La Europas 1. Baby Und Kinderhotel pot sta doar familiile cu copiii. Are pachete all inclusive de o saptamana si e gandit astfel incat si copiii, si parintii sa se simta bine. Cand m-am uitat prima data pe site-ul lor am zis ca-i prea frumos sa fie adevarat: cresa pentru bebelusi mai mari de sapte zile, meniu special pentru gravide si femei care alapteaza, cina gourmet pentru adulti in timp ce copiii mananca separat feluri gatite special pentru ei, cursuri de inot, etc. Am facut un efort si-am mers acolo in august. Concluziile le gasiti mai jos.
Cum sunt camerele
Fiind un hotel dedicat familiilor, la ei nu exista camere duble. Cel mai mic spatiu de cazare e cel in care am stat noi, Family Suite Josef, care e compus din camera parintilor cu pat dublu, o incapere mica cu doua paturi supraetajate pentru copii, balcon si baie. Suprafata totala e destul de mica – intre 25 si 30 de metri patrati – insa spatiul e foarte bine gandit. In camera parintilor, de exemplu, exista o masa de schimbat rabatabila, prinsa pe perete. Cand o deschizi, ai cateva rafturi cu cele necesare pentru bebe si salteluta de schimbat. Cand o inchizi, recapeti spatiul de relaxare cu un fotoliu si masa de cafea.
In camera am gasit un kit pentru bebe cu servetele umede, sampon si crema, iar in baie aveam toate cele necesare in caz ca Ana ar fi fost in proces de invatare la olita – olita, adaptor de WC si un taburet ca sa se poata spala singura pe maini sau sa se urce pe WC.
Ce m-a surprinsa cel mai mult a fost sistemul lor de monitorizare a copiilor. In fiecare camera exista un telefon mobil Nokia 3310. Daca seara copilul adoarme si tu vrei sa mergi la bar sa bei ceva sau sa iesi la o plimbare prin curte, apesi pe un buton din camera copiilor si pornesti sistemul de monitorizare. In cazul in care cel mic se trezeste, plange, face orice fel de zgomot, esti sunat automat pe telefon. Cand raspunzi auzi ce se intampla in camera, iar daca apesi pe tasta 1 poti vorbi cu copilul. Dupa ce ai terminat discutia apesi pe 0 ca sa se stie ca e totul in regula. Noi n-am apucat sa-l folosim. Dupa o zi plina-plina picam lati chiar inainte sa adoarma fetele 🙂
Cum e mancarea
Pachetele de la Europas 1. Baby Und Kinderhotel sunt all inclusive, insa un all inclusive mai special decat in resorturi. Micul dejun si pranzul sunt sub forma de bufet suedez. De dimineata au tot felul de mezeluri, branzeturi, fructe, iaurt, cereale, omlete facute pe loc, gemuri si chec, plus coltul copilasilor cu cereale, muesli si biscuiti de la Hipp. La pranz au un fel de mancare, doua garnituri si salate de diverse feluri.
Cina, in schimb, e gourmet cu cinci feluri de mancare pe care ti le aduc chelnerii la masa. Au aperitiv, supa, fel principal, desert si branzeturi. In fiecare seara primesti meniul de a doua zi si trebuie sa optezi pentru un fel principal din trei variante (una cu carne, una cu peste, una vegetariana). Am mancat niste aperitive foarte gustoase – tartar de vita, paste pregatite live de domnul Remus, supa tarator, iar lui Bogdan au parut sa-i placa destul de mult felurile cu peste. In rest, mancarea a fost cum ma asteptam, cu o puternica marca austriaca 🙂
In timp ce adultii mancau cina gourmet, copiii aveau un bufet cu feluri preparate special pentru ei. Nu lipseau pastele, clatitele, fish fingers, dar aveau si feluri ca tocanita de porc, file de peste sau cartofi taranesti. Pe langa asta, in orice moment al zilei puteai sa ceri “mash of the day”, un piureu preparat de ei, pe loc. In unele zile aveau doar piureu cu legume si carne, in alte zile aveau doua – unul cu legume si unul cu fructe. Am luat de mai multe ori pentru Ana si i-au placut. Am gustat din amestecul cu banane si piersici si mai ca l-as fi mancat eu pe tot 🙂 Daca nu te multumea piureul zilei, iti puteau da borcane Hipp cu diverse combinatii.
Pe langa mesele principale, de la 14:00 la 16:30 puneau la dispozitia oaspetilor prajiturele, gustari si o salata. 24/24 puteai sa iei sucuri acidulate si neacidulate, cafea, capuccino, latte (bunicel daca-i puneai un strop de zahar).
