Acum ceva timp am făcut o listă cu locuri în care n-aş vrea să mai ajung cu bebe Ana. Între timp, am găsit în România câteva hoteluri şi pensiuni pe care le recomand călduros pentru weekendurile sau vacanţele cu bebeluşi şi copilaşi. M-aş bucura dacă am completa împreună lista. Sunt sigură că şi tu ai un loc – două în care preferi să mergi în miniCalatoriile în trei 🙂
Pîrîul Morii – pentru o vacanţă în Bucovina
Patru stele acolo unde te aştepţi mai puţin să le găseşti. Ăsta-i primul gând care-mi vine în minte când îmi reamintesc de Pîrîul Morii. Se află la câţiva kilometri de Mânăstirea Humorul, pe un drum care ai impresia că duce către nicăieri. Ajungi departe de civilizaţie, fiind vecin doar cu dealuri, stâne şi-un pârâu.
Am stat într-unul din apartamentele lor, mobilat minimalist, cu un perete întreg de sticlă care lasă să se întrevadă peisajul rural. Senzaţia pe care o aveam când ne trezeam de dimineaţă era incredibilă. Să fim în mijlocul naturii, într-una din cele mai frumoase zone din ţară şi să avem tot confortul pe care ni l-am putea dori. Uau.
Ţin minte şi acum momentul în care i-am trecut pragul. Trei copilaşi se fugăreau în faţa recepţiei în timp ce părinţii lor serveau masa. Era clar, am ajuns unde trebuie! 🙂
Cât costă? O cameră dublă e 130RON (sau 170 cu mic dejun inclus), iar apartamentele costă 180RON (sau 210 cu mic dejun inclus). Eu fiind mai pretenţioasă de fel, aş fi preferat să nu-mi iau şi micul dejun. Am apreciat mai mult mâncare pe care am comandat-o din meniu decât ce ni s-a servit de dimineaţă.
Tot la capitolul preţuri, restaurantul practică preţuri medii, în general ok raportate la calitate. Vreo două preparate nu s-au ridicat la aşteptări. În rest a fost ok. Nimic complicat. Mâncare simplă şi gustoasă.
Cât de child friendly e? E foarte child friendly. În restaurant nu se fumează şi au scaune pentru bebeluşi. În extrasezon era plin de copii, nu vreau să mă gândesc ce e vara acolo. Raiul pe pământ pentru cei mici.
Singurul minus e că plăteşti în plus dacă vrei pătuţ în cameră – 25 RON pe noapte.
ATRA – pentru o ieşire de weekend, aproape de Bucureşti
O arhitectură ieşită din comun combinată cu servicii impecabile. Pentru mine ATRA a devenit etalon în ceea ce priveşte serviciile hoteliere din România. Şi deşi se laudă cu o clientelă de corporatişti veniţi să se relaxeze, am văzut de fiecare dată şi cupluri cu copilaşi.
Camerele (opt la număr) sunt luminoase şi spaţioase, fiecare cu terasa ei. N-am ajuns încă în sezon pe-acolo (vara), dar îmi închipui că tot dealul e verde, verde, verde, în zare se vede lacul şi cel mic poate să zburde în voie. Fără frică de trafic sau mai ştiu eu ce alte ameninţări.
Perfect pentru un weekend de răsfăţ în trei.
Cât costă? Camera dublă e 290RON cu mic dejun inclus. Fiind la capătul unui drum forestier, odată ajuns acolo nu-ţi mai vine să pleci în altă parte să mănânci, aşa că e bine de ştiut că mâncarea nu e ieftină. Poţi consulta meniul aici.
Cât de child friendly e? E foarte child friendly. Din păcate în restaurant se fumează, dar au terasă pentru vreme bună. Iar dacă nu vrei să mănânci la restaurant, îţi aduc mâncarea în camera. Au scaune de bebeluşi şi în grădină au un spaţiu cu leagăne. Dacă vrei pătuţ în cameră, ţi-l aduc fără costuri suplimentare.
Aquaris Crivaia – pentru o vacanţă la munte, în Semenic
Pe malulul unui lac, în mijlocul pădurii, într-o zonă relativ virgină (comparativ cu Valea Prahovei, de exemplu), Aquaris Crivaia e locul în care m-aş întoarce cu Ana pentru o gură de aer curat şi o sesiune de biciclit pe apă.
