Hohe Rinne a intrat pe radarul nostru dupa recomandarile primite de la Eximtur in toamna. Dintre cele sapte hoteluri despre care spun ei ca familiile au doar cuvinte de lauda, cel din Paltinis ne-a ramas in minte si cu prima ocazie am facut o rezervare. Am ezitat putin din cauza distantei destul de mari fata de Bucuresti, cam cinci ore de mers cu masina fara opriri, insa experienta de la fata locului a meritat. Iar pentru pasionatii de schi si snowboard, hotelul e o optiune foarte buna pentru vacanta de iarna.
Cum sunt camerele
Hotelul are camere duble si studio-uri. Fiind patru, am optat pentru un Studio Superior cu dormitor, zona de living si balcon. Canapeaua din living era extensibila, dar chiar si cu ea intinsa am avut loc suficient sa ne deplasam prin camera si sa ne jucam. Mi-a placut ca spatiul era aerisit, mocheta ii dadea un aer jucaus, iar finisajele si decorurile iti aratau ca cineva, acolo, a avut mare atentie la detalii.
O mare, mare bila alba trebuie sa acord si panoramei superbe pe care am avut-o dimineata, de pe balcon. Cand vedeam brazii, cerul albastru si zapada in departare ma umpleam de energie de nici nu mai aveam nevoie de mic dejun 🙂
Un oarecare inconvenient pentru familiile cu copii mici e inaltimea destul de mare a patului. Ana chiar a alunecat din el si n-a fost prea placut. Imi inchipui ca daca ajungi acolo doar cu un copil si stai in camera dubla poti dormi cu grija daca cel mic obisnuieste sa se foiasca mult in somn.
Cum e mancarea
Ne-am bucurat sa gasim un meniu variat, din care aveai ce alege. Tot ce am comandat a fost bun, unele preparate chiar foarte bune. Insa cel mai mult mi-au placut serviciile. Oamenii au avut rabdare cu noi, ne-au zambit si ne-au rezolvat toate cerintele. Am cerut, de exemplu, niste morcov fiert pentru Ema, simplu, ca sa i-l pasam fara griji ca e prea sarat sau cine stie ce mai contine. Au fiert pe loc doi morcovi uriasi si ni i-au adus. La fel, au avut super rabdare cu ritmul nostru de a manca. Ana mai lua o gura de mancare, mai dadea o tura pe la spatiul de joaca si tot asa.
Cum e Rainbow Kids Club
Cand am citit ca la Hohe Rinne au un club pentru copii, am sarit in sus de bucurie. M-am gandit automat ca e cu supraveghetor si poti lasa copiii acolo de la o anumita varsta in sus, asa cum am intalnit peste tot in strainatate acolo unde ziceau de Kids Club. Visam la o ora, doua de liniste cu rasfat la spa sau somn de voie.
Realitatea a fost cu totul alta. Rainbow Kids Club e o incapere generoasa, cu jucarii, whiteboard, tablete, playstation si masa de air hockey. Nu exista supraveghetor si usa e mereu larg deschisa, existand riscul ca stumfii sa o ia pe scari in sus sau in jos daca-i lasi o clipa nesupravegheati.
Mie mi-a fost foarte greu sa depasesc momentul “asteptari vs realitate”. Stiam ca cei de la hotel n-au zis pe nicaieri ca ar exista supraveghetor, era doar o falsa asteptare de-a mea, insa frustrarea a existat si asta s-a simtit pe toata durata sejurului acolo.
Lasand asta la o parte, apreciez mult mai mult locurile de joaca fara tablete si console (cum e cel de la Ferma, de exemplu), insa parintii cu copii mai mari pareau sa fie bucurosi de existenta lor. Asa ca, de la persoana la persoana, asta poate sa fie un plus sau un minus.
Cum sunt piscina si SPA-ul
Piscina, pe de alta parte, a fost cu mult peste asteptari. Ne-au placut la nebunie valurile si curentii de apa, iar cand am prins momentul oportun am sarit in jaccuzi cu Ana si ne-am relaxat ca-ntre fete 🙂
Bogdan a incercat si zona de spa cu saune, dusuri, camera de relaxare si baie turceasca. A fost putin dezamagit ca dusurile senzoriale (Sansations Showers) nu functionau, in rest i-a placut si s-a relaxat.
E bine de stiut ca daca ajungeti in Paltinis puteti sa mergeti la piscina si SPA chiar daca nu stati in hotel. Preturile afisate la intrarea in zona SPA in decembrie erau: 69ron/adult si 36ron/copil pentru bilet de-o zi de luni pana joi si 88ron/adult si 44ron/copil de vineri pana duminica.
In loc de concluzie
Chiar si cu micul meu blocaj mental, tot ne-am simtit foarte bine la Hohe Rinne si daca-l intrebati pe Bogdan s-ar intoarce oricand acolo. Initial am bodoganit ca e cam departe de Bucuresti pentru o escapada de weekend, dar a fost ok in varianta de weekend extins vineri – duminica. Iar ultima bucata a drumului, de la Sibiu pana la Paltinis e de vis, cu niste peisaje montane si rurale superbe. Nu cred ca o sa uit nici drumul Paltinis-Sibiu la apus, nici biserica fortificata din Cisnadioara invaluita in ceata.
