Nu cred ca o sa uit prea curand scartaitul lemnelor de sub picioarele mele cand paseam pe podul suspendat ce desparte Ferma de sub Penteleu de civilizatie. Cu stomacul in gat, Ema in brate si inima-n dinti am facut o prima incercare de a strabate podul. Inaintea mea trecusera si Bogdan cu Ana pe umeri, si baiatul de la ferma care ne luase bagajele cu roaba. N-am reusit din prima, dar pana la urma am ajuns in curtea imensa de sub Penteleu si nici c-am mai simtit nevoia sa ies de-acolo doua zile.
Cum sunt camerele
Cand am descoperit pe net ferma asta din judetul Buzau am trecut-o imediat pe “wish list” bucuroasa ca are, printre altele, spatii de cazare exact cum cautam noi pentru escapadele-n patru: apartamente cu doua camere. Au patru de toate, doua care pot gazdui maxim trei persoane si doua in care incap patru persoane (intr-unul din asta am stat noi).
La fata locului am descoperit ca e si mai pe gustul nostru decat ne asteptam. Arata fain si in poze, insa nu ne-am dat seama din imagini, de exemplu, ca paturile sunt joase. Pentru noi e un mare plus. Si acasa folosim in camera fetelor saltelute in stilul Montessori ca domnsioarele sa se miste-n voie si sa nu ne fie frica de eventuale cazaturi. La fel si La Ferma de sub Penteleu unde saltelele stau pe o bucata de lemn de doar cativa centimetri.
Camerele sunt simple, aerisite, cu cate un detaliu ici si colo care te surprinde in mod placut. Pe noptierele-buturuga am regasit carti din colectia “Biblioteca pentru toti” care mi-au adus aminte de copilarie, iar in baie florile de lavanda m-au dus cu gandul la Provence.
Apartamentele sunt la etaj si fiind totul din lemn mi-a fost teama ca o sa tropaim in capul cuiva. Din fericire la parter sunt laboratoarele lor asa ca seara nu era nimeni care sa fie deranjat de plimbarile noastre de colo colo. Inca o bila alba 🙂
Cum e exteriorul
O mare de verdeata – asta e prima imagine care-mi vine in minte cand ma gandesc la Ferma de sub Penteleu. Zona dintre camere si restaurant e cu iarba si decoratiuni din paie, dincolo de tarcurile cu animale e o ditamai poenita cu pomi fructiferi, dincolo de poenita e un spatiu de joaca mare si verde, iar dincolo de spatiul de joaca sunt gradinile lor cu fructe si legume si albia raului.
Noi ne gandeam ca mai stam pe la ferma, ne mai plimbam prin zona, insa o data ce-am intrat acolo nu ne-au ajuns doua zile sa exploram pe indelete toate colturile fermei.
Cum e mancarea
De-li-cioa-sa! Eu nu mananc carne de oaie. Aici am mancat o portie intreaga de carne crocanta, bine rumenita pe gratar, cu mamaliga si salata. Ne-am delectat toti cu branza de capra facuta de ei, proaspata, maturata mai mult sau maturata mai putin. A fost asa buna ca am luat si-acasa trei rotite. Ana a savurat capsuni culese din gradina in ziua respectiva, iar Ema a inceput diversificarea molfaind cu pofta dintr-o pruna. (si nu, n-a avut probleme cu burtica)
In Birt, cum si-au denumit ei zona in care se serveste masa, ne-am servit cu bauturi direct din frigider si-am trecut pe un tabel ce-am consumat. Am vazut acolo ca-i scrisa si “Cola”, dar in frigider nu era nici urma de licoare maronie. I-am intrebat daca au totusi, mi se facuse pofta. Si-au cerut scuze, ramasese trecuta din vara cand niste prieteni au insistat sa aiba asa ceva. Au avut doar atunci caci valorile promovate de ei nu se pupa cu cola si alte bauturi carbogazoase. Aveau, in schimb, tot felul de siropuri si sucuri naturale.
Facilitati pentru copii
Nici nu stiu de unde sa incep:
Au cel mai mare spatiu de joaca pe care l-am intalnit pana acum, la noi, dupa Vila Bran. Spre deosebire de Vila Bran, aici se vede ca a fost construit cu atentie la detalii si finisaje. Ana si-a consumat energia pe “op-op”, cum ii zice ea saltelei de sarit, s-a catarat pana sus de tot si-a traversat podul balanganitor care unea cele doua turnuri de lemn dupa care s-a odihnit in balansoar.
Au o ferma in toata regula, cu turma de capre si dulai care le pazesc, rate, gaini, oi, iepuri, porci, iar copiii pot interactiona cu animalele. Ana a invatat de la Luiza (gazda noastra) cum sa hraneasca magarusul fara sa-i atinga mana cu dintii, s-a plimbat printre capre si oi si a cules trifoi ca sa le dea iepurasilor de mancare.
