O alee in panta te conduce de la sosea la cladirea principala a domeniului Maldar. Spre capatul ei incepi sa zaresti detaliile vechii cule oltenesti: varul de un alb imaculat, zidurile groase, turnul inalt si arcadele de la etaj. Din parcare observi si o cladire micuta, cu un singur nivel, inconjurata de iarba tunsa, cu trei – patru mese in cerdac. Faci cativa pasi pana la receptie, intri in posesia cheii si cand deschizi usa camerei nu-ti vine sa crezi. Parca te-ai intors in timp. Oamenii astia chiar nu glumesc cand spun ca la ei descoperi farmecul boieresc al Olteniei de alta data.
Cum sunt camerele la Conacul lui Maldar
Atunci cand am sunat sa fac rezervarea pentru cele doua nopti de august petrecute la Conacul lui Maldar, cel cu care am vorbit mi-a oferit doua variante: o camera la etaj, cu aer conditionat sau una la parter, fara aer conditionat, dar care e “camera lor de suflet”. N-aveam pe-atunci de unde sa stiu daca vor fi zile caniculare ori ba, un aer conditionat nu strica niciodata, dar tare ma rodea curiozitatea sa descopar ce-i cu camera aia a lor de suflet. Asa ca am optat pentru ea.
In spatele usii groase de lemn sculptat se ascundea un mobilier cum n-am mai vazut nici la muzeu, iar baia parea o veche crama cu arcade inalte. Toti trei am ramas cu gura cascata. Nu e genul de loc in care am vrea sa ne mutam (tine strict de gust, noi avem orientari mai scandinavo-moderne), spatiul de miscare era suficient si cam atat, insa ne oferea fix ce ne promisese: o experienta inedita care ne-a stimulat imaginatia si ne-a transpus in alte timpuri.
Cum e mancarea
Legat de mancare am avut ceva emotii. Fiind ceva mai mofturoasa, prefer sa merg in locuri cu restaurant a la carte. Aici stiam ca servesc pranzul si cina pe baza unui meniu prestabilit. In fiecare zi, la micul dejun inclus in pretul camerei afli ce feluri pregatesc si le zici daca vrei pranzul si/sau cina la ei.
Cand am vazut meniul din acea seara afisat la receptie, neincrederea a fost inlocuita de o mare pofta de mancare 🙂 Mi-a placut mult si felul in care descriu ceea ce gatesc:
- Patimile Boierului Stroe (ciorba acra de perisoare servita cu smantana si ardei iute) sau supa crema de telina cu costita prajita
- Of, ce dor, ce chin, ce jale! (pulpa de curcan la cuptor cu piure de cartofi vanilat si legume trase in unt cu lamaie) sau muschiulet de porc in crusta de praz cu spanac si ciuperci
Micul dejun a fost fenomenal, cu multe feluri de gustari reci, dulciuri si fructe. Ne-a placut mult sa-l savuram pe cerdac, in aer liber.
Ce poti face la Conac
Cireasa de pe tort a vizitei noastre la Conacul lui Maldar a fost, cu siguranta, piscina cu apa incalzita, strajuita de copaci inalti si iarba scurta. Ana, care dupa un mic incident de anul trecut (a ajuns cu capul sub apa, fara voia ei) nu se mai inghesuia sa se apropie de orice arata a multa apa, a cedat in fata tentatiei si a fost de acord sa intre cu tati la balaceala. Mai ca n-a mai vrut sa iasa, iar cu fiecare ocazie ne cerea sa-i punem scutecele de inot ca sa mearga la piscina.
Cu mancare buna, aer curat, liniste si o atmosfera boiereasca, cele doua zile petrecute la conac s-au scurs pe nesimtite. Nici macar n-am apucat sa vizitam atractiile din zona, atat de absorbiti am fost de domeniul lui Maldar. Dar nu-i nimic. O sa ne intoarcem intr-o zi de toamna, cand se pun muraturile si copacii incep sa-si schimbe culoarea.
- Spatiu de joaca*
- Scaune de copii in restaurant
- Izolare fonica
- Gradina generoasa
- Meniu copii
- Personal prietenos cu cei mici
- Piscina
- Patut bebe
*atunci cand am fost noi, spatiul de joaca era compus dintr-un tobogan de plastic si-un leagan. Nu l-as numi spatiu de joaca in adevaratul sens al cuvantului, insa de existat exista.
Ce frumos este acolo pentru vacanta de vara. Trebuie sa intru sa caut detalii. Imi pare bine ca v-am descoperit si aflu destinatii de vacanta probate de o familie. Pacat ca nu ne putem permite pe masura poftei de duca 🙂
Ne bucuram sa te stim pe-aproape si sa stii ca si noi ne inspiram din activitatile voastre creative! 🙂
Aoleo! Mi-am facut pofta de mancare instant cand am citit descrierea! Pozele au fost pe masura!
Nu cred ca era acelasi impact asupra mea daca nu citeam de aici.
Felul in care descrii, e uimitor – ma convinge imediat.
Ma bucur si sa descopar locuri noi de vacanta aici, care mai de care mai speciale si inedite.
[…] O sa enumar cateva locuri unde ne-am simtit foarte bine cu un bebelus de cateva luni. Primul ar fi Conacul lui Maldar, un loc in care mergem o data pe an inca de cand s-a deschis si unde revenim cu drag de fiecare […]
[…] ne orientam catre locuri care au facilitati pentru copii, dar ne ofera si o experienta inedita. Maldar, Zabala, Penteleu sunt doar cateva exemple. Sunt absolut convinsa ca exista si pensiuni curate, cu […]
[…] un drum de 3 ore din Bucuresti am ajuns la Conacul lui Maldar, un loc despre care aflasem de pe blogul Adrianei, Â iar locatia mi-a placut de la prima vedere. Conacul are camere frumos decorate, destul de mari […]