Ce ne-a placut
- camere spatioase, atent decorate si finisate
- panorama superba de pe balconul camerei
- serviciile foarte bune de la restaurant
- piscina cu curenti si zona spa
- drumul cu peisaje idilice pana la hotel
- hotelul asigura transferul catre ARKA PARK, un loc numai bun de consumat energia copiilor mai mari
Ce nu ne-a placut
- preturi exagerate pentru room service
- lipsa unui spatiu de joaca exterior
- inaltimea mare a patului din dormitor
- Spatiu de joaca
- Scaune de copii in restaurant
- Izolare fonica
- Gradina generoasa
- Meniu copii
- Personal prietenos cu cei mici
- Piscina
- Patut bebe
Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la Hohe Rinne pe banii nostri, ca simpli parinti calatori, nu bloggeri. Toate review-urile din categoria Hoteluri child friendly respecta aceasta regula.
Ar fi interesant de stiut daca in Romania exista pe undeva la o unitate de cazare un astfel de spatiu de joaca unde sa poti lasa copiii fara sa mai stai cu grija lor. Din cate imi amintesc eu si la Club Vila Bran, desi exista entertainteri pentru copii, scrie ca raspunderea e a parintilor, si tot a trebuit sa mancam cu randul. Ai idee daca exista asa ceva?
Da, exista. La Ioana Hotels Sinaia, la Steaua de Mare (in sezon sigur) pentru copii de 4+ ani si la Hotel Europa tot doar in sezon. Or mai fi si altele, dar de astea stiu sigur din incercate.
Merci, Adriana 🙂
Noi am fost anul trecut pt un weekend de ski la Hohe Rinne: http://www.shopaholic.ro/2015/02/cu-copiii-la-ski-paltinis.html. Mi-a placut mult hotelul, dar locul de joaca intr-adevar lasa de dorit, si nu doar prin lipsa unui ingrijitor de copii, ci si a dotarilor. E o sala ff mare, aveau loc sa puna un topogan de plastic, o mini trambulina, ceva orice de joaca interesanta, nu doar muuuulte scaunele si tablete. Acum vad in poze si o tablita de scris, nu imi aduc aminte de ea anul trecut. O cutie de lego era si anul trecut, dar se bateau copii mici pe ea 🙂 Deci Lucas a fost total neinteresat de locul de joaca, pentru ca toti copiii stateau pe tablete, si altceva nu aveai de facut…
Ce fain ca ati mers la schi! Poate o sa ne mobilizam si noi la anu sa invatam sa schiem..
Daaa, exact, copiii au nevoie sa-si consume cumva energia, nu sa fie supti de energie in fata tabletelor alora, grrr!
Hohe Rinne, hotel de patru stele cu cea mai ieftina hartie igienica, fara servetele in camera, camerele foarte mici. Daca stai la apartament probabil e ok, dar in rest. Mancarea poate o fi buna acum, dar eu cand am fost in vara anului 2015 era foarte proasta si scumpa. Spa-ul foarte frumos, dar la piscina eu nu am putut sa stau mai mult de 5 minute. Nu inteleg, Adriana, cum ai putut sa tii fetele in apa aia plina de clor. Pe mine ma ustura nasul jumate de zi dupa o baie in piscina. Locatia este de vis. Am facut niste plimbari foarte placute prin padure.
Am cercetat problema mancarii caci mai multe mamici mi-au zis de mancare. Inteleg ca se lucreaza in doua ture si stiu sigur ca unul dintre cei doi bucatari e nou, de doar cateva luni. Deci e posibil ca de aici sa vina diferentele de impresii la capitolul asta. Din pacate, din ce-am inteles, conditiile oferite personalului nu-s chiar grozave si se schimba des.
Legat de apa, pe Ema n-am bagat-o, dar nu pentru ce era mult clor, ci din niste retineri de-ale mele legate de starea ei de sanatate din momentul respectiv. Incerc sa-mi aduc aminte, dar nu retin ca ar fi fost clor in apa de sa ne usture ochii sau nasul. La Valea cu Pesti era suuuuper mult clor, aici nimic iesit din comun…
Buna, ce ati facut prin Paltinis? Vrem sa mergem si noi acum in octombrie la acest hotel dar ezit putin, nu stiu ce as putea sa fac 2 nopti si 3 zile in Paltinis cu un copil de 2 ani si 2 luni. Ma gandesc ca si alternativa la Sinaia, fiind telecabina.
Teapa la preț de Austria.Am platit 1500€ pentru 4 nopți de cazare’demipensiune’ de revelion.Pe langa cei 1500€ am mai platit și masa de pranz la preturi tot de Austria.De ex; ciorba intre 25-45 lei porția,pastrama 80 lei portia,paste 50 lei portia etc.Prima problema a aparut in momentul in care am vrut sa parcam pentru ca fara 4×4 n-am avut nici o sansa să ocupam una din cele 4-5 locuri de parcare,care de fapt este spatiu verde pe timp de vară si parcări pe timp de iarna pentru cele 88 de camere. Odata ajunși în camera am constatat că nu avem balcon,camera foarte mică si plină de mobila veche,un televizor la fel de vechi că și mobila si la care nu aveai ce vedea pentru că avea doar 10 posturi.Baia dotată cu prosoape îmbâcsite si care nu mai erau de mult albe,dusul fara presiune agățat de un suport rupt.Ne-am gandit ca sortii ne-au fost potrivnici însă dupa un tur pe la prietenii care ne însoțeau ne-am mai liniștit,ne era vorba de ghinion,toate camerele erau la fel,chiar mai rău la cei cu copii.Problema mare a apărut după revelion când cei cu probleme digestive au făcut lista in speranta că le asculta cineva plângerile.Dupa 5 zile petrecute la Hohe Rinne am rămas doar cu amintirea unui piesaj superb,in rest…hotelul de maxim 3 stele la preț de 7 stele cu mâncare putina și proasta, partiile scurte și aglomerate,preturi nesimțite…va recomand să evitați statiunea Păltiniș nu numai hotelul.