Eu de masa ma temeam cel mai tare. Nu-s mare fana a bucatariei germane, iar anul trecut nu mi-a priit deloc mancarea din Austria. Insa aici a fost totul foarte ok. Nimic care sa ma dea pe spate, dar nu m-am ridicat niciodata flamanda sau dezamagita de la masa. Cel mai mult mi-a placut ultima seara cand in loc de cina gourmet au facut un mare gratar si-am mancat cu totii afara. A fost o experienta faina si foarte gustoasa!
Cum sunt spatiile de joaca
Sunt multe, diverse, bine pozitionate si adaptate fiecarei grupe de varsta.
Langa restaurant e o camera in care parintii pot sta pe fotolii si canapele in timp ce copiii se joaca. Exista un tarc cu saltea si pernute pentru bebelusi, o zona pentru bebelusii putin mai mari, imprejmuita cu gard si jucarii potrivite lor, o masina rosie in marime naturala cu doua volane pe care cei mici o pot conduce sau escalada, plus cateva cuburi-centru-de-activitati.
In gradina imensa au masinute pe care cei mici le pot calari, triciclete, triciclete cu atas, trei gropi cu nisip dintre care una acoperita, leagane, tobogane, o mini tiroliana, diverse zone de catarare si echilibristica, plus un castel gomflabil pe care Ana l-a indragit din prima. Parintii pot sta pe sezlongurile si pufurile raspandite prin toata zona verde.
Au si un spatiu de joaca interior – Pirateland – pentru copiii de 3 ani+. E o cladire separata cu o zona mare cu bile colorate, doua masinarii care le demonstreaza celor mici efectul gravitatiei si efectul curentilor de aer asupra bilelor, plus trei niveluri de culoare pe care sa te cateri si sa faci echilibristica.
Astea sunt zonele in care parintii pot merge cu copiii la joaca. Mai au doua in care parintii n-au acces. Merg, isi lasa copiii cu supraveghetorii de-acolo si-si vad de treaba lor. Povestesc despre ele putin mai jos, la sectiunea despre serviciile pentru copii.
Cum sunt piscinele
Primul lucru care m-a surprins cand am intrat in zona cu piscine a fost caldura. Inca din scrisoarea de bun venit pe care am primit-o dupa rezervarea pachetului ne spuneau ca sunt un hotel in care vin multi bebelusi, asa ca sa ne facem bagajele tinand cont de faptul ca mentin camerele si zonele din interior la o temperatura putin mai ridicata, potrivita bebelusilor. N-am avut nici un stres sa merg cu Ema la piscina. Ne balaceam, mai stateam pe sezlonguri, mai intram in apa fara sa ne fie teama ca o sa raceasca.
Anei i-a placut mult “titina mica” cu apa de vreo 34 de grade si adancime de 20 de cm. Isi lua din lada cu jucarii un ceainic-stropitoare si cescute si ne servea pe toti cu ceai. Lua la rand fiecare animalut de pe margine (cangur, delfin, ratusca) si invartea de maneta pana incepeau sa stropeasca. Se dadea pe toboganul mic si-si tinea ochii stransi ca sa nu-i intre apa in ochi.
Cu noi alaturi a intrat si in piscinele mari, cu apa de 30 de grade si adancime de 120-140 cm. Una era acoperita, cealalta in aer liber. Si-a facut curaj sa se dea si pe toboganul in spirala care ateriza in piscina in aer liber. A luat la rand toate accesoriile din lada, puse la dispozitia oaspetilor gratuit – ochelari de inot, colac, aripioare, minge, pluta. Cel mai mult a parut, totusi, sa-i placa in brate la mami si la tati care o aruncau ca pe o minge de la unul la altul.
Noua cel mai mult ne-a placut in jaccuzi. Era tare placut sa stai in apa calda care bolborosea, sa simti adierile putin mai racoroase si sa te uiti la cerul albastru cu nori albi, pufosi.
Cum sunt serviciile pentru copii
Tot hotelul e construit avand copiii in minte. La receptie, de exemplu, au usi care se deschid automat cand vii de afara. Cand vrei sa iesi afara, insa, trebuie sa apesi pe un buton la care numai un adult poate sa ajunga. In felul asta cei mici n-au cum sa evadeze intr-un moment de neatentie a parintilor si sa ajunga pe strada. Chiar m-am gandit la Raluca si la piciul ei care-a dezvoltat o adevarata pasiune pentru evadari din locurile in care sta 🙂 Tot asa, de la restaurant poti ajunge la piscina coborand pe niste scari. Acolo au pus un gardulet cu siguranta care poate fi desfacuta doar de catre parinti, nu cumva sa ajunga cei mici singuri langa piscinele adanci. Prizele din tot hotelul sunt “child-proof”, iar balcoanele au balustrada inalta, fara spatii libere sau gaurele.