Mi-a părut rău că n-am mai găsit camere cu balcon, cu vedere înspre lac, însă mi-am înecat amarul într-o porţie de lapte de pasăre. (desertul meu preferat din copilărie pe care l-am mai regăsit o singură dată în meniurile restaurantelor româneşti)
Cât costă? Camera dublă fără terasă e 250RON, camera dublă cu terasă e 3ooRON, iar apartamentele sunt 350RON. Preţurile de la restaurant sunt medii, porţiile mari, iar mâncare bună.
Cât de child friendly e? La prima vedere nu l-aş fi catalogat ca un loc în care să întâlneşti multe familii cu copii. Mi s-a părut, din poze, mai degrabă a fi genul de hotel în care vin tinerii să se simtă bine şi să se bronzeze pe ponton. Însă ajunsă la faţa locului mi-am schimbat părerea. Majoritatea oaspeţilor erau familii cu copilaşi.
Are pătuţuri pentru bebeluşi şi cu liftul ajungi uşor la etajele superioare. În restaurant n-am văzut să aibă scaune de copii, dar reuşeşti să te strecori cu căruţul printre mese.
Vila Bran – pentru a vă încărca bateriile în trei
Vila Bran e locul către care le recomand părinţilor să se îndrepte când vor să iasă pentru prima dată cu bebe din oraş. E un complex construit în jurul ideii de vacanţe cu cei mici. Pe lângă activităţile în aer liber (tiroliană, tras cu arcul, căţărări) şi mini-zoo, cei mici au parte şi de programe de divertisment gândite să-i ia puţin de pe capul părinţilor 🙂
Iar tu, ca părinte, poţi să mergi la piscină, să te plimbi sau pur şi simplu să savurezi o cafea pe terasa panormică.
Cât costă? În perioada asta, camerele au preţuri între 140 şi 190 RON pe noapte, în funcţie de vila în care se găsesc, iar tariful per apartament variază între 300 şi 390 RON. (fărămic dejun) Preţurile practicate la restaurant sunt medii, doar pe alocuri mari.
Cât de child friendly e? Foarte child friendly. Nu neapărat prin dotări, căci n-am văzut să aibă scaun de bebeluş la restaurant, iar ca să ajungi la anumite camere/apartamente trebuiesă urci scări cu bebe/căruţul în braţe – nu există lift. Însă prin activităţi şi prin atmosfera e un loc extrem de child friendly. Atât de child friendly încât de multe ori, când maiajungeam acolo înainte să apară Ana, mă simţeam ciudat că nu am un copil cu mine.
Pe lângă cele de mai sus, am mai primit câteva recomandări de la prieteni cu bebeluşi sau copii. Încă n-am apucat să le facem o vizită şi să ne formăm propriile noastre păreri, dar vi le spun oricum: Pensiunea Arnica, O3Zone – apartamentele ar fi recomandate pentru familii cu copii, camerele par sa fie cam mici, Bella Musica si Viscri 125.
Voi stiti si altele?
[…] din hotelurile europene (banuiesc ca din toata lumea, de fapt) nu percep nicio taxa de cazare pentru bebelusii care dorm in acelasi pat cu parintii. O parte din ele iti ofera, gratis, si pat special pentru bebe […]
La club vila bran au si scaune pentru bebelusi, am fost anul trecut si anul asta in iarna. E fain.
Si eu recomand călduros pensiunea Arnica. Am fost de 2 ori si m as mai întoarce oricând . Liniște , aer curat, childfriendly, lift, mâncare buna.
Super locatiile. Din pacate nu am ajuns la nici una din aceste locatii, dar sunt pe drum!
M-am convins din minunata descriere.
O alta locatie in care m-am simtit mai bine decat al meu baiat 🙂 este pensiunea Hadar din Siriu. Am fost acolo vara trecuta cu sotia si bebe si pur si simplu a fost excelent. Nu mai tin minte preturile dar imi aduc aminte ca nu a fost sub 250 RON. Din cate am vazut pe site-ul lor se poate merge doar in week-end acum, de ce chiar nu am habar.Dar este o locatie de vis. Nu sunt eu asa de romantic de fel dar recunosc ca acel loc la 4 km de DN unde nu ai semnal decat prin satelit este minunat. Este frumos daca sunt si mai multi prieteni cu copii, iese ceva de vis acolo.
Sa vedem daca ”fortam” o iesire in iulie.
Va salut.
Foarte util articolul. Azi plecam spre munte si nu stiam ce sa facem, dar cred ca Vila Bran ne-a convins. Multumim!
Recomand cu mult drag Pensiunea Cris din Vatra Dornei.