In Birt au o zona cu creioane colorate, carticele si stampile. Ana cum nu mai voia sa manance se ducea la colorat. Iar daca cei de la ferma aveau timp si vedeau ca fetele n-au stare, le luau ca sa putem manca linistiti.
Pentru Ana a fost o super experienta sa poata vedea cum cresc capsunile si sa le culeaga direct de la sursa. La fel si cu merele din pomi.
Vara cred ca e o placere sa stai pe malul raului, pe sezlong, inconjurat de padure si sa auzi susurul apei. Chiar si in septembrie, pe o vreme nu tocmai buna, domnisoara mare si-a bagat piciorusele in apa. In toiul verii cred ca-i si mai distractiv.
In loc de concluzie
Cum am ajuns la ferma m-am entuziasmat maxim si ardeam de nerabdare sa va povestesc despre locul asta special. Cand am ajuns acasa nu mai eram convinsa ca vreau sa spun cuiva de el. Au doar patru apartamente care se ocupa intr-o clipita. Cu cat stie mai multa lume de ei, cu atat sansele noastre sa mai gasim o camera libera scad. Si vrem musai sa ne intoarcem! O data, si-nca o data, si-nca o data.
Ce ne-a placut
- Camerele simple si confortabile, cu paturi joase si atentie mare la detalii.
- Designul coerent al locului – regaseai elemente comune de decor si-n camere, si pe-afara, si la birt. Simplu si de efect.
- Posibilitatea de a vedea o gramada de animale si de a interactiona cu ele.
- Birtul cu mancare proaspata si gustoasa in care exista si un colt de joaca pentru cei mici.
- Spatiul de joaca din mijlocul naturii.
- Faptul ca Ana a putut culege capsuni direct de la sursa.
- Raul cu o mica plaja unde vara se poate sta la soare.
- Atmosfera, per ansamblu, foarte zen si primitoare.
- Faptul ca au existat momente in care cei de la ferma, din proprie initiativa, le-au luat pe fete (ba ca sa putem manca, ba ca sa-i arate Anei iepurasii, ba ca sa viziteze animalutele) si-am avut momente nesperate de respiro.
Ce nu ne-a placut
- Comunicarea greoaie dinainte de vizita cu scopul de a obtine confirmarea rezervarii.
- Nu exista semnal la telefon si sunt izolati (ceea ce a fost super bine pentru noi, ne-am rupt de toate, deci poate fi si un plus). In caz de urgente medicale la cei mici (Doamne fereste!), insa, nu stiu cum se procedeaza altfel decat hop in masina si vrum-vrum la cel mai apropiat spital.
- Spatiu de joaca
- Scaune de copii in restaurant
- Izolare fonica
- Gradina generoasa
- Meniu copii*
- Personal prietenos cu cei mici
- Piscina
- Patut bebe
*chiar daca nu exista un meniu special pentru copii, mancarea oferita e potrivita pentru cei mici.
Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la Ferma de sub Penteleu pe banii nostri, ca simpli parinti calatori, nu bloggeri. Toate review-urile din categoria Hoteluri child friendly respecta aceasta regula.
Unde gasesti locurile astea faine?! 🙂 chiar ca e superb.
Stau cu antenutele in alerta dupa orice informatie pretioasa si cred ca daca esti setat pe ceva, atragi informatiile potrivite 🙂
Despre Ferma de sub Penteleu mi-a scris cineva pe Facebook in iulie. M-am uitat, mi-a placut, cand am avut in septembrie drum prin zona am facut rezervare.
Buna Adriana,
Mi-au placut atat de multa ca m-ar interesa niste detalii organizatorice despre ei..cum se poate face rezervare fara sa ajungi prin zona si cam care sunt tarifele?Multumesc mult ca gasiti atatea locuri frumoase
Apartamentul de 3 persoane e 200ron/noapte, mai multe detalii despre costuri gasesti aici: http://fermapenteleu.ro/cazare-2/ , iar pentru rezervare poti sa-i suni (0374090488). E posibil sa nu raspunda din prima daca sunt prin gradina. Eu prima data am dat mail (contact@fermapenteleu.ro) si-am tot asteptat un raspuns, insa cand am ajuns la fata locului si-am vazut ca n-au nici semnal la mobil am ras in sinea mea…cum sa raspunda prompt la mailuri cand trebuie sa coboare-n sat sa si le verifice?! 🙂
Buna, Adriana.