In pachetul all inclusive intra si multe ore de supraveghere a celor mici. In timpul saptamanii poti sa-i lasi de la 9:00 la 20:30, iar in weekend tot asa cu o pauza de la 17:00 la 18:30. Exista o cresa care primeste copii cu varste cuprinse intre 7 zile si doi ani jumatate, o gradinita pentru cei de peste doi ani jumatate si un club pentru adolescenti.
Ana, din pacate, era cam intre primele doua grupe de varste si data fiind si diferenta de limba nu prea s-a integrat la grupa mijlocie. In primele doua zile ne-au sunat supraveghetorii ca e suparata tare si plange dupa mama si tata. Ema, in schimb, a stat la cresa cateva ore pe zi si-o gaseam mereu zambind si gangurind pe o salteluta sau in brate la una dintre supraveghetoare. Din a treia zi ne-am prins ca daca vrem neaparat sa o lasam pe Ana (in special cand mancam), e mai bine sa o ducem cu Ema la cresa. Acolo s-a simtit mai bine si la plecare ii placea sa rada de noi zicand ca a facut ua-ua-ua dupa mama si tata in cor cu Ema.
Tot in pachet intra si diverse activitati pentru cei mici. Intr-o dimineata, in gradina hotelului a poposit o ferma mobila cu animalute de toate felurile pe care copiii le puteau mangaia – iepuri, hamsteri, iezi, boboci de rata si de gaina, etc. Fiecare copil putea sa ia un iepure in grija, il punea intr-un cos cu paie si morcovi si-l plimba prin gradina. Ana si-a ales unul negru si pufos tare de care s-a dezlipit cu greu. In zilele urmatoarea si-a tot amintit de el si ne intreba unde e hop-hop. In alta zi s-a plimbat cu poneiul, iar pe la sfarsitul sederii a putut sa-si prajeasca singura un carnat infipt intr-o tepusa, deasupra focului de tabara aprins de gazde.
In afara de cele de mai sus, contra cost copiii pot lua lectii de inot (7 euro/30 min pentru cei intre 4 luni si 4 ani, 14 euro/50 min pentru cei mai mari de 4 ani). Am mers intr-o zi cu amandoua si ne-am bucurat cand am dat peste o romanca. Nu stia cantecelele decat in germana, dar restul instructiunilor le-a dat in romana si asta i-a prins bine Anei. Aproape de final si-a pierdut rabdarea si-a plecat sa se joace in piscina mica. A ramas pe baricade doar Ema care a inotat vitejeste si pe burta, si pe spate, cu sustinere de la Bogdan. Cu ocazia asta am descoperit si colacul de inot folosit de ei la lectii care permite copiilor sa stea intr-o pozitie foarte apropiata de cea in care inoti fara colac. Am cumparat unul pentru acasa, mai ales ca poate sa fie folosit si de Ema.
Tot contra cost, poti sa-i duci la masaj. Cu Ema am fost la masaj pentru bebelusi unde a tors ca o pisicuta, iar pentru Ana am ales un masaj pentru copii. Ii dadea un animalut de plus in mana si cat il studia, o masa cam cum se misca respectivul animalut (sarpe, iepure, urs si peste).
Aproape in fiecare zi puteai sa mergi in excursii optionale. Noi am ales sa mergem cu vaporasul pe lacul Millstatt (20 de euro pentru toata familia). O parte dintre supraveghetori au venit cu noi si i-au tinut pe copii ocupati. Si-au facut singuri bandane de pirati, au colorat si au descoperit o comoara cu surprize dulci.
Ne-ar fi placut sa mergem si intr-o excursie pe malul raului, acompaniati de o vrajitoare. Ea le-ar fi povestit fetelor ce ierburi sunt bune la ce, iar la final ar fi facut potiuni magice din ierburile culese. Din pacate limba a fost o bariera si decat sa stam sa-i traducem non stop Anei, am zis ca mai bine ramanem la piscina sau facem altceva.
In loc de concluzie
Cand am citit de cine gourmet, avand si experienta hotelurilor din Cipru (Le Meridien Limassol) si Corfu (Marbella), mi-am pus in bagaj niste haine de seara si pantofi cu toc. S-au intors la Bucuresti neatinse. La Europas 1. Baby Und Kinderhotel atmosfera a fost atat de nepretentioasa, naturala, cu lume-n slapi si pantaloni scurti la cina, cu zambete, oracaieli si voie buna ca ne-a cucerit iremediabil. E un hotel la care nu te duci sa arati ce tinute ai, ce sticle de vin scumpe iti permiti sau ce super-gadgeturi i-ai luat celui mic. Mergi sa petreci timp de calitate impreuna cu copiii, aproape de natura, sa te relaxezi si sa te incarci cu energie pentru viata de zi cu zi.
