În Semenic, într-o zonă cu urme discrete de civilizaţie, pe malul lacului Gozna, am descoperit un colţişor de relaxare şi deconectare de la grijile zilnice. Aquaris Crivaia, pe numele lui, este un hotel modern, decorat cu bun gust, cu mâncare bună şi, cel mai important pentru noi, cu mulţi oaspeţi mici şi foarte mici.
Căutam de ceva vreme un loc drăguţ de cazare unde să mergem cu părinţii lui Bogdan care locuiesc în Severin. Prima idee a fost să facem rezervare la pensiunile de pe Clisura Dunării, dar ne-am trezit prea târziu şi erau toate ocupate. La Băile Herculane, când vine vorba de cazare, se simte puternic aerul comunist sau kitschul “modern”, aşa că ne-am extins căutarea până am ajuns la Aquaris Crivaia.
Drumul până acolo, plecând din Bucureşti, e foarte lung. Mult prea lung pentru a sta doar o zi şi a te întoarce. Însă ultima bucată, cea de după Severin, e tare frumoasă şi parcă te mai face să uiţi că eşti deja de ore bune în maşină. Iar odată intrat în Văliug, şerpuind pe malul lacului, văzând doar verde în jur cu uşoare sclipiri albastre-pământii de la lac, simţi cel mai bine că a meritat fiecare secundă de condus.
Ce mi-a plăcut la Aquaris Crivaia Hotel?
Cum am oprit în faţa hotelului, am făcut ochii mari: parcare cu barieră şi cartelă, lift din sticlă şi o terasă înconjurată de spaţii verzi. Frumos, frumos, cred că am nimerit bine! Iar surprizele au continuat.
Nici n-am intrat bine în cameră şi ce-mi văd ochii? Pe ecranul televizorului scria “Bun venit, Lucaciu Bogdan!”. Am butonat puţin telecomanda şi din aplicaţia lor am aflat tot ce aveam nevoie să ştiu despre serviciile hotelului. Când sunt deschise barurile şi restaurantul, ce se poate face prin zonă, etc. Deci da, uau, tehnologie aşa cum n-am mai întâlnit în România.
Revenind la cameră, deşi era cea mai mică variantă, fără balcon şi cu vedere parţială la lac, spaţiul a fost suficient pentru ca Ana să se învârtă, să se caţăre şi să meargă de-a buşilea fără probleme. Mi-a plăcut foarte mult şi decorul, iar când am văzut că pe noptieră aveam un bileţel cu prognoza meteo din ziua respectivă, iarăşi am rămas cu gura căscată.
Mânaţi de foame, am ajuns la restaurant. Meniul stufos, cu preparate pe care nu te-ai aştepta să le găseşti la un hotel de trei stele, departe de civilizaţie. Cotlet de porc cu sos de mere, supă de roşii cu ceapă şi caşcaval, pui a la romana – astea sunt doar câteva exemple. Pe o scară de la 1 la 5, unde 3 e ok şi 5 foarte bine, mâncarea a fost undeva pe la 4. Totul a fost comestibil, majoritatea felurilor au fost bune, iar câteva foarte bune. Oricum, peste aşteptările nostre.
După masă am cercetat şi împrejurimile şi trebuie să recunosc că am fost cucerită pe loc de pontonul lor. Mi-a părut rău că n-a fost tocmai vreme de plajă, dar chiar şi aşa înnorat şi cu puţin vânt, tot era o plăcere să te sprijini de balustradă şi să admiri lacul şi pădurile din jur.
A doua zi am încercat şi barul de la intrare, cel cu mese de lemn înconjurate de verdeaţă, iar verdictul a fost: bun, bun, bun!
Iar dacă staţi mai multe zile şi credeţi că vă plictisiţi de plajă, baie în lac şi drumeţii, fiţi fără griji. La faţă locului puteţi să închiriaţi hidrobiciclete, bărci, ATV-uri şi bicilete.
Ce nu mi-a plăcut?