V-am descoperit de vreun an de zile si de atunci va urmaresc cu sufletul la gura…Acum incercam si noi sa ne decidem pentru un loc frumos si linistit la inceputul lui noiembrie (da, stiu, vremea e riscanta in aceasta perioada, insa atunci e vacanta piticilor si ne-am luat si noi concediu sa petrecem quality time impreuna). Referitor la ferma, am vazut pe site ca mancarea pe zi la ei pentru o familie cu doi copii (unul de trei si unul de cinci ani) e 200 de lei!!! Voi ati luat toate mesele acolo sau ati mai avut ceva si in traista? Mi se par mari costurile…Chiar nu stiu unde sa mergem si m-ar fi tentat foarte mult ferma de sub penteleu…
Multumesc!
Buna, Anca. Ne bucuram sa te avem pe-aproape 🙂
Referitor la mancare, noi am mancat doar la ei. Daca te streseaza aspectul asta, poate ar fi mai bine sa mergi intr-un loc cu restaurant a la carte (Vila Bran, de exemplu) unde poti sa comanzi ce vrei si cat vrei, tinand costul sub control. Stiu din proprie experienta ca atunci cand ai un buget la limita pentru un loc pot aparea tot felul de tensiuni si e pacat sa-ti strici vacanta cu asa ceva. Vorba ta, vreti sa petreceti timp de calitate impreuna, nu sa fiti stresati de una sau alta.
Vai cat de super eee! Nu e prima postare legata de o destinatie turistica de genul, din tara noastra, insa e printre putinele care mi-au placut cu adevarat. Zona arata excelent, cred ca in realitate este chiar mai mult de-atat, camerele sunt absolut adorabile si primitoare. Nu sunt genul care sa necesit prea mult spatiu, deci faptul ca sunt mici nu e un incovenient, din contra.. le ador! O sa o notez undeva, trebuie sa-mi fac timp macar anul viitor si sa ajung acolo. Multumesc!
[…] Patul din dormitor, foarte confortabil de altfel, era si foarte inalt, iar Ana, ca niciodata, a cazut de vreo doua ori din el, in somn. Ala a fost un moment in care am apreciat si mai mult super patuturile de la Ferma de sub Penteleu. […]
[…] din ingrediente naturale și podelele încălzite. Pentru o familie fără bunici la ţară, ferma e un paradis. Cei mici pot să-l hrănească cu mere pe măgărușul Mișu, o pot mângâia pe văcuţa Jojo, […]
[…] intors la Ferma de sub Penteleu la nici doua luni de la prima vizita. Ne e tare drag locul si speram sa-l prindem in haine albe. […]
[…] catre locuri care au facilitati pentru copii, dar ne ofera si o experienta inedita. Maldar, Zabala, Penteleu sunt doar cateva exemple. Sunt absolut convinsa ca exista si pensiuni curate, cu spatiu de joaca si […]
Foarte scump..pt un weekend e 250 lei camera si 560 lei 3 mese pt 2 persoane adica un total colosal de 860 lei pe zi!!!!! Pt un week-end 1700 lei?????
gresesc eu pe undeva sau sunt pentru bogatasi aceste preturi???! de pe site-ul lor le-am luat.
Am gresit eu de fapt pt un week-end 400 lei cazarea si 560 lei mancarea pt 2 adulti, 960/ lei 2 zile. Mie una mi se pare ff mult indiferent ce conditii ar fi
@Lucia Totul e relativ. Vestea buna e ca sunt locuri dragute si pentru bugete mai mici (Vila Bran, de exemplu, tot felul de pensiuni faine din Bucovina, etc), asa cum exista locuri dragute si pentru bugete mai mari. Daca e ceva ce-am invatat in ultimii ani e ca e foarte important sa alegi locul potrivit pentru tine. Cel mai bun exemplu pentru noi a fost Ioana Hotels din Sinaia, un loc superb, de cinci stele, cu facilitati multe pentru copii. Bugetul n-a fost o problema, dar nu eram din acelasi peisaj cu clientela lor si-atunci ne-am simtit putin aiurea. Asa ca preturile pot fi un prim filtru. Mai sunt si altele.
Buna,
Noi am vizitat Ferma week-end-ul trecut. Peisajul este intr-adevar absolut superb. Camerele mari, spatioase, curate, noi am stat intr-o suita de trei. Fata, in varsta de 5 ani a avut patul ei. Interactiunea cu animalutele i-a placut foarte mult. Locul de joaca este bine amplasat, ca dotari nu exceleaza, dar este imprejmuit si poti lasa copilul sa alerge fara teama.
Noi am avut un pic probleme cu mâncarea, nu ne-a picat deloc bine.
Preturile in schimb sunt foarte sus, din pacate. Avand in vedere ca sunt singurii prin zona, nu ai unde manca in alta parte, cred ca se profita un pic. La pretul de 200 ron/camera poate fi inclus si micul dejun. Iar pensiunea completa 140/adult/zi mi se pare chiar mult. Si nu se compara cu meniul de la un restaturant de 5* daca este sa comparam strict preturile. Meniul nu este foarte diversificat, si intr-o dimineata chiar m-a socat refuzul politicos al gazdei de a se duce sa comande la bucatarie o omleta si doua oua ochi, pentru un cuplu.