Ce ne-a placut
- felul in care e construit hotelul, cu gandul la copii si siguranta lor
- structura camerelor, perfecta pentru familii
- ocazia de a imbina o vacanta in familie cu timp petrecut in doi
- piscinele cu apa incalzita si temperatura ambientala perfecta pentru bebelusi
- activitatile diverse pentru cei mici
- ziarul hotelului pe care-l primeam la mic dejun si in care gaseam meniul zilei, programul copiilor, prognoza meteo si diverse sugestii de trasee si obiective turistice din zona
- gradina imensa cu leagane, tobogane, nisip si jucarii
- doamnele de la cresa care era foarte dragastoase cu bebelusii si copiii mici
- atmosfera relaxata, nepretentioasa
- internetul care mergea foarte bine
Ce nu ne-a placut
- in prima zi ne-a fost putin mai greu sa ne prindem cum functioneaza lucrurile, iar cei de la receptie s-au purtat cu noi de parca am mai fi fost intr-un astfel de hotel si stim deja (am inteles ca au foarte multi oaspeti care se intorc iar si iar)
- desi e un hotel in care vin oaspeti din multe tari (Italia, Franta, Slovacia, Ungaria), au si personal care nu prea vorbeste engleza (in restaurant, in cresa)
O fi misto hotelul, dar 1400 ron pe noapte??!!! Mai bine luam o bona o luna intreaga de banii astia si are ea grija de copii : ))
Asa poti sa-ti lasi copiii acasa la parinti si nu mai trebuie sa platesti nimic Sau poti sa iei bona cu tine in vacanta, sa mergi la un hotel ok, fara facilitati pentru copii si iesi oricum mai ieftin.
In acelasi timp, pe un sejur la un hotel oarecare de patru stele din Mamaia, in perioada in care am fost noi in Austria (mijlocul lui august), platesti cam 1500 de euro sejur. Noi am dat 2080 de euro si cu siguranta am iesit muuuult mai castigati la raportul calitate/pret. Depinde foarte mult ce cauti si ce buget ai.
[…] saptamana cat am stat la Europas 1. Baby Und Kinderhotel ne-am organizat astfel incat sa vedem in fiecare zi cate ceva din zona. Am luat soselele alpine […]
[…] jumatate de zi de balaceala la Europas 1. Baby Und Kinderhotel, ne-am gandit sa mai vizitam si noi ceva. Ana nu voia si pace. Titina, pac! (Piscina si parc, acolo […]
[…] si Europas 1. Baby Und Kinderhotel, Legoland Feriendorf are un parteneriat cu Hipp asa ca am gasit in camere niste piureuri de fructe […]
[…] neglijat. Despre aceasta ultima locatie veti gasi mai multe amanunte in articolul Adrianei de la minicalatorii.ro […]
Buna Adriana! Te rog frumos imi spui cum v-ati descurcat cu transportul pana la hotel? Anul acesta ma tenteaza o vacanta in Austria la munte la un “kinderhotel”, dar mai intai trebuie sa gasesc o varianta de transport rezonabila ca timp 🙂 . Multumesc!
Buna, Daniela. Am avut masina inchiriata caci am vizitat si foarte multe in zona. Balaceala, balaceala, joaca, joaca, dar si explorare ca altfel o luam razna. Daca nu vrei masina inchiriata, ai fie varianta transportului in comun de la cel mai apropiat aeroport (in functie de ce hotel alegi e sau nu posibil sa ajungi cu transportul in comun) sau transfer privat.
In legatura cu masina inchiriata, scaunele pentru copii cat adauga la pretul de inchiriere? Ati inchiriat de acasa sau v-ati orientat acolo? Merci!
Depinde de la companie la companie, in medie cam 10 euro pe zi. (am gasit si cu 7-8, am vazut si cu 15)
Am specificat din momentul in care am facut cererea de inchiriere ca sa nu ne trezim ca ajungem in aeroport si nu mai au nici un scaun adecvat varstei copilului.
[…] cazare într-un hotel child-friendly – vezi review-ul miniCalatorii.ro pentru Europas 1. Baby Und Kinderhotel […]
Buna! As fi curioasa unde ati efectuat rezervarea? Caci site-ul lor este in constructie, si in alta parte nu am gasit oferte.