Dupe ce am lăudat atât hotelul, trebuie să povestesc şi despre aspectele mai puţin plăcute:
- piscina lor era o glumă bună. Sau mai puţin bună, depinde de capacitatea fiecăruia de a face haz de necaz. Nici mare, nici adâncă şi plină de broaşte. Aşa că dacă am fi vrut să ne răcorim, singura opţiune ar fi fost lacul.
- chelnerii de la restaurant, deşi bine intenţionaţi, exagerau câteodată cu familiaritatea faţă de clienţi şi intrau grosolan în discuţii cam sensibile. Şi parcă sugerau cam insistent băuturi/feluri de mâncare/deserturi. Le ziceai că nu mai poţi desert, ei tot insistau că poate totuşi mai ai un colţ de stomac liber. Şi altele dintr-astea.
- chiar şi clienţii hotelului trebuiau să plătească pentru şezlongurile de pe ponton. Mi s-a părut cam aiurea, mai ales în condiţiile în care camerele nu erau tocmai ieftine. Şi dacă tot dau 250RON/noapte, mai bine pune-mi şi aia 10RON pentru şezlong în preţul camerei şi lasă-mă să-l folosesc gratis. Că dă mai bine să plătesc 270RON şi să am totul inclus. La fel şi parcarea care era cu plată şi pentru clienţii hotelului.
- în camera n-aveai wireless, ci internet prin fir. Ştiu că e un moft, dar după o zi plină, aş cam vrea să stau cu laptopul în pat, nu pironită de un birou că firul e scurt de 20 de centrimetri.
- şi tot în camere, pe la geamuri era plin de muşte moarte. Mi-e greu să cred că toate muştele alea au decedat în ziua respectivă, după ce s-a făcut curat în cameră…
E drept că sunt doar detalii pe care mulţi probabil că nici nu le observă. Iar una peste alta, punând în balanţă plusurile şi minusurile, concluzie e că vă recomand hotelul, mai ales dacă locuiţi în partea de vest a ţării. E un loc pitoresc, liniştit, prietenos cu cei mici, unde poţi să-ţi încarci bateriile în cele mai bune condiţii. Noi vrem să ne întoarcem, dar pentru o miniCălătorie mai lungă care să justifice opt ore de condus şi la dus, şi la întors.
- Spatiu de joaca
- Scaune de copii in restaurant
- Izolare fonica
- Gradina generoasa
- Meniu copii*
- Personal prietenos cu cei mici
- Piscina
- Patut bebe
*chiar daca n-au meniu special pentru copii, mancarea servita e potrivita pentru cei mici.
Dacă nu mă înșel, este fostul debarcader al UCMR de la ce noi numim Lacul Văliug (nu îi zice mai nimeni Lacul Gozna) 🙂 Eh, ce bălăceală mai trăgeam acolo pe vremuri…
Florin, daca tot te-am prins pe-aici si vad ca stii zona, ce-am putea face/vedea daca vrem sa stam 5 zile, sa zicem.
Pe langa biciclit, mers cu barca sau hidrobicicleta si ski iarna?