Sunt de acord ca lucrurile de calitate sunt mai scumpe, dar nu se justifica.
Imi pare rau sa aud asta, Cristina. Intr-adevar daca mergi acolo si felul in care gatesc nu-ti prieste ai o problema 🙁 Noi am avut norocul sa ne placa tot ce am mancat, dar depinde foarte mult de gusturi. Si daca nu-ti place esti suficient de izolat cat sa fii in impas si sa nu-ti mai pice prea bine nici sederea. Am patit-o si noi in alte locuri..
Treaba cu oualea e foarte aiurea, nu m-as fi asteptat la asa ceva de la ei. Chiar am rezervat un apartament pentru o saptamana intreaga in iulie, pentru fete, mama mea si bunica mea in ideea ca o sa se simta foarte bine acolo si gazdele sunt super ospitaliere. Sper sa nu regret 🙁
De preturi nu prea am ce sa zic si nici nu vreau sa fac comparatii. Nu cred ca poti sa compari meniul de la ATRA, de exemplu, cu mesele de la ferma. Sunt alta mancare de peste, mai bune unele sau altele in functie de preferinte si pofte de weekend. Preturile sunt afisate pe site, poti sa le iei ca atare si sa mergi sau poti sa renunti sa te mai duci. Eu chiar am sfatuit pe cineva sa mearga in alta parte daca preturile reprezinta un stres caci iti strici weekendul aiurea si n-are sens (chiar intr-un comentariu de mai sus).
Bună ziua. Am descoperit Ferma de sub Penteleu datorită dumneavoastră și urmează să plecăm acolo peste câteva zile. Vă rog să-mi spuneți dacă accesul se face pe podul pe care îl văd și în pozele dumneavoastră, adică lăsăm mașina pe drum și cărăm bagajele peste pod? Pe Google Maps văd că este un pod pe care pot trece și mașinile cam la 1 km după ce trecem de pod, drum care se întoarce și pare să ajungă până la Fermă. M-ar ajuta să știu cum se face accesul, ca să punem bagajele mai degrabă în rucsac decât în troler dacă le cărăm peste pod. Vă mulțumesc.
Da, accesul se face pe pod, insa de doua ori am fost si de fiecare data au trimis un baiat cu roaba sa care bagajele. Prima data i-am sunat din Varlaam pentru instructiuni si cand am ajuns in parcare baiatul ne astepta deja. A doua oara cred ca i-am sunat din parcare sa le spunem ca am ajuns si a venit si roaba 🙂
Sarut mana! Spuneti-mi va rog, cum ati ajuns efectiv acolo pornind din Buc, prin Buzau sau Valenii de Munte? Nu ma intereseaza coordonatele gps pt ca vorbim de drumuri forestiere si in Rom sunt macar dezastruoase…drumul e greu, abrupt, serpentine, urci mult? (am rau de inaltime 🙂 )…am un auto obisnuit, nu jeep..va multumesc!
[…] Toate minusurile de care v-am povestit s-ar putea sa vina din faptul ca Pastel Chalet n-a fost gandit ca un loc dedicat familiilor. Proprietarii au stiut, totusi, ca prezenta copiilor e inevitabila si cu atitudinea lor faina de a multumi pe toata lumea au incercat sa o adreseze cum s-au priceput ei mai bine. Asa ca daca as vrea sa vizitez zona cu tot ce are ea de oferit, as sta din nou, fara doar si poate, la Pastel Chalet. Daca ar mai organiza weekenduri tematice cu activitati dintr-astea la care ai greu acces pe cont propriu (mancat la stana, plimbat cu caruta) as reveni cu siguranta. Daca as cauta un loc in care sa stau cu copiii doua zile si sa nu ies de-acolo as opta mai degraba pentru Vila Bran sau Ferma de sub Penteleu. […]
[…] Ferma de sub Penteleu – secretul nostru child friendly din judetul Buzau – Pentru mine blogul Adrianei este cea mai buna sursa de inspiratie pentru parintii calatori, gasiti acolo informatii despre o multime de locuri faine. Eu m-am ghidat deseori dupa recomandarile ei si de fiecare data a fost minunat, asa ca ii sunt foarte recunoscatoare pentru inspiratie. Dintre toate articolele ei am ales insa cel despre Ferma de sub Penteleu, pentru ca este un loc despre care am auzit doar lucruri foarte bune si regret ca nu am ajuns acolo inainte sa plecam din tara. Daca va place si voua ce povesteste Adriana despre el, sper ca macar voi sa puteti sa va bucurati de acest loc de poveste. […]