De 1 iunie ne-am dorit sa mai exploram putin Dobrogea, insa de data asta am incercat sa gasim un loc de cazare mai dragut, cu gradina generoasa si piscina in care sa se balaceasca domnisoarele dupa o zi de umblat hai hui. Am avut super noroc, caci ne-am hotarat foarte tarziu ca asta vrem sa facem si cam totul era ocupat in weekendul prelungit cu ziua copilului. Dar, cand am sunat la Complex Varvara, tocmai anulase cineva o rezervare si asa am pus mana pe Lakeview House, unul dintre cele sase spatii de cazare pe care le au de inchiriat in coltisorul lor din Somova.
Cum e casa “Lakeview House”
Inainte sa platesc avansul, am primit pe WhatsApp un clip video cu turul casei in care urma sa stam. Studiasem locul din pozele de pe site, dar mi-a placut ca au vrut sa se asigure ca stiu ce rezerv.
Parterul e un open space cu ustensilele de bucatarie, o masuta de patru persoane, o baie de serviciu, plus o zona de relaxare cu canapele, biblioteca siiii, piesa de rezistenta a vizitei noastre acolo, un pian. Nimeni din familia noastra nu stie sa cante la pian, insa fetele l-au zdranganit in continuu cu o bucurie imensa.
La etaj sunt doua dormitoare cu pat matrimonial si o baie cu dus. Intr-unul din dormitoare e si un fel de pat single de sub care se trage o a doua saltea rezultand doua paturi single in scara. Acolo au vrut fetele musai sa doarma, fiecare pe salteaua ei si in aceste conditii capacitatea casutei ar fi de 6 persoane (4 adulti si 2 copii).
Ca stil, e un mix intre traditionalul zonei (mobilier, culori, covoare) si felul italienesc de a aduna multe lucruri intr-un spatiu mic creand o senzatie de intimitate, de cald, de acasa (asta in special in living am simtit-o).
Cum e piscina
Casutele sunt raspandite in jurul a doua piscine. Una dintre ele are vedere la lac si stufaris, iar cealalta e inconjurata de vegetatie luxurianta de zici ca esti in Mediteraneana undeva. Numai stuful de pe case iti mai aminteste ca esti pe langa Delta romaneasca.
La inceput de iunie nu era nici extrem de cald afara, am prins si doua zile cu ploaie non stop, dar fetele tot au reusit sa se balaceasca un picut. Ana mai mult, Ema a cam clantanit in apa recisoara bine.
Cum e cu mancarea
Complexul Varvara nu are restaurant, insa cand i-am intrebat de mancare ne-au dat meniul unul restaurant din Tulcea care livreaza la ei si pe care il recomanda pentru pestele proaspat. Am comandat in fiecare seara cina si intr-adevar mancarea pescareasca a fost buna, iar portiile mari. Am luat si snitel si cascaval pane pentru fete si au fost foarte ok, doar pastele au lasat de dorit (aviz micilor amatori de spaghetti cu sos de rosii si parmezan).
Pentru mic dejun noi am preferat sa mergem in Tulcea unde e si o cafenea pentru sufletul lui Bogdan 🙂 (Habit Specialty Coffee, Strada Unirii nr 1), insa avand frigider si toate cele necesare in casuta am fi putut foarte bine sa luam de la supermarket una alta si sa ne pregatim micul dejun acolo.
Ce poti face in zona
Noi ne-am bucurat asa de mult ca am prins loc la Varvara si pentru ca e aproape de Muntii Macin. Visam demult sa mergem cu fetele intr-o drumetie usoara cu plecare din Greci, iar acum a fost posibil fiind la o ora de mers cu masina de noi. Am povestit pe larg despre drumetia cu pricina pe blog, o recomand calduros in special celor care sunt la primele incercari de a merge cu cei mici pe munte.
O alta plimbare prin natura de care ne-am bucurat a fost cea de pe malul Lacului Somova. Cum iesi din Complex Varvara vezi un drum care te duce pe pajiste pana aproape de apa. La inceput de iunie, plin de flori, scaldat in lumina apusului ni s-a parut magic. Doar roiurile de tantari ne mai aduceau la realitate.
Fetele s-au bucurat si de vizita la Acvariul din Tulcea (denumirea oficiala e Centrul Ecoturistic “Delta Dunarii”). S-au zbarlit la rechini, s-au bucurat sa-l revada pe pestele “curcan” si nici sectia de deasupra acvariului, cu animale impaiate, nu le-a displacut.
Iar noi ne-am bucurat foarte mult de vizita cu degustare de la Crama La Sapata. Initial am fost sceptici, ezitam sa mergem la o degustare cu fetele. Credeam ca o sa se plictiseasca. Insa cei de la Varvara ne-au incurajat sa mergem spunandu-ne ca e o experienta faina pentru toata familia. Si asa a fost.
Din cauza zilelor ploioase ne-au ramas mai multe locuri si activitati neincercate inca (calarit, satul traditional, ruinele catorva cetati, basilica paleocrestina, etc), insa planuim sa revenim cu prima ocazie pentru o balaceala la Varvara si continuarea activitatilor turistice in zona.
Ce ne-a placut
- casuta cu stuf si obiecte traditionale care te duc cu gandul la bunici
- gradina superba in care fetele s-au zbenguit in voie
- piscinele foarte fain incadrate de natura
- gazdele care ne-au oferit toate informatiile de care aveam nevoie, dar au stiut si sa ne ofere spatiul de care aveam nevoie (un echilibru greu de gasit)
- locatia complexului care ne-a permis sa exploram o zona cu atractii variate
Ce nu ne-a placut
- scara dintre parter si etaj e destul de abrupta si a fost nevoie de extra atentie si la fete, dar si la noi adultii cand o coboram
- apa din piscine foarte rece (nu aveau ei ce sa faca, ca nu-s piscine incalzite, dar e bine de stiut ca trebuie sa fie foarte cald afara ca sa ajunga apa la o temperatura ok)
- Spatiu de joaca
- Scaune de copii in restaurant
- Izolare fonica
- Gradina generoasa
- Meniu copii
- Personal prietenos cu cei mici
- Piscina
- Patut bebe
Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la Casa Varvara pe banii nostri, ca simpli parinti calatori, nu bloggeri. Toate review-urile din categoria Hoteluri child friendly respecta aceasta regula.