Poti urca la Garana și la Brebu Nou, o baie in Lacul Trei Ape, o drumeție la Peștera Comarnic (att. drum de 3 ore și nu este ghid), plimbare pe muntele Semenic (vârful Goana, Lacul Vulturilor)…
[…] în mijlocul pădurii, într-o zonă relativ virgină (comparativ cu Valea Prahovei, de exemplu), Aquaris Crivaia e locul în care m-aş întoarce cu Ana pentru o gură de aer curat şi o sesiune de biciclit pe […]
[…] în mijlocul pădurii, într-o zonă relativ virgină (comparativ cu Valea Prahovei, de exemplu), Aquaris Crivaia e locul în care m-aş întoarce cu Ana pentru o gură de aer curat şi o sesiune de biciclit pe […]
[…] luna iunie am fost impreuna cu Bogdan si bebe Ana la Aquaris Crivaia, hotel din Muntii Semenic despre care v-am povestit entuziasmata si pe care vi l-am recomandat pentru miniCalatoriile cu […]
[…] Aquaris Crivaia e unul dintre acele locuri de care-mi pare rau ca-s asa departe de Bucuresti. Bine macar ca-i aproape de bunicii paterni si-am petrecut, impreuna cu ei, primul nostru weekend in cinci. […]
Foarte detaliat raportul tau si subsicriu in totalitate partilor pozitive,dar sa nu uitam ca vorbim de o zona moderat dezvoltata turistic ,mi se pare cam pretentios ce enumerati dv. ,nici ca idei de imbunatatire nu le-as lua in calcul,pur si simplu nu sint necesare…Sa nu uitam 3 stele ,nu trebuie sa-ti satisfaca toate doleantele.Eu vin din Germania si am fost cu sotul sa petrecem 2-3 zile in acest hotel,dupa care am plecat mai departe la sat in Banat.Gasesc hotelul,deservirea si toate facilitatile exceptionale,pentru asteptarile pe care le am vis-a-vis de ceea ce se poate realiza in zona si in tara.Poate ca inainte de a rezerva undeva e mai bine sa va informati de hoteluri cu facilitati pentru copii(hoteluri pentru familisti),cred ca veti gasi ceea ce doriti(sau poate nu).Circul mult si de obicei in hoteluri de 4 si 5 stele in Franta,Elvetia si Austria si de multe ori hotelul in care trag are o piscina mica,dimensiunile nu sint obligatorii,sint bazine “wellness” si nu olimpice si fie vorba intre noi hotelul e pe marginea lacului,deci se poate face baie sau se poate inota chiar in lac ,apa e super vara,noi am inotat.
Carina, eu cred ca atunci cand te hotarasti sa faci ceva, e important sa-l faci cat de bine poti tu si sa tii cont de criticile constructive. “asta e nivelul din tara” nu e un motiv sa te culci pe o ureche daca poti sa-ti imbunatatesti serviciile. Intamplarea face ca la scurt timp dupa publicarea review-ului cei de la hotel mi-au scris si mi-au raspuns la fiecare minus expus in articol. Se vede ca oamenii vor sa faca lucrurile foarte foarte bine si-i apreciez enorm pentru asta. Chiar am colaborat ulterior si-i recomand calduros oricui vrea sa mearga in zona.
La noi in tara nu exista conceptul de “hoteluri pentru familisti”. Stiu la ce te referi, ne-am intors de cateva zile de la Europas 1. Baby Und Kinderhotel, din Austria, care-i chiar ce zici tu. Cele mai apropiate de acest concept hoteluri de la noi sunt Vila Bran si Steaua de Mare. Ne documentam mult inainte sa alegem hotelurile in care sa innoptam si cred ca e foarte important ca atunci cand scriu un review sa zic ce nu mi-a placut. In felul asta parintii pot decide daca pentru ei minusurile alea sunt importante sau nu.
Vacante frumoase iti doresc!
Buna Adriana,toate una peste alta imi place site-ul tau,pozele in special,indrumarile si trebuie sa spun ca “esti umblata” ,eu ,uitaindu-ma si la alte destinatii,am descoperit in Franta(tara mea preferata si des frecventata ) mai am de descoperit una ,alta si imi deschizi pofta.Stau la granita cu Franta ,deci cu un picior in Alsacia si sint foarte des la cumparaturi sau in concedii scurte acolo,dar si restul Frantei o vizitez cu entuziasm cu fiecare ocazie.In Romania ma rezum la partea vestica ,din lipsa de timp,facem de obicei o tura scurta de citeva zile si nu incape mai mult,dar sint de acum tentata sa mai ajung si altundeva.Sincer nici nu credeam ca sint asemenea locatii atragatoare,eu din ce mai vad la televizor nu prea m-au incintat.Astept noi relatari minutioase(peste partile negative trec,oi vedea eu la fata locului)Numai bine,Carina