pentru un intreg sfarsit de saptamana, dar recenziile de pe tripadvisor ne-au descurajat (mucegai in bai, lipsa caldura si apa calda, etc.). Inteleg ca acum aceste probleme au fost remediate.
Am vrut insa sa testam locul – intr-adevar, este superb! Copiii pot alerga liberi, pot avea diverse activitati in spatiul avut la dispozitie (atat in interior cat si la exterior). Drumul de acces e dificil, dar cred ca e OK daca ajungi acolo pe zi.
M-a dezamagit insa lipsa de flexibilitate a domnilor de la restaurant. Desi era ora pranzului, am vrut niste produse din meniul de mic dejun, respectiv un preparat de pranz simplificat pentru copil, si am fost refuzati de fiecare data. Mi se pare greu de explicat aceasta lipsa de flexibilitate.
Auch, mucegai in bai? Nu suna a ATRA pe care o stiam noi, dar cine stie ce s-o fi intamplat. Din pacate, cand vorbim de unitati de cazare e nevoie de resurse (energie, bani, entuziasm) investite constant atat in intretinerea locului, cat si in mentinerea nivelului ridicat al serviciilor. E suficient sa se schimbe bucatarul/seful de sala/managerul si un loc fain se poate transforma intr-un cosmar š
Iti multumesc ca ne-ai scris impresiile tale, sper sa ajute parinti care-si doresc sa ajunga acolo. Chiar si daca ar fi fost flexibilitate din partea lor, mancarea lor nu e cea mai child friendly, in special cand vorbim de copilasi de 1-3 ani.
Nu recomand acest loc!!!
Drumul de acces (un km forestier) este imposibil fara masina 4×4 si foarte periculos, foarte stramt chiar pe marginea lacului de acumulare, riscati sa mergeti un km pe jos cu bagajele in brate!
Pretul exagerta de scump pentru ce se ofera (adica mai nimic)!