Croncanit interminabil de papagali – asta e cea mai pregnanta amintire pe care o am de la vizita in Loro Parque, Tenerife din 2009. Am vazut spectacole cu orca si delfini, am vazut urangutani si pinguini, tigri albi si broaste testoase uriase, insa sunetul ala sacaitor e cel care ma urmareste si acum.
Asta nu m-a oprit sa vizitez parcul – cea mai populara gradina zoologica din Europa conform unui top realizat de TripAdvisor in 2015 – si a doua oara, de data asta insa cu tot cu fete. Am luat papagalii ca pe un dat, pana la urma Loro Parque si-a deschis portile in 1972 ca o expozitie cu 150 de papagali ajungand ca in prezent sa detina cea mai mare colectie de astfel de pasari (4000 in total) din lume.
Ce poti vedea in Loro Parque
Pe langa papagali, noua ne-au atras atentia urangutanii, tigrul bengalez si broastele testoase uriase. Fetele au rasplatit cu multe “uau”-uri si “ooo”-uri pavilionul cu pinguini – cea mai mare zona expozitionala acoperita cu pinguini din lume. Ana si-a dorit foarte mult sa vada ursii panda rosii, insa au fost cam dezamagitori si greu de depistat.
Pe la finalul vizitei am trecut si pe langa Aquarium, acolo unde se gaseste cel mai lung tunel cu rechini din Europa, insa fetele deja erau obosite si n-au dorit sa intre sa vada pestii.
Spectacolele de dresura
E drept ca vazusera deja doua spectacole – unul cu delfini si unul cu orca – si-si cam consumasera toata rabdarea acolo. Avand in vedere ca am tot fost pe la acvarii, dar de spectacole de dresura n-au avut parte pana acum, cred ca a fost o alegere buna. De fapt asta a fost principalul motiv pentru care mi-am dorit sa ajung cu ele la Loro Parque. Mi-a placut ca atat la delfini, cat si la orca sariturile si giumbuslucurile se impleteau cu momente educative in care spectatorii aflau mai multe despre mamiferele marine – cum traiesc, ce mananca, ce trebuie sa faci daca gasesti vreun delfin esuat pe plaja, etc.
N-o sa intru in subiectul cat de indicat e sa le arati copiilor animale in captivitate si animale dresate pentru amuzamentul oamenilor. Noi evitam, in general, astfel de locuri. Aici ne-am intors cu domnisoarele pentru ca si prima impresie din 2009 a fost ca animalele au conditii (mai) decente decat in alte parti, par bine ingrijite si n-am avut senzatia aia de deprimare maxima pe care o traiesc in rarele momente in care ajung in gradini zoologice.
Si-inca o mentiune apropos de spectacolul cu orca – aveti grija ca exista scaune cu eticheta “splash zone”. Acolo exista un risc mare sa fiti udati pana la piele de balenele ucigase (cum li se zice, dar sunt tot din familia delfinilor de fapt) care-si folosesc coada cu mare indemanare 🙂 La intrarea in amfiteatru se gasesc pelerine de cumparat, insa daca aveti aparat foto mai bine nu riscati.
Spatii de joaca si restaurante
Pe langa animale, pesti, papagali si spectacole, in Loro Parque am dat si peste un spatiu de joaca pentru copii de peste trei ani (daca-mi aduc bine aminte). Nu verifica nimeni varsta celor mici, insa si Anei i-a fost putin dificil sa se catere in casute si ca adult nu prea ai cum sa intri in labirintul ala sa-ti recuperezi copilul daca se blocheaza undeva.
Chiar langa spatiul de joaca cu poduri suspendate si casute in copaci se afla si un roller coaster (nimic extrem, nu va ganditi la senzatii tari sau ceva) cu trenuletul in forma de sir indian de orca (costa 1 euro de persoana).
La capitolul mancare, in parc se gasesc sapte locuri in care poti manca, plus tonete cu bauturi si crantanele. Am aruncat un ochi pe oferta unuia (mai informal) si-aveau meniuri pentru copii constand in hot dog/hamburger/chicken nuggets + cartofi prajiti + suc la 7.5 euro. Noi am preferat sa mancam la o bodega dintr-un sat pe drumul de intoarcere.
Informatii utile
- Din Puerto de la Cruz exista un trenulet gratuit care circula la 20 de minute si va lasa chiar la intrarea in parc. Pentru statiunile din sud exista un autobuz oficial care costa 8 euro dus-intors. Mai multe detalii gasiti aici.
- Biletul de intrare pentru adulti e 34 de euro, pentru copii de peste 6 ani e 23 de euro, iar cei sub sase ani intra gratuit.
- Daca intentionati sa ajungeti si la Siam Park (aqua park cu un design care ne-a placut mult, potrivit pentru copii mai mari) exista un bilet combinat (twin ticket) prin care economisiti 10 euro de adult si 6.5 euro de copil platitor.
- Programul complet al spectacolelor il gasiti aici. E bine sa aruncati un ochi pe el inainte sa planificati vizita, sa nu va treziti ca ratati ceva ce-ati fi vrut sa vedeti.
[…] acoperita cu pinguini din lume, etc si mi se pare un loc fain de vizitat cu toata familia. Am povestit pe larg despre Loro Parque in articolul asta, il recomand calduros in special pentru spectacolele cu orca, delfini si